Aktar Bloğu

Çam Terebentin Yağı Faydaları Hakkında Ne Kadar Bilgi Sahibisiniz?

Çam Terebentin Yağı Faydaları Hakkında Ne Kadar Bilgi Sahibisiniz?

Kişisel bakım açısından pek çok faydası bulunan çam terebentin yağı, özellikle saç bakımında oldukça etkilidir. Düzenli ve doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde, sağlıklı, güçlü ve oldukça parlak saçlar elde edebilmek mümkündür. Saçları ciddi anlamda onarmaya yarayan bu yağ, dökülmelerin önüne geçebilmekte, kepek problemlerine yardımcı olmakta ve saçların uzama hızına etki sağlamaktadır.

Çam Terebentin Yağı Nedir?

Çam ağacı kozalaklarından elde edilen bir bitkisel yağ olarak bilinmektedir. Terebentin maddesi ağacın içerdiği ve kimi zaman kendiliğinden ağaçtan akan bir maddedir. Kozalaklıların gövdesinden akan ve bal ya da reçine olarak anılan kısımdan, özel bir arıtma yöntemi kullanılarak elde edilmektedir.

Çam Terebentin Yağının Faydaları Nelerdir?

Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

Bitkisel yağlar içinde saçlara olan faydaları ile bilinen yağın farklı kullanım alanlarına göre birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Kokusuyla rahatlatıcı özelliği bulunur.
  • Buhar banyosu şeklinde hazırlandığında solunum yollarını rahatlatır.
  • Stres ve yorgunluk üzerinde olumlu etkileri söz konusudur.
  • Sivilce ve aknelerin oluşumunu engellerken aynı zaman yaşlanmanın etkilerini de azaltmaktadır.
  • Düzenli kullanıldığında saç köklerini besleyerek saçların parlak bir görünüme sahip olmasını sağlar.
  • Saç derisini beslediği için kepek oluşumunu engellerken mevcut kepek sorunu üzerinde de etkilidir.
  • Saç maskesi olarak direkt olarak veya farklı karışımların içine katarak kullanılması durumunda saçın yıpranmış ve cansız görüntüsünden uzaklaşmasında etkilidir.
  • Saçların hızlı uzamasında etkilidir.
  • Çok güçlü bir antioksidan ve antiseptik özelliktedir.
  • Yeni saç oluşumunu desteklerken aynı zamanda saç dökülmeleri üzerinde de etkilidir.
  • Ferahlatıcı ve rahatlatıcı kokusu ile yoğun geçen günlerde dinginlik sağlar.
  • Dudak ve göz çevresindeki kırışıklıkları açıcı özelliktedir.
  • Ayrıca kaşları gürleştirmek için kullanıldığı gibi erkekler için de sakalları gürleştirmek için kullanılmaktadır.

Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır?

Rahatlatıcı etkisi sebebi ile banyo suyuna eklenerek kullanılabilmektedir. Kaynamış su içerisine birkaç damla damlatılarak buhar banyosu şeklinde kullanımına uygundur. Saçlar için kullanılmak istendiğinde saç derisine masaj yaparak kullanılabilir. Ayrıca şampuanların içerisine eklenerek kullanılması ile şampuanın zararlı etkilerini en aza indirir ve saçları besler. Cilt üzerine bir pamuk yardımı ile masaj yaparak uygulanabilir. Saç maskelerinin içine 5 ila 10 damla damlatılarak uygulanabilir.

Cilt bakımında ise yağın cilde direkt temasından kaçınılması ve diğer bitkisel yağlardan taşıyıcı bir yağ ile inceltilmesi tavsiye edilmektedir.

Çam Terebentin Yağı Kaşa Sürülür mü?

Kıl kökleri beslediği için kaşlara sürülmesi uygundur. Seyrek olan kaşlardaki boşlukları doldurmak için oldukça etkili bir yağdır. Bir kulak çubuğu yardımı ile kaşlardaki boşluklara düzenli olarak uygulandığında kaşların gürleşmesini sağlamaktadır.

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz

Bitkisel yağlar arasında oldukça etkili yağlardan biri olmasına rağmen hemen hemen herkes tarafından kullanılamayacak bir üründür. Özellikle de hamileler, çocuklar ve emziren anneler tarafından kullanılması kesinlikle tavsiye edilmeyen bir yağdır. Bunların dışındaki yetişkinler kullanabilmektedir.

Çam Terebentin Yağı Nasıl Saklanmalıdır?

Gerek saç ya da cilt bakımı gibi kişisel bakım, gerekse sağlık açısından kullanımı mümkün olan bu yağ, diğer pek çok yağ gibi cam şişede muhafaza edilmesi gerekmektedir. Özellikle de saç bakımında mucizevi bir etki gösteren yağ, güneş ışınlarına maruz kalmayacak ve yeterli oda sıcaklığına sahip olan yerlerde muhafaza edilebilmektedir. Ayrıca muhafaza edildiği yerin çocukların ulaşamayacağı yerler olmasına da dikkat edilmelidir.

Çam Terebentin Yağı Fiyatları

Fiyatları, yağın içeriğinin doğal olmasına ve miktarına göre değişebilmektedir. Ayrıca üretici firma ve şişelenmesinde kullanılan malzemeler de tüm yağlarda olduğu gibi bu yağında fiyatı üzerinde etkili bir faktördür.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.