Aktar Bloğu

Çilek Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Cilek sirkesinin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Günlük hayatımızda sadece salatalarda tatlandırma amaçlı bazen de çorbalarda kokusundan dolayı tercih edilen sirke, üzüm ve elma suyunun bekletilmesi ile üretilmektedir. Ülkemizde elma ve üzümden üretilerek yapılan sirkesi haricinde pek çok çeşidi bulunmaktadır. Sirke konusunda yapılan en büyük yanlış ise onu bir besin olarak tüketmektir. Sadece besin olarak değil, cilde ve saça da sirkenin faydaları çok fazladır.

Sirkenin Faydaları

Vücudumuzu temizleyerek pek çok antioksidan maddeyi de bünyesinde bulundurmaktadır. Sirkeler aynı zamanda pek çok bakteriyi kısa bir süre içerisinde öldürecek özelliklere sahiptir. Aynı zamanda oldukça iyi bir iltihap kurutucudur. Bu özelliğinden dolayı pek çok hastalığın hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olmaktadır.

Sirke konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise sirkenin asidik değeridir. Sirke asidik değer olarak vücut ile aynı özelliklere sahip olmasına rağmen vücut içerisindeki pek çok zararlı maddenin yok edilmesini sağlamaktadır. Bu sebepten tüketilmesi büyük artılar sağlayacaktır. Ancak hamilelerin, emziren annelerin, alerjik, kronik ya da önemli rahatsızlığı olan kişilerin sirke kullanımından önce doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

Gaz şişkinliğine ve kabızlığa da etkileri büyüktür. Kabızlığın ve oluşan gazın hızlı bir şekilde giderilmesine yardımcı olur. Ancak önemli sivilce ve akne rahatsızlıklarında doktora danışmak gerekir.

Son dönemlerde yapılan araştırmalar güneş yanıklarına karşılık sirke kullanımının da oldukça önemli etkileri olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Çilek Sirkesinin Faydaları

Cilek Sirkesinin Faydalari Nelerdir 1

 

Cildi nemlendirmek için çilek sirkesi kullanabilirsiniz. Cildin nemlenmesine yardımcı olan çilek sirkesi, kırışıklıkları geciktirmeye, sivilcelerin oluşumunun engellenmesine, aknelerin hızlı bir şekilde giderilmesine yardımcı olur. Ciltte meydana gelen lekeler için de çilek sirkesinden yararlanmak mümkündür. Aynı zamanda saçlardaki kepeklerin oluşumunun engellenmesi ya da oluşan kepeklerin hızlı yok olmasına yardımcı olan çilek sirkesi, zayıflamak için de tercih edilmektedir. Metabolizma hızını artıran çilek sirkesi, kilo vermeye yardımcı olur.

Çilek Sirkesi Nerede Satılır?

Çilek sirkesi, marketlerde, hipermarketlerde ve hemen hemen tüm aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen çilek sirkesi satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda internet sitemiz üzerinden diğer sirkeleri inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.