Aktar Bloğu

Buğday Nişastası Nasıl Kullanılır?

Buğday nisastasi nasil kullanilir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Buğday nişastası buğdaydan glüten elde edilirken yan ürün olarak elde edilen bir nişasta çeşididir. Glütensiz buğday unu olarak da adlandırılır. Unlu mamullerde ve keklerde bazen unun üçte biri yerine buğday nişastası kullanılabilir. Unlu mamullerde kekin yapısını oluşturur. Hacmini, yumuşaklığını, simetrik yapısını, dengesini korur. Buğday nişastası katı besinlerde içine katılan hamurların birbirine karışmasını önler.

Buğday Nişastası Un Yerine Geçer mi?

Buğday nişastası un yerine her besinde geçmeyebilir. Çünkü hamur işleri ve tatlılarda buğday nişastası kullanılabilir. Unun yerine buğday nişastası kullanıldığında kıvam bozulur ve dağınıklık ortaya çıkar. Çorbaya un katacağımızda un yerine buğday nişastası katarsak kıvam bozulabilir. Onun yerine patates nişastası daha mantıklı olur.

Buğday Nişastası Yerine Mısır Nişastası Kullanılır mı?

Buğday nişastası kullanımından vazgeçilip yerine mısır nişastası kullanmak iyi olmayabilir. Çünkü mısır dünyada GDO’lu besinlerin en başında gelir. Bu nedenle mümkün olduğunca mısır nişastasını kullanmamak gerekir.

Buğday nişastasının faydaları incelendiğinde cildi güzelleştirmeye yardımcı bir besin olduğu da atlanmamalıdır. Her ne kadar mısır nişastasının da günlük hayatta cilde olumlu etkilerinin fazla olduğu bilinse de buğday nişastasını da günlük hayatımızda cilt güzelliğinde ve sağlıkta kullanabiliriz. Faydaları genel olarak incelenecek olursa arasında:

  • Buğday nişastasının lapası göğüs ve deri hastalıklarında yardımcı olmaktadır.
  • Bağırsak probleminde ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.
  • Çamaşırlarda kolalama işleminde kullanılır.
  • Badem yağı ile birlikte macun yapıp yenildiği zaman göğüs ağrılarının hafiflemesine yardımcı olduğu yapılan araştırmalar sonucunda açıklanmıştır. Ancak önemli göğüs rahatsızlıklarında mutlaka doktora başvurmak gerekir.

Buğday Nişastası Gluten İçerir mi?

Tahıl unlarından nişasta çıkarıldıktan sonra geri kalan maddeye gluten denir. Vital buğday glüteni denen bir besin vardır. Bu besinde buğday unuyla suyun tam karışımı içerisinde oluşan protein kompleksine denir. Yaklaşık olarak 75-82 protein içerir. Normalde nişastaların içinde gluten yoktur. Çünkü buğday nişastası elde edilirken gluten elde edilen makinelerden geri kalan yani yan ürün olarak elde edilen bir nişasta çeşididir. Direk olarak da glütensiz buğday unu olarak da isimlendirilebilir.

Buğday Nişastası Nerede Satılır?

Buğday Nişastası, hemen hemen tüm aktarlarda ve marketlerde satılmaktadır. İnternetten hemen buğday nişastası satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.