Aktar Bloğu

Ceviz Yağının Faydaları Nelerdir?

Ceviz Yağı ve Faydaları

Cevizin kullanım alanlarından biri de tamamen organik olarak üretilen yağdır. Ceviz yağı özellikle kadınların en çok tercih ettiği bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. Cilt bakımında oldukça etkili olan ceviz yağı, cilde parlaklık verir.

Ceviz, sert kabuklu yağlı ve nişastalı bir bitkidir. Tatlılarda, keklerde, salatalarda ve ekmeklerde kullandığımız ceviz çerez olarak da çok fazla tüketilen bir yemiştir. Alfa-linolenik asit yani omega3 bakımından oldukça zengindir. İçerdiği vitaminler C, B1, B2, A ve E’dir. Mineraller ve protein açısından çok değerli olan cevizin beyin gelişimini desteklemesi ve kolesterolü dengelemesi cevizin faydaları konusunda en bilinenleridir. Cevizin faydalarından bir diğeri ise cilt bakımında da etkili oluşudur.

Tam manasıyla vitamin deposu olan ceviz yağı, insan sağlığı ve vücudu açısından oldukça faydalı yağlardan biridir. Son yıllarda bitkisel yağlar listesinin ilk sırasında yerini almayı başaran yağ, cilt, saç ve genel bakım amacıyla kullanılan pek çok ürünün içeriğinde de yer almaktadır. Öte yandan bu yağ ile alakalı yapılan araştırmalar neticesinde herhangi bir yan etkisinin bulunmadığı ve hemen hemen her insanda aynı oranda fayda sağladığı kanıtlanmıştır.

Ceviz Yağı Kullanmanız için 4 Sebep!

Ceviz, insan sağlığına ve özellikle beyin sağlığına oldukça faydalı bir meyve olurken, bu meyveden elde edilen ceviz yağı da en az meyvenin kendisi kadar sağlık üzerinde oldukça büyük etkiler gösterebilmektedir. Bitkisel yağlar arasında dikkat çeken, çeşitli amaçlar doğrultusunda dahili ve harici olarak kullanılabilen bu yağ gerek kişisel bakım yapılırken gerekse yemek ya da salata gibi besinler hazırlanırken kullanılabilmektedir.

Ceviz yağını kullanmak için onlarca sebep gösterebilmek mümkündür. Bunlardan yalnızca birkaçına örnek göstermek gerekirse;

  • Yemeklere farklı bir aroma kazandırması,
  • Beyin gelişimini desteklemesi,
  • Yaşlanma etkilerini en aza indirgemesi,
  • Saç derisini bakteri ve hücrelerden arındırması.

Genel olarak bitkisel yağlarda olduğu üzere bu yağ da insan sağlığa sunmuş olduğu faydaları nedeniyle kullanılması gereken bitkisel ürünler arasında yer almaktadır.

Ceviz Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ceviz yağı alırken dikkat edileceklerin başında yağın raf ömrü gelmektedir. Diğer bitkisel yağlara kıyasla raf ömrü daha az olan yağlardan biridir. Şişesinin açılmaması durumunda uzun süre dayanabilirken, açılmış olan şişelerin en fazla dayanma süresi 6 ay ila 12 ay arasıdır. Dolayısıyla ceviz yağı satın alırken üretim tarihi ve şişenin açılıp açılmamış olması oldukça önemlidir. Bunun ile beraber yağın muhafazası da önem teşkil etmektedir. Diğer pek çok yağ gibi cam şişede ve uygun ısıda saklanması gereken yağ, plastik ya da pet şişede özelliklerinin kaybederek bozulabilmektedir.

Ceviz Yağının Özellikleri

Yağın yemeklerde kullanımı bugün Irak sınırları içerisinde olan topraklarda M. Ö. 2000’li yıllara dayanmaktadır. Yapılan araştırmalar neticesinde yağın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin, içeriğindeki antioksidan ellegic asitten olduğu belirlenmiştir. Bunun ile beraber manganez, melatonin ve bakır gibi özelliklere sahip olan yağ, kalp hastalıklarına sebep olan endotelin düzeyini düşürme konusunda da yardımcı olmaktadır.

