Aktar Bloğu

Cilt Bakımı Neden Önemlidir?

Cilt bakimi neden onemlidir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Cildin temizlik ve bakımına sadece estetik açıdan bakmamak gerekir. Sağlık açısından da cilt temizliği son derece önemlidir.

Cilt Bakımı Neden Önemlidir?    

Cildin temizlik ve bakımına sadece estetik açıdan bakmamak gerekir. Sağlık açısından da cilt temizliği son derece önemlidir.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yaş ilerledikçe, ciltte kırışıklık ve deformasyon gibi problemler belirir. Erken dönemde alınacak bazı tedbirlerle, cildin hızlı yaşlanmasının önüne geçilebilir. Cilde gereken önem verilmezse;

  • UV ışınları
  • Makyaj
  • Sigara
  • Stres
  • Serbest radikaller
  • Yanlış beslenme
  • Hava değişimleri gibi etkenler, cildi olumsuz yönde etkiler ve kişinin yaşı genç olsa dahi, bu kişi olduğundan daha yaşlı görünür.

Sağlıklı bir cildin en önemli göstergesi; cildin parlaklığı, canlılığı ve diriliğidir. Bu nedenler, 20’li yaşlardan itibaren, her bayanın cilt bakımına önem vermesi gerekir.

Cilt bakımı yaparken, doğru ürünü kullanmak çok önemlidir. Bu nedenle, bir uzman eşliğinde cilt tipi belirlenip, o cilt tipine uygun ürünler kullanılmaya başlanmalıdır.

Cildin; yağ, nem ve elastikiyet oranı belirlenip, cilt tipi tam olarak tespit edildikten sonra, kullanacağınız ürünlerden tam olarak size fayda sağlayacaktır.

Cilt Yaşı Nedir?

Cilt tiplerini; yağlı, kuru, normal ve hassas diye guruplara ayırabiliriz. Özellikle kuru cilt tiplerinin en çok yaşlanmaya maruz kaldığını söyleyebiliriz. Hal böyleyken, erken yaştan itibaren cilt bakımına önem verilmeli, doğru cilt tipine doğru ürün kullanılmalıdır. Aksi halde, gen yaşta olan birinin cildi yaşından çok çok fazla görünebilir. Yaşı ileride olan birinin cildi de, iyi bakım sayesinde, yaşından çok daha genç görünebilir. Bu nedenle cilt yaşınızın, yaşınız ile doğru orantılı bir şekilde ilerlemesi için, düzenli bir şekilde cilt bakımı yapılmalıdır.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Ayda bir kez, sağlıklı bir cilt bakımı yapılmalıdır. Kaliteli bir cilt bakımı yaklaşık iki saat kadar sürer. Cilt bakımında, cilt öncelikle süt ve tonik ile temizlenir. Sonrasında cilde buhar verilir. Bu şekilde cilt üzerindeki gözenekler iyice açılmış olur. Cildin durumuna göre; serum, ampul uygulamaları yapılır. Bu uygulamaların beraberinde; yüz masajı, maske, yüksek frekans ile kremleme işlemi uygulanır. Ciltteki hasar durumuna göre, cildin ihtiyacı olan ek uygulamalar cilt bakımı işlemine eklenebilir.

Evde yapılabilecek basit cilt bakımları cilt için bir nebze faydalı olsa da, profesyonel cilt bakımlarının yanında, oldukça ilkel yöntemler sayılabilmektedirler.

Cilt Bakım Ürünleri Nerede Satılır?

Cilt bakım ürünleri, marketlerde, kozmetik ürünlerinin, güzel, bakım ürünlerinin satıldığı her yerde bulabilirsiniz. Ancak cilt bakım yerlerini doğru yerden temin etmek çok önemlidir. Özellikle de internetten cilt bakım ürünlerini satın almak istediğiniz güvenilir sitelerden temin etmeniz gerekir. İnternetten hemen cilt bakım ürünleri satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Metabolizma hızı, her kişinin yapısına göre farklı olmasına karşı yaş ilerledikçe, özellikle 30-35 yaşından sonra yavaşlar ve yağ depolanması artar. Bazı insanlar çabuk, bazıları da daha zor kilo alırlar. Zayıflamak için sadece yiyecekleri değil, aynı zamanda yaşam kalitenize de dikkat etmelisiniz. Stres ve depresyon, geç yatıp, geç yataktan kalkma, metabolizmayı bozar.

Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecek ve İçecekler

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”1/4″][vc_column_text text_larger=”no”]

Bitkisel Yağlar

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”2615″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_column_text text_larger=”no”]

Sabunlar

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1617″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”1/4″][vc_column_text text_larger=”no”]

El ve Ayak Bakımı

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”2312″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_column_text text_larger=”no”]

Ağız Bakımı

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”7974″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.