Aktar Bloğu

Cildi Canlandırmak İçin Karabiber Yağı

Cildi Canlandırmak İçin Karabiber Yağı

Karabiber, dünya üzerinde en fazla kullanılan baharatlar arasında yer almaktadır. Karabiber yağı ise, karabiberin soğuk preslemesi ile elde edilen bir yağ olurken, pek çok faydası bulunmaktadır. Günümüzde en çok kullanılan bitkisel yağlardan olan bu yağ, cildin canlandırılıp enerji verilmesinden, metabolizmayı hızlandırıp kilo vermeye varana kadar çeşitli konularda yardımcı olabilmektedir.

Cildi Canlandırmak İçin Karabiber Yağı

Cildi Canlandırmak İçin Karabiber Yağı

Cildi Canlandırmak İçin Karabiber Yağı

İnsan vücudu ve sağlığı bakımından büyük fayda sağlayan yağ, cildi canlandırırken aynı zamanda vücuda enerji verebilmektedir. Özellikle cilt yapısı hassas olmayan kişilerin tercih etmiş olduğu bu yağ, parmak uçları ile masaj yapılarak uygulanabilmektedir. Ancak hassas cildi olan kişilerin yağı cildine uygulaması, kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Ayrıca çocukların cildinin hassas olması sebebiyle de yağın mutlaka inceltilerek kullanılması gerekmektedir. Özellikle de kış mevsiminde grip, nebze gibi hastalıklara yakalanan kişiler ağrılı olan bölgelerine yağı sürerek ağrısını hafifletebilmektedir.

Karabiber Yağının Faydaları

İnsan vücuduna olan faydaları bir hayli fazla olan yağ ayrıca, yemekleri koruyucu özelliği bulunan karabiber yağı, insan vücuduna detoks etkisi yaparken, aynı zamanda iştahını açmakta ve kan dolaşımına pozitif yönde etki etmektedir. Sigara krizlerini ve anksiyeteyi önemli ölçüde azaltırken, sindirim sistemini güçlendirmekte, kanseri önlemektedir.

Öte yandan antioksidan niteliğe sahip olmasından dolayı serbest köklerinin neden olduğu hasarları onaran ve engelleyen yağ, karaciğere iyi gelmektedir. Ayrıca böcek ısırması neticesinde ortaya çıkan iltihabı ve kaşıntıyı dindirmekte, midedeki şişkinliği giderip idrar yolunu uyarmaktadır. Yağın tüketimi, vücuttaki toksinlerin atılmasında en iyi yollardan biridir.

Karabiber Yağının Zararları Var mı?

Zararları Var mı?

Zararları Var mı?

Yağın faydalarının yanı sıra yanlış ya da fazla kullanımı halinde zararları da mevcuttur. Kişisel bakım yapmak maksadıyla hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin ve çocukların yağı direkt olarak cildine uygulaması halinde, cildinin yanması ile karşı karşıya kalabilmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.