Aktar Bloğu

Çekem Otu Faydaları Nelerdir?

Cekem otu faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Çekem otu yani ökse otu bazı yörelerde purç, gökçe, gevele, güvelek ya da gövelek olarak bilinmektedir. Çekem otu faydaları oldukça fazladır ve parazit olarak yetişen bir bitki türüdür. Ökse otu diye de bilinen bu ot diğer bitkiler gibi çayı yapılarak da kullanılabilir. Farklı yerlerde kavak, akasya, akçaağaç, kestane, söğüt, armut, erik ve kiraz ağaçları üzerinde yetiştiği görülmüştür. Zaman içerisinde de bu ot ağaç üstünde sarmaşık şeklini alarak gelişimini tamamlar. Herhangi bir tohumu yoktur ve kendiliğinden yetişir. Ortalama ömrü ise 70 yıldır ve gelişiminden sonra yeşil ve oval yaprakları ortaya çıkar. Bu yapraklar toplanır, çeşitli işlemlerden geçirilir ve aktar ya da baharat satan yerlere ulaştırılır.

Çekem Otu Nerelerde Yetişir?

Çekem otu ya da diğer adıyla ökse otu genel olarak Türkiye, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk’ta yetişmektedir. Ve isimleri de Burç ağacı, Gökçe ağacı, Haşişet-üd-ik, Çekem, Viscum, Gui ve Mistletoe gibi yörelere ve ülkelere göre değişmektedir.

Çekem Otunun Faydaları

Cekem Otu Faydalari Nelerdir 1

 

  • Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.
  • Nefes darlığı yaşayanlara iyi gelir.
  • Bazı teorilere göre ise kanser hücrelerinin yayılmasına engel olduğu ve tümörü küçülttüğü iddia edilmiştir. Kanser ilaçlarının bazılarında ise ökse otunun kullanıldığı bilinmektedir. Ancak herhangi bir kesinlik taşımamak kaydıyla, bilinçsiz tüketilmemelidir.
  • Çekem otu faydaları arasında soğuk algınlığı yaşayan ve öksürük problemi olan kişilerin, çekem otu çayı ile bu problemi hafifletebilirler.
  • Ayrıca adet gören kadınların, adet günlerinden birkaç gün önce çayını içmesi halinde ağrıları çok daha hafif olur. Önemli rahatsızlığı bulunanlar doktorlarına danışmadan tüketmemeleri önerilmektedir.
  • Bununla birlikte ishal problemi yaşayanlar için bağırsakların düzenli çalışması konusunda oldukça etkisi vardır.
  • Çekem otu faydaları arasında hipertansiyonu düşürmeye yardımcı olması da vardır. Bu sayede felç, kalp krizi ve koroner gibi kalp hastalıklarının riskini de azaltmaya, tansiyonu dengede tutmaya yardımcı olur.
  • Stres, depresyon, anksiyete, uykusuzluk gibi hastalıkları olan kişilerin de sinir sistemini rahatlatmaya ve stres hormonlarını azaltmaya yardımcı olur.

Çekem Otu Nereden Satın Alınır?

Çekem otu, hemen hemen tüm marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. Hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.