Aktar Bloğu

Bıttım Sabunun Faydaları Nelerdir? Neden Kullanmalısınız?

Bittim Sabunu Faydalari Nelerdir

Bıttık, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde yetişmekte olan bir meyvedir. Bıttım sabunu ise yabani fıstık yani tanınan ismiyle menengiç yağından elde edilmektedir. Siirt fıstığının işlenmiş halidir ve Siirt yöresine özgü bir sabundur. Hiçbir kimyasal madde içermez ve elle yapılmaktadır. Siirt yöresinde uzun yıllardır sabun yaygın halde kullanmaktadır. Sadece saç için kullanılmaz, cilt içinde kullanılabilir. Farklı maddeler halinde  faydalarını toplayabiliriz.

Siirt’te yetişen bıttım bitkisinin meyvelerinden elde edilmektedir. Tümüyle doğal, geleneksel ve ev yöntemleri ile yapılan sabun, içeriğinde herhangi bir kimyasala yer verilmediğinden oldukça faydalı olmaktadır. İçerisinde farklı olarak yalnızca menengiç yağı bulunmaktadır.

Çitlembik sabunu olarak da bilinen bıttım sabunu, başta saç dökülmeleri olmak üzere pek çok cilt ve saç sorununa iyi gelen bir bitkisel sabundur. Kimyasal içerikli kozmetik ve şampuanların yerini daha çok bitkisel bakım ürünleri alırken, bıttım sabunu da bu süreçte oldukça popüler bir hale gelmiştir. Üstelik aktarlardan, organik pazarlardan ya da bu tarz yerlerden kolaylıkla temin edilebilen bu sabun, genellikle sarı ya da yeşil renkte olabilmektedir.

Faydaları Nelerdir?

Faydaları Nelerdir?

Bıttım sabunu, menengiç yağı ile beraber oldukça etkili bir bitkisel sabundur. Mikropları öldürücü özelliği sayesinde pek