Aktar Bloğu

Çileğin İçindeki Vitaminler ve Faydaları

Cilegin icindeki vitaminler ve faydalari

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Çilek, çok sağlıklı bir gıdadır. Birçok meyvede bulunmayan vitaminler ve elementler çileğin içeriğinde mevcuttur. İçinde salisilik asit bulunur. Bol miktarda vitamin takviyesi bulunur. Potasyum, kalsiyum, mineraller ve vitaminler ile çok zengin bir meyvedir. Çileğin yararları oldukça fazladır. Özellikle hamilelik döneminde folik asit görevini üstlenir. Bu da bebeğin zekâ gelişimini olumlu yönde etkilemesi demektir. Çilek her yaşta tüketilmesi gereken bir meyvedir. Yaz kış farketmeksizin artık her an tüketebildiğimiz çilek, Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından sıklıkla tavsiye edilir.

Çileğin Faydaları

Yaz meyvesi diye bilinen çileğin kış için reçelini yapıp tüketmeniz, aynı vitamini almanıza yardımcı oluyor. Özellikle çilek çocukların en çok sevdiği meyve grubunun içine girmektedir. Kış aylarında suyundan reçeline, pekmezinden dondurulmuş haline kadar tüketilmesi mümkün olan bir meyve türüdür. Aynı zamanda sayısız da faydası bulunur.

Cilegin icindeki vitaminler ve faydalari

 

  • Kirli kanı temizleyerek, temiz kana sahip olmanızı sağlar. Aynı zamandan demir vitamini içerdiğinden, kan yapıcı özelliğe sahiptir.
  • İçinde bulunan eşsiz vitaminler, A, C, B, K, D, E vitaminleri sayesinde, cilt sağlığına oldukça faydaları bulunur. Yüzü güzelleştirir. Özellikle çilek kürü maskelerde cilt yeniden canlanır, parlak ve canlı görünür. Kremler, losyonlar, yağlar, cilt bakım ürünlerinin hemen hemen tümünde çilek kullanılır.
  • Çileğin sadece kendisi değil aynı zamanda yaprağı ve kökü kaynatılarak çay niyetine içildiğinde, mide sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Antioksidan görevini yaparak, vücutta var olan toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.
  • Karaciğer hastalıklarına, mide ülserine ve kabızlık sorunlarına yardımcı olur.
    Sağlık bakımından zengin ve besleyici bir meyvedir.
  • Göz sağlığını korumaya yardımcı olur. Gözlerin güneşin sert ışınlarından korunabilmesi için C vitaminine ihtiyacı bulunur. C vitamini aynı zamanda kornea ile retinanın güçlenmesi için önelidir. Bu nedenle Çilek göz sağlığımız için önem arz eder.
  • Kırışıklıklara karşı korumacı görev üstlenir. C vitamini cildin elastikiyetini, yaşlanmaya karşı direncini artırmaktadır. Yaş ilerledikçe cildin kolajen yapısında bozulmalar meydana gelir. C vitamini ise cildin kolajen yapının korunmasında rol oynar.
  • Çileğin faydalarından bir diğeri ise aknelerin yok olmasına yardımcı olmasıdır.
  • En önemli faydalarından biri de kalp sağlığına iyi gelmesidir. Yapılan bir araştırma sonucunda çilek kalp krizi geçirme riskini düşürmektedir. İçerisinde yer alan antosiyaninler sayesinde düzenli olarak tüketildiğinde hem genç hem de orta yaştakilerin kalp krizi geçirme olasılıklarının yüzde 32 oranında düştüğü gözlemlenmiştir.

Cilegin icindeki vitaminler ve faydalari 1

  • Çilek aynı zamanda çok iyi bir lif kaynağıdır. Lif ise sindirim sistemi için önem arz etmektedir. Vücudumuzda lif içeriğinin yüksek olması kabızlığa yakalanma riskini düşürmeye yardımcı olur.
  • İştahsızlık sorunu çekenler için birebirdir.
  • Eklem iltihaplarının oluşmasını engellemeye yardımcı olur.

Çilek ve Tüketim Türleri

Çilek meyve olarak tüketildiği gibi suyu, reçeli, pekmezi, yağı, çayı, sirkesi yapılarak da tüketilmektedir. Yaz meyvesi olan çilek, kış aylarında daha çok çay, reçel ve pekmez olarak tercih edilir. Cilt bakımlarına önem verenler tarafından çilek yağı, özellikle annelerimiz tarafından ise çilek sirkesi her dönem tercih edilmektedir.

Çilek yağı, çilek sirkesi ve çilekli bitki çayını hemen satın almak isteyenler ise e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.