Aktar Bloğu

Cildimiz için Yararlı Yağlar Hangileridir?

Cildimiz icin yararli yaglar hangileridir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Cilt için yararlı yağlar her zaman doğru olarak tercih edilmeyebilir. Cilt için yararlı yağlar cildin beslenmesini, genç ve sağlıklı görünmenizi sağlar.

Cilt için bu yağları kullanmadan önce kesinlikle bir cilt hastalığınız veya alerji riskinizi tespit etmek için bir dermatolog ile görüşmelisiniz. Doktorunuz tarafından verilecek karar akabinde aşağıda belirttiğimiz yağları kullanabilirsiniz. Aksi halde, cildininiz için faydalı olmasını istediğiniz bu yağlar, cildinize önemli ölçüde zarar verebilir.

Cildimiz için Yararlı Yağlar

Cildimiz icin Yararli Yaglar Hangileridir 5

1-Argan Yağı

Cilt için çok faydalı olan argan yağının içerisinde E vitamini, yağ asitleri ve antioksidanlar bulunur. Bunlar cildinizin güzel ve sağlıklı görünmesine destek olur.

2-ZeytinYağı

Kuru cildinizi canlandıracak olan zeytinyağı aynı zamanda kuru ve pullu bir cilt için mükemmel bir seçimdir. Zeytinyağı piyasada bulunan yağlara göre hem daha kolay bulunur hem de daha uygun fiyatlıdır. Zeytinyağını cilt için kullandığınız zaman cildiniz nemlenir ve harika görünür.

3-Hindistan Cevizi Yağı

Saçlar için kullanım açısından harika olduğunu duymayan yoktur. Fakat hindistan cevizi yağı sadece saçlara iyi gelmek dışında cilde de çok iyi gelir. Düzenli olarak kullanımda cilt üzerinde bulunan koyu lekeler temizlenir. Aynı zamanda hindistan cevizi yağı cildi ve saçları nemlendirir.

 4-Üzüm Çekirdeği Yağı

Zaten yağlı bir cildiniz varsa diğer söylediğim yağlar size fayda sağlamayacaktır.Bunun yerine üzüm çekirdeği yağı , yağlı cildiniz için iyi bir seçim olacaktır.Ayrıca üzüm çekirdeği  yağı C Vitamini yönünden zengindir ve cildi besler.

5-Çay Ağacı Yağı

Akne eğilimli ciltler için, çay ağacı yağı çok faydalıdır. Çağ ağacı yağı akne bulunan ciltlerde rahatlıkla kullanılabilir. Bu yağı bulmak kolaydır ve kullanımı basittir.

6-Frenk Üzümü Yağı

Diğer yağlara göre adı fazla duyulmayan frenk üzümü yağı halk arasında kuş üzümü yağı olarak da bilinir. Frenk üzümü yağı cildin onarılması için mükemmel bir yağı çeşididir. Güneş yanığı, kızarıklığı veya cildiniz tahriş olmuşsa frenk üzümü yağı yardımcı olacaktır.

7-Marula Yağı

Ülkemizde kolay bulunmayan marula yağı Afrika’da yetişiyor. Bir meyvenin çekirdeğinden elde edilen marula yağında oldukça fazla yağ bulunuyor ve halk arasında mucize yağ adıyla anılıyor. Marula yağının içinde E vitamini ve oleik asit bulunuyor. Kuru cilde sahip kişiler için uygun olan bu yağ cildin onarılmasına da yardımcı olarak cildi hızla yeniliyor.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.