Çay ağacının anavatanı Avustralya olup, çay ağacından elde edilen doğal ve birçok unsura faydası olan yağdır. Birçok cilt rahatsızlığında kullanılan yağ hakkında merak edilenler…

Çay Ağacı Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Böcek ısırıklarına alerjik reaksiyon gösteren ciltler için faydalı olduğu söylenmektedir.
  • Yaralanmalarda, sıyrıklarda ve bıçak kesiklerinde yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
  • Cilde doğal bir canlılık kazandırarak, cildi yumuşatır ve parlaklık verir.
  • Ciltteki siyah noktaları temizlemeye yardımcı olup, sadece yüz bölgesinde değil tüm vücuttaki sivilceler için faydalıdır.
  • Ayak kokusu için de yardımcı olan yağdır. Ayaklar yıkanıp kurulandıktan sonra yağ sürülmeli ve yere basmadan ayakların yağı emmesi beklenmelidir. Böylece ayak kokusu sorunu ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.
  • El ve ayaklarda meydana gelen siğillere de faydası bulunur. Siğillerin üzerine sürülerek kuruması sağlanır.
  • Çay ağacı yağı ile hazırlanan gargara kullanılarak ağız içinin temizlenmesine yardımcı olur. Ancak yağ haricen kullanılan bir yağ olduğundan su ile inceltilmiş olsa da gargara suyunun yutulmamasına dikkat edilmelidir.
  • Kepek nedeniyle kuruyan saç derisi için çok faydalıdır. Birkaç damla yağı saç derisine damlatılarak her yere gelecek şekilde masaj yapılabilir.
  • Mentole benzer kokusu sayesinde sinüsleri açıcı bir etkiye sahiptir.

Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

Yapraklarının buhar yolu ile damıtılması işlemi sonucu elde edilen bir yağdır. Çok eski yıllardan beri yara ve diğer cilt problemleri üzerinde kullanılmaktadır. Bu bitkisel yağ cildin kimyasallara maruz kaldığı kozmetik ürünlerine iyi bir alternatiftir. Temiz ve kuru bir cilt yüzeyine yalnızca problemli bölgeye sürülecek şekilde kullanılması önerilmektedir. Ayrıca doğal olarak üretilen sabun ve kozmetik ürünleri şeklinde de kullanımı mevcuttur. Antibakteriyel ve antiseptik özelliği sebebiyle çok sık tercih edilmektedir. İçeriğinde yüksek oranda yağ mevcuttur.

Çay Ağacı Yağı Ne için Kullanılır?

  • Cilt problemlerinde kullanılır.
  • Tırnak bakımı için kullanılır.
  • Ferahlatıcı kokusu ve özelliği dolayısı ile masaj yağlarının içinde kullanılır.
  • Gözeneklerdeki yağı ve kiri temizleyici özelliği ile kullanılır.
  • Saçlar ve saç derisi üzerinde etkilidir.

Dökülen Saçlar için Çay Ağacı Yağı Kullanılır mı?

Bitkisel yağlar içinde saç dökülmeleri, saçların mat görünümü ve kuruluğu için oldukça sık kullanılan yağlardan biridir. Özellikle doğal ve katkısız bir çay ağacı yağının su ile karıştırılarak sprey şeklinde saç diplerine sıkılması şeklinde kullanımı çok tercih edilen yöntemler arasındadır. Saçların dökülmesi üzerine olan olumlu etkilerinin yanında aynı zamanda saçların nemlenmesini de sağlamaktadır. Yine saç dökülmesi için zeytinyağı ile karıştırılarak veya kokusuz doğal bir şampuana karıştırılarak da kullanımı mümkündür. Düzenli kullanımı durumunda belirgin şekilde saç dökülmelerinin azaldığı görülecektir.

Akne için Çay Ağacı Yağı Kullanılır mı?

Akne için Çay Ağacı Yağı Kullanılır mı?

Akne için Çay Ağacı Yağı Kullanılır mı?

Antiseptik ve antibakteriyel özelliği dolayısı ile akneler için oldukça sık tercih edilen bir yağdır. Uygulama öncesinde temizlenmiş ve kurulanmış cilde, yalnızca aknelerin olduğu bölgelere sürülmesi önerilmektedir. Yatmadan önce uygulanarak sabahları ılık su ile yıkanması yeterlidir. Akneleri iz bırakmadan kurutucu özellik gösterir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler;

Çay ağacı yağı yoğun kıvamlı ve yoğun aromalı bir yağ olduğundan hassas ciltler bu yağa karşı reaksiyon gösterebilir. Bunu anlamak için bu yağı, merhemini ya da kremini kullanmadan önce cildinizin bir yerine çok az sürülerek bekletilmelidir. Kaşıntı, kızarıklık ya da yanma hissi oluşursa kullanılmamalıdır.

Çay Ağacı Yağı Fiyatları

Fiyatları, içeriğinin %100 doğal ve katkısız olmasına göre değişiklik gösterebilir. Doğru sonuçlar alabilmek için mutlaka doğal bir yağ seçimi çok önemlidir.

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler