Aktar Bloğu

Biyotin ve Hint Yağı: Saç Çıkmasında Etki Durumu Nedir?

Hint Yağı Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Biyotin saç çıkmasında veya saç uzamasında kullanılan etkili bir vitamindir. Hatta bu alan biyotin kullanımına başvurulan en önemli alanlardan birisidir. Etki bakımından hint yağı ile karşılaştırıldığında ise çok farklı bir tablo ortaya çıkmaktadır. Bu yazıda biyotinin saç çıkması veya saç uzamasında kullanımına kısaca göz atılacak ve ardından hint yağı ile kıyaslaması yapılacaktır.

Biyotin Nedir?

Biyotin sirkülasyonu iyileştirir, kalp damar sağlığını geliştirir ve kan şekerini iyileştirir. Bunun yanında epitel dokusunun daha sağlıklı olmasını sağlar. Epitel doku ise cilt, saç ve tırnak anlamına gelmektedir. Bu nedenle biyotinin kadınlar tarafından kullanılması genellikle tavsiye edilmektedir. Çünkü cilt, saç ve tırnak bakımı için oldukça faydalı bir vitamin durumundadır. Farklı kullanımları olmakla birlikte çok daha güzel görünüme sahip olmak isteyen kadınlar tarafından başvurulan bir vitamindir. Ancak biyotinin avantajları olduğu kadar dikkat çekici dezavantajları da bulunmaktadır.

  • Saç çıkması veya saç uzaması için kullanımlarda biyotin pahalıdır. Çünkü vitaminin etkisini göstermesi birkaç ay sürmektedir. Hint yağı ise ucuzdur, ucuz olduğu kadar kullanımı çok daha kısa süre içerisinde etkisini göstermektedir.
  • Kullanım açısından ikisi arasında önemli farklılıklar yoktur. İkisinin de kullanımı oldukça kolaydır.
  • Diğer faydaları açısından değerlendirildiğinde ise biyotin ve hint yağı arasında önemli farklılıklar yer alır. Biyotin, kan şekerinin düzenlenmesi ve kolesterolün düşürülmesi konularında insana yardımcı olabilir. Hint yağı ise cilt sağlığı açısından önemlidir. Cildi nemlendirir ve sivilcelerin çıkmasını önlediği kadar onlardan kurtulma konusunda da kullanılabilir.
  • Saç çıkması veya saç uzaması konusunda biyotin her insanda aynı etkiyi göstermez. Etki süresi düşük olduğu için verimlilik açısından daha geri plandadır. Hint yağı da her insanda aynı etkiyi göstermez ama etki süresi daha düşüktür ve verimlilik açısından daha ön plandadır.

Biyotinin saç çıkması veya saç uzaması gibi konularda etkili bir vitamin olduğu doğrudur. Bu açıdan kullanmak faydalıdır ama ondan tam verim alınmak isteniyorsa farklı doğal ürünlerle bir arada kullanılması daha doğrudur. Biyotin ve hint yağını bir arada kullanmak bu açıdan doğru bir yaklaşım olabilir.

Hint Yağı Nerede Satılır?

Hint Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Hint Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2749, 1548, 9269, 2822″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.