Aktar Bloğu

Cilt Çatlakları İçin Hint Yağı Kullanabilirsiniz!

Cilt Çatlakları İçin Hint Yağı Kullanabilirsiniz!

Kullanan herkesin vazgeçilmez kişisel bakım ürünlerinden biri haline gelen hint yağı, saç ve cilt bakımında oldukça önemli etkiler gösteren bitkisel yağlardan biridir. Hint bitkisinin tohumlarından elde edilen yağ, sarı renkte ve ayçiçek yağına benzer bir yağdır.

Türkiye’de genel olarak kişisel bakım ve kozmetik alanında kullanılan bu yağ, antioksidan, antiinflamur, antiseptik, gibi özelliklere sahip olan bitkisel yağlardan biridir. Dolayısıyla ciltte pek çok fayda sağlayabilmektedir.

Cilt Çatlakları İçin Hint Yağı Kullanabilirsiniz!

Günümüzde özellikle hamilelik geçiren ve doğum yapan kadınların sorunlarından olan cilt çatlakları, fazla kilolardan dolayı cildin gerilmesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu gibi durumlar için oldukça etkili cilt bakım yağlarından olan yağ, içeriğindeki omega3 yağ asidi sayesinde cildi derinlemesine nemlendirmekte ve sarkmalara karşı gergin bir hal almaktadır.

Cilt çatlakları için kullanılabilecek olan cilt bakım yağları arasında yer alan bu yağ, duştan sonra çatlak olan bölgelere masaj yaparcasına uygulanmaktadır. Bu sayede çatlak görünüme sahip olan cilt için etkili olabilmektedir.

Hint Yağının Faydaları Nelerdir?

Hint Yağının Faydaları Nelerdir?

Hint Yağının Faydaları Nelerdir?

Hem cilt sağlığı hem saç sağlığı hem de genel sağlık konusunda bir hayli etkili olan yağ, kabızlığa, eklem ağrılarına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine karşı fayda sağlayabilen bir bitkisel üründür. Saç ve cilt bakımında da ayrı ayrı faydalar sağlayabilmektedir.

Saç diplerine parmak uçları ile masaj yapılarak uygulanan yağ, saç diplerindeki kan dolaşımını hızlandırmakta ve dolayısıyla saçların daha hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır. Bunun ile beraber saçlara uygulandığında daha parlak, daha canlı ve daha sağlıklı bir saç görünümüne kavuşmasına yardımcı olması hint yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Hint Yağını Kimler Kullanamaz?

Kimler Kullanamaz?

Kimler Kullanamaz?

Hamile olan kadınların, böbrek hastalarının ve çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle devamlı olarak ilaç kullanmak durumunda olan kişilerin kullanımına uygun olmayan bu yağ, bunun dışında kalan kişiler tarafından kullanılabilmektedir. Fakat yine de bitkisel bir ürün olduğundan alerjik reaksiyona neden olup olmaması konusunda dikkatli olunması ve kabız gibi sindirim sorunlarında dahil olarak kullanılacağı zaman bir uzmana danışılması faydalı olacaktır.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.