Aktar Bloğu

C Vitaminin Sağlığımız için Önemi

C Vitaminin Sagligimiz icin Onemi

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

C Vitaminin Sağlığımız için Önemi

Vücudun C vitaminini düzenli olarak almaya da ihtiyacı vardır. Çok sayıda meyve ve sebzede C vitamini bulunur. C vitamini bulunan sebzeler arasında ilk sırada çilek yer almaktadır. Bunun yanı sıra papaya bitkisinde de yüksek miktarda c vitamini bulunur. Kırmızı ve yeşil biberde sebzeler arasında C vitamini oldukça yüksektir. C vitamini günlük yeniden alınması gereken besinler arasında yer aldığından dolayı özellikle küçük yaştaki çocukların bu vitamini sebze ve meyvelerden gerektiği kadar almaya özen göstermesi gerekir. Doktorlar tarafından sürekli C vitamini almamız gerektiği tavsiye edilir. Çünkü bizi birçok hastalıktan korur, hastalıkları daha kısa zamanda atlatmamıza yardımcı olur.

C Vitamini Bulunan Besinler

C Vitaminin Sagligimiz icin Onemi1

 

C vitamini en çok hangi meyvede var diye merak eden pek çok kullanıcı daha çok turunçgilleri örnek göstermektedir. Halk arasında yaygın inanca göre özellikle kış aylarında bol miktarda tüketilen portakal ve mandalina gibi meyvelerde bol miktarda C vitamini olduğu düşünülmektedir. C vitamini yalnızca kış sebzelerinde değil aynı zamanda yaz sebzelerinde de bol miktarda bulunmaktadır. C vitaminli sebzeler kullanılırken dikkat edilmesi gerekenlerden biri de sebzelerin pişirme yöntemi ile ilgilidir. Özellikle bazı vitaminler sıcak suda özelliğini çok kolay kaybedebilmektedir. Suda çözünen vitaminlerin kaynar su içerisinde çok fazla bekletilmesi de doğru olmayacaktır. Bunun yanı sıra kaynatılarak kullanılan sebzelerin de sularının yeniden kullanılması besin değeri açısından oldukça önemlidir.

C vitamini bulunan sebzeleri pişirirken son derece dikkatli olmak önemlidir. Bu nedenle C vitamini özelliği olan sebzeler pişirildikten daha çok buhar yöntemi uygun görülmektedir. Buharda pişirme sebzelerin çok daha vitaminli kalmasına yardımcı olur. Brokoli C vitamini yüksek besinler arasında yer almaktadır. Vitamin değerinin yüksek olması nedeni ile pişirme yöntemine de dikkat etmek oldukça önemlidir. Brokoli gibi suda kolay şekil alan sebzelerin 7 dakikadan uzun pişirilmemesi gerekir. Brokoli gibi sebzeleri 20 dakikadan fazla pişirmek besin değerinin yarı yarıya düşmesine neden olur.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.