Ceviz Yağının Faydaları

Hem yemeklerde hem de cilt üzerinde uygulanabilen bir yağdır. Cilt üzerine uygulandığında yumuşak bir cilt yapısı elde etmeye yarayan bu yağ, pek çok güzellik merkezinde masaj yağı olarak da kullanılır. Omega3 ve Omega6 gibi çoklu doymamış yağlar ile beraber romatizma ve diğer rahatsızlıklarda etkili olurken, döküntülü cilt hastalıklarının iyileşmesine de yardımcı olabilmektedir.

Ceviz ve Ceviz Yağının Faydaları

Ceviz ve Ceviz Yağının Faydaları

  • Kanda kötü kolesterol oluşumunu önlemeye yardımcı olur.
  • Kandaki şekeri dengede tutmaya yardımcı olur.
  • Zehirlenmelere karşı korumaya yardımcı olur.
  • Vücuda enerji vermesi de cevizin faydalarından birisidir.
  • İçinde bulunan omega3 sebebiyle kalp dostudur.
  • Uykusuzluk sorununa karşı olumlu etkileri vardır.
  • Beyin gelişimine önemli katkıları vardır.
  • Sakinleştirmeye yardımcı olur.
  • Kandaki pıhtılaşmayı önleyerek kan akışını hızlandırmaya yardımcı olur.
  • İçerdiği E vitamini magnezyum ve folik asitler kalp hastalıklarını korumada önemli unsurlardır.

Ceviz Yagi ve Faydalari1

  • Depresyonun etkilerini azaltmaya yardımcı olur.
  • Cevizin içindeki amino asitler kas oluşumunu desteklemede önemli rol oynar.
  • Vücuttaki tümörlerin gelişimini yavaşlatarak kanser oluşumunu büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olur.
  • Yüksek kalorili bir yemiş olan ceviz günde 3-4 tane yenildiğinde tokluk hissi verir ve kilo almayı önlemeye yardımcı olur.
  • Kansere karşı vücudu güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Damar tıkanıklıklarını engelleyerek kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olur.
  • Bağırsak kurtlarını dökmeye, yağı çıkarılıp cilde sürüldüğünde lekeleri gidermeye yardımcı olur.
  • Balla karıştırılarak yenildiğinde basura iyi gelir.

İçeriğindeki selenyum, magnezyum, fosfor, çinko ve demir sayesinde vücut hormonlarını dengeleyici özelliğe sahip olan ceviz yağı, kan dolaşımını hızlandırabilmektedir. Ayrıca yaşlanma etkilerini yavaşlatabilmesi, dikkat dağınıklığının ve unutkanlığın önüne geçebilmesi, göz altı torbaları ve morlukların giderilmesi gibi konularda yardımcı olması da yağın faydalarındandır.

Hamilelerin, emziren annelerin, yaşlıların, küçük çocukların ve herhangi bir rahatsızlığı bulunan kişilerin ceviz yağı kullanımında doktorlarına danışmaları tavsiye edilir.

Ceviz Yağının Cilde Faydaları

Cilde Faydaları

Cilde Faydaları

Cilt üzerinde göstermiş olduğu etkileri nedeniyle cilt bakım yağları arasında yer alan bir üründür. Özellikle de yaşlanma etkilerine karşı göstermiş olduğu üstün faydaları ile dikkat çeken ceviz yağı, ciltte meydana gelen kırışıklıkların en aza indirgenmesini sağlamakta, yeni kırışıklık oluşumunun da önüne geçmektedir.

İçeriğindeki amino asitler ve bol miktardaki E vitamini sayesinde cildi onarmakta, yumuşak bir yapıya kavuşmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla cilt sağlığı denildiğinde akla ilk gelen bitkisel yağ olarak karşımıza çıkan yağ, genellikle kişisel bakım amacıyla kullanılmaktadır.

Ceviz Yağının Saça Faydaları

Cildin yanı sıra saç ve saç derisi üzerinde de mucizevi etkiler gösteren bu yağ, deride meydana gelen kaşıntı, kepeklenme gibi problemleri kökünden çözmekte, saç derisini ölü bakteri ve hücrelerden temizlemekte, saç dökülmesi gibi çağımızın en önemli sorunlarından birine çözüm yolu sunmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra saça daha parlak, daha canlı ve daha sağlıklı bir görünüm kazandırması, saç kıran rahatsızlığının giderilmesi, saçların daha hızlı uzamasını sağlaması ve bunun gibi pek çok özelliği, ceviz yağının faydaları arasında yer almaktadır.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.