Aktar Bloğu

Cilt Bozuklukları İçin Çuha Tohumu Yağı Kullanabilirsiniz!

Çuha tohumu yağı, çuha çiçeği familyasından üst sınıf grubunda yer alan çuha çiçeğinin tohumundan elde edilen bir organik yağdır. Bir süs çiçeği bitkisi olan çuha çiçeği ile elde edilen bu yağ, cilt sağlığından genel sağlığa kadar pek çok konuda fayda sağlayabilmektedir.

Cilt Bozuklukları İçin Çuha Tohumu Yağı

Çuha tohumu yağı, cilt sağlığına olan faydaları ile ön plana çıkan bitkisel yağlardan biridir. İçeriğindeki pek çok faydalı bileşen sayesinde ciltte meydana gelen bozukluklara ya da çeşitli deri hastalıklarına iyi gelmektedir. Örneğin; çuha tohumu yağı sedef, egzama gibi cilt ve deri hastalıklarının giderilmesine büyük ölçüde fayda sağlayabilmektedir. Bunun ile beraber saç ve saç derisi için de etkili olan çuha tohumu yağı, sivilce, akne ve siyah nokta gidi problemlerin giderilmesine, ciltte oluşan kızarıklık, pürüz, yaşlılık belirtileri ve ödem gibi cilt bozukluklarına iyi gelmektedir.

Çuha Tohumu Yağının Faydaları

 

Cilt ve saç sağlığı üzerindeki faydaları nedeniyle genellikle kişisel bakım amacıyla tercih edilen çuha tohumu yağı, aynı zamanda genel sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Saç derisini besleyerek pek çok probleme iyi gelirken, saçların daha sağlıklı bir şekilde uzamasına, kepeklerin giderilmesine ve canlı bir saç görünümüne yardımcı olmaktadır.

Genel sağlık açısından çuha tohumu yağının faydalarına bakılacak olursa; göğüs ağrılarını hafifletici, doğurganlığı artırıcı, astıma iyi gelmesi ve karaciğer kanseri riskini en aza indirgemesi ile bilinmektedir. Tüm bunların yanı sıra zayıflamaya yardımcı olması, hepatit B hastalığının önüne geçmesi, hormonsal bozuklukların giderilmesine fayda sağlaması, kalp sağlığını koruması, şeker hastalığına iyi gelmesi ve kronik yorgunluğu gidermesi, yine çuha tohumu yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Çuha Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?

Çuha tohumu yağının kullanım alanları oldukça geniştir. Dolayısıyla kullanım şekli de buna göre değişiklik göstermektedir. Kişisel bakım amacıyla kullanılacak olan çuha tohumu yağı, lavanta yağı gibi bazı faydalı ürünler ile karıştırılarak kür ya da maske haline getirilmekte ve bu şekilde kullanılabilmektedir. Genel sağlık amacıyla kullanılacak olan çuha tohumu yağı ise, diğer bazı bitkisel yağlar gibi salatalara ya da yemeklere katılabilmekte ve bu şekilde tüketilebilmektedir.

Çuha Tohumu Yağı Nerede Satılır?

Çuha Tohumu Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Çuha Tohumu Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.