Aktar Bloğu

Çam Yağı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Çam Yağı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Çam yağı, çam ağacının yapraklarından elde edilen şifalı bitkisel yağlardan biridir. İçeriğindeki vitamin ve mineral özleri sayesinde saç üzerinde oldukça faydalı olan yağ, bu nedenle en çok kullanılan bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. Fakat bu noktada çam terebentin yağı ile bu yağın karıştırılmaması gerekmektedir. Çünkü çam terebentin yağı çam ağacının salgılamış olduğu çam reçinesinden elde edilirken, çam yağı ise bu ağacın yapraklarından elde edilmektedir.

Çam Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Çam Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Çam Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

İnsan sağlığı, saç ve cilt bakımı için oldukça önemli olan bu yağı satın alırken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Çam yağı alırken dikkat edileceklerin başında ise bu yağın saf ve katkısız bir yağ olması gelmektedir. Pek çok bitkisel yağın olduğu gibi bu yağın da faydalı olabilmesi için içeriğinde herhangi bir katkı ya da kimyasal maddenin bulunmaması gerekmektedir. Bunun ile beraber satın alınacak olan yağın cam şişede muhafaza edilmesi de oldukça önem arz etmektedir.

Çam Yağının Saça Faydaları

Saça Faydaları

Saça Faydaları

Saça olan faydaları ile bilinen ve popüler olan bir bitkisel yağdır. Saç dökülmelerinin önüne geçmeye yardımcı olan çam yağı, saçların daha dolgun ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. Bunun ile beraber sağlıklı saç oluşumunu destekleyen bu yağ, ayrıca saçları güçlendirmekte ve tamamen doğal bir içeriğe sahip olması nedeniyle doğal bir saç bakımı yapmaktadır.

Saça faydaları elbette ki bu kadarla sınırlı değildir. Antiseptik bir özelliğe sahip olması ile kepek ya da mantar gibi saç derisi problemlerinin giderilmesini de sağlayan yağ, yeni saçların çıkmasında oldukça etkilidir. Üstelik saçlara hacim vererek canlı ve parlak görünmesini sağlarken, saç derisindeki kan dolaşımını da uyararak saçların hızlı bir şekilde uzamasına katkı sağlamaktadır.

Çam Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Saç derisine direkt olarak uygulamak doğru değildir. Bu şekilde uygulandığında saç derisinde yanma ve tahriş olmaya neden olurken, şampuana karıştırılması ya da zeytinyağı, badem yağı gibi diğer bitkisel yağlar ile seyreltilerek kullanılması tavsiye edilmektedir. Örneğin; 2 kapak yağı 600 ml’lik şampuan içerisine karıştırarak saça uygulanması ile bu yağın saç üzerindeki etkisi kısa süre içerisinde görüldüğü söylenmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.