Aktar Bloğu

C Vitamini Faydaları Nelerdir?

C Vitamini Faydalari Nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye yardımcı olan C Vitamini, bağışıklık sisteminin yetmediği hallerde bedenin savunmasında yardımcı olur. Geçmiş yıllardan bu ana kadar C vitamini faydaları konusunda ve günlük ne miktarda alınması gerekliliği konusunda bir hayli inceleme yapılmıştır. Bu incelemeler neticesinde günlük 500 mg C vitamini alımı sıhhat bakımından önemli başarılar sunacaktır.

C Vitamini Faydaları

C vitamininin bütün faydalarından yararlanabilmek için meyve ve sebze tüketilmesine dikkat edilmelidir. C vitamininin aşırı tüketim yapılmasında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Zira bedenin gereksinimi haricinde çok olarak kullanılan c vitamini idrarla beraber dışarı atılması sağlanır. C vitamini kullanımında yaklaşık değer 500 mg, kullanılması gerekli üst sınır ise 2000 mg miktarında ifade edilir. C vitamini deposu olarak meyveler tüketilebilir. Turunçgiller ile üzümde bolca C vitamini yer almaktadır.

C Vitamini Soğuk Algınlığına Yardımcı Olur

C vitamininin bağışıklık kuvvetlendirmeye yardımcı olur. Bu niteliği ile kuvvetlenen bağışıklık sistemi kişileri soğuk algınlığı ve öksürükten korumaktadır. Bir başka yararı da kanda demir emilimini çoğaltması ile mikrop yayılmalarına karşı bedenin direncini çoğaltmasıdır. Başkaca mikroplar ile mücadele etmede destek olacaktır.

C Vitamini Yaraların İyileşmesine Yardımcı Olur

C Vitamini Faydalari Nelerdir 2

 

C vitamini, bedenin kolajen üretmesinde bulunan esas etmenlerden bir tanesidir. Proteinin olması bedendeki dokular arasında bağ kurulmasına yardımcı olur (kas, kasların kemiklere yapışmasını sağlayan yapılar ile cilt). Bundan dolayı kolajen üretimi çoğalır.

C Vitamini Kalp Sağlığına Yardımcı Olur

C vitamini kalp krizi ile başka kalp problemleri adına yararlı tesirler vermektedir. Kanda yer alan c vitamininin maksimum seviyede olduğu var sayıldığında, kalp krizi oluşumunu %42 düzeyinde azalttığı incelemeler neticesinde meydana gelmiştir. Kişinin kanında düşük düzeylerde c vitamini olmasında ise bu tesirlere rastlanılmamıştır. Bu halin nedeni tam olarak bilinmiyor olsa da epeyce meyve ve sebze tüketimi yapıp, bolca C vitamini takviyesinde bulunursanız, kalp krizi oluşumu o derece düşecektir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.