Aktar Bloğu

Çayın Sağlığımıza Bilinmeyen Sayısız Faydaları

Cayin sagligimiza bilinmeyen sayisiz faydalari

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ülkemizde yaygın olarak tüketilen çayın, yapılan araştırmalara göre çöpü bile faydalı çıktı. Demlediğiniz çayın artığı ile birçok derde deva bulabilirsiniz. Şöyle ki, boğaz ağrısı, saç yağlanması, cilt yağlanması, el ve ayak kokusu gibi birçok sorunu çayın demiyle çözebiliyorsunuz. Ülkemizde bebekler hariç ciddi bir oranda çay tüketilmektedir. Bazılarımız sabahları erken saatlerde bazılarımız ise akşamları televizyon karşısında keyif yaparken çay tüketir. Ancak çayın faydaları hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz?

Birçok Hastalığın Hızlı Geçmesine Yardımcı Olan Çayın Faydaları

Günlük hayatımda çok sık tükettiğimiz geleneksel içeceğimiz çay, birçok hastalığa şifa veriyor. Günümüzde kalp hastalıkları ve kansere karşı etkisi araştırılıyor. Bunun yanında çay, baş ağrısı, idrar yolları hastalıklarının hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı oluyor. Çay içenlerin kalp krizi ve felç olma riski daha düşük oranda. Aksine kolestorolü düşüren bir içecek. Ayrıca antioksidan kaynağı. Öyle ki doğada bulunan en güçlü antioksidan çay olarak biliniyor. Günde 4 fincan çay içmek ideal olanı. Ancak yine de fazla içilmesinin yan etkileri olabiliyor. Bu nedenle emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ve önemli rahatsızlığı olan kişilerin çay tüketimi öncesinde doktorlarına danışmaları gerekiyor.

Diş Çürüklerine Karşı Çay

İçerisinde bulunan florid ile diş çürümelerini engelliyor. Ancak yine de çay içtikten sonra dişlerin fırçalanmasına özen gösterilmesi gerekiyor.

Güneş Çarpmalarına Karşı Çay

Yapılan araştırmaya göre çay içilip güneşe çıkarılan denekler UVA ışınlarından daha az zarar görüyor. Buna göre çay, güneş çarpmalarına karşı vücudunuzda kalkan görevi görüyor. Cilt kanseri ile savaşan kişiler için de çay, önemli bir içecektir.

Çayı Doğru Demliyor Musunuz?

Bu kadar şifası olan çayı doğru demleyerek besin değerini korumamız gerekeiyor. Aksi halde içerisindeki maddelerin bir faydası olmuyor. Öncelikle çayınızı doğru muhafaza etmelisiniz. Nemli ortamdan uzak yerde kapalı şekilde saklamalısınız. Çayı demlediğiniz suyun da kireçli, klorlu olmamasına dikkat etmelisiniz. Su, tatlı ve yumuşak su olmalıdır. Demlik tercihi de porselen olmalıdır. Çayı demlemeden önce demliği ısıtmalısınız. Demlik içine her bardak sayısı için bir tatlı kaşığı çay ilave edilir. Önce çayı ılık suyla yıkamalısınız. Kaynattığınız suyu çayın üzerine dökerek demleyebilirsiniz. Dem kaynatılırken ocağın altı kısılmalıdır. Çayın demlenme süresi yaklaşık 15 dakikadır. Daha demli tercih ediyorsanız ki Türk çayları için bu süre 25, 30 dakikaya çıkarılabilir. Demi tekrar kullanmadan bir sonraki çay için demliği temizlemelisiniz.

Hem siyah çay hem de diğer tüm bitki çayları tüm marketlerde ve hemen hemen tüm aktarlarda satılmaktadır. Ancak hem taze hem de internetten hemen çay satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”8258, 9236, 1430, 2517″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.