Aktar Bloğu

Çay Ağacı Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Çay Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Çay ağacı yağı, günümüzde insanlığın kullanması gereken en önemli bitkisel yağlardan biridir. Özellikle de kişisel bakım alanında oldukça önemli bitkisel yağlar arasında yer alan yağ, tam anlamıyla doğal bir anti-aging olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hint defnesi isimli bir bitkiden elde edilen bu yağ, son yıllarda oldukça popüler bir hale gelmiştir. Ciltte mucizevi etkiler gösteren bu yağ, antibakteriyal ve antiviral özellikleri sayesinde cildi tüm zararlı diş etkenlere karşı koruyucu bir etki göstermektedir. Üstelik böcek ısırmalarına da iyi gelen yağ, aynı zamanda pek çok hayvanı vücuttan uzaklaştırabilmektedir.

Çay ağacının anavatanı Avustralya olup, çay ağacından elde edilen doğal ve birçok unsura faydası olan yağdır. Birçok cilt rahatsızlığında kullanılan yağ hakkında merak edilenler…

Çay Ağacı Yağının Genel Faydaları

Genel Faydaları

Genel Faydaları

Çay Ağacı yağının faydaları neredeyse saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Ağırlıklı olarak cilt üzerindeki etkileri ile dikkat çeken bu son yılların popüler kişisel bakım ürünü, ağız ve diş sağlığına iyi gelmektedir. Doğal bir dezenfektan olarak da kullanılabilmektedir. Tüm bakteri mikrop ve virüslere karşı savaştığından grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara da iyi gelirken, saç kuruluğunun giderilmesine, saçın derinlemesine nemlendirilerek daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

Hem kişisel bakım hem de genel sağlık açısından rahatlıkla kullanılabilecek olan bu yağı aktarlardan temin edebilmek mümkündür.

Çay Ağacı Yağının Tüm Bilinenen Faydaları Nelerdir?

  • Böcek ısırıklarına alerjik reaksiyon gösteren ciltler için faydalı olduğu söylenmektedir.
  • Yaralanmalarda, sıyrıklarda ve bıçak kesiklerinde yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
  • Cilde doğal bir canlılık kazandırarak, cildi yumuşatır ve parlaklık verir.
  • Ciltteki siyah noktaları temizlemeye yardımcı olup, sadece yüz bölgesinde değil tüm vücuttaki sivilceler için faydalıdır.
  • Ayak kokusu için de yardımcı olan yağdır. Ayaklar yıkanıp kurulandıktan sonra yağ sürülmeli ve yere basmadan ayakların yağı emmesi beklenmelidir. Böylece ayak kokusu sorunu ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.
  • El ve ayaklarda meydana gelen siğillere de faydası bulunur. Siğillerin üzerine sürülerek kuruması sağlanır.
  • Çay ağacı yağı ile hazırlanan gargara kullanılarak ağız içinin temizlenmesine yardımcı olur. Ancak yağ haricen kullanılan bir yağ olduğundan su ile inceltilmiş olsa da gargara suyunun yutulmamasına dikkat edilmelidir.
  • Kepek nedeniyle kuruyan saç derisi için çok faydalıdır. Birkaç damla yağı saç derisine damlatılarak her yere gelecek şekilde masaj yapılabilir.
  • Mentole benzer kokusu sayesinde sinüsleri açıcı bir etkiye sahiptir.

Çay Ağacı Yağının Cilde Faydaları

Kişisel bakım alanında adeta yeni bir çağ başlatan yağ, önemli cilt bakım yağlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra akne ve sivilce oluşumunun önüne geçen, mevcut sivilcelerin giderilmesini, gözeneklerin ise sıkılaşmasını sağlayan bu yağ, düzenli olarak kullanıldığında büyük faydalar sağlayabilmektedir.

Öte yandan yağın cilde daha pek çok faydası bulunmaktadır. Örneğin; cilt kırışıklıklarının en aza indirgenmesi, yeni kırışıklıkların ve ince çizgilerin oluşumunun engellenmesi, böcek sokmalarında kızarıklığın hafifletilmesi ve cilt lekelerinin neredeyse tamamının ortadan kaldırılması, yine yağın cilde faydaları arasında yer almaktadır.

Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

Yapraklarının buhar yolu ile damıtılması işlemi sonucu elde edilen bir yağdır. Çok eski yıllardan beri yara ve diğer cilt problemleri üzerinde kullanılmaktadır. Bu bitkisel yağ cildin kimyasallara maruz kaldığı kozmetik ürünlerine iyi bir alternatiftir. Temiz ve kuru bir cilt yüzeyine yalnızca problemli bölgeye sürülecek şekilde kullanılması önerilmektedir. Ayrıca doğal olarak üretilen sabun ve kozmetik ürünleri şeklinde de kullanımı mevcuttur. Antibakteriyel ve antiseptik özelliği sebebiyle çok sık tercih edilmektedir. İçeriğinde yüksek oranda yağ mevcuttur.

Çay Ağacı Yağı Ne için Kullanılır?

Ne için Kullanılır?

Ne için Kullanılır?

  • Cilt problemlerinde kullanılır.
  • Tırnak bakımı için kullanılır.
  • Ferahlatıcı kokusu ve özelliği dolayısı ile masaj yağlarının içinde kullanılır.
  • Gözeneklerdeki yağı ve kiri temizleyici özelliği ile kullanılır.
  • Saçlar ve saç derisi üzerinde etkilidir.

Dökülen Saçlar için Çay Ağacı Yağı Kullanılır mı?

Bitkisel yağlar içinde saç dökülmeleri, saçların mat görünümü ve kuruluğu için oldukça sık kullanılan yağlardan biridir. Özellikle doğal ve katkısız bir çay ağacı yağının su ile karıştırılarak sprey şeklinde saç diplerine sıkılması şeklinde kullanımı çok tercih edilen yöntemler arasındadır. Saçların dökülmesi üzerine olan olumlu etkilerinin yanında aynı zamanda saçların nemlenmesini de sağlamaktadır. Yine saç dökülmesi için zeytinyağı ile karıştırılarak veya kokusuz doğal bir şampuana karıştırılarak da kullanımı mümkündür. Düzenli kullanımı durumunda belirgin şekilde saç dökülmelerinin azaldığı görülecektir.

Akne için Çay Ağacı Yağı Kullanılır mı?

Akne için Çay Ağacı Yağı Kullanılır mı?

Akne için Çay Ağacı Yağı Kullanılır mı?

Antiseptik ve antibakteriyel özelliği dolayısı ile akneler için oldukça sık tercih edilen bir yağdır. Uygulama öncesinde temizlenmiş ve kurulanmış cilde, yalnızca aknelerin olduğu bölgelere sürülmesi önerilmektedir. Yatmadan önce uygulanarak sabahları ılık su ile yıkanması yeterlidir. Akneleri iz bırakmadan kurutucu özellik gösterir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çay ağacı yağı yoğun kıvamlı ve yoğun aromalı bir yağ olduğundan hassas ciltler bu yağa karşı reaksiyon gösterebilir. Bunu anlamak için bu yağı, merhemini ya da kremini kullanmadan önce cildinizin bir yerine çok az sürülerek bekletilmelidir. Kaşıntı, kızarıklık ya da yanma hissi oluşursa kullanılmamalıdır.

Çay Ağacı Yağı Fiyatları

Fiyatları, içeriğinin %100 doğal ve katkısız olmasına göre değişiklik gösterebilir. Doğru sonuçlar alabilmek için mutlaka doğal bir yağ seçimi çok önemlidir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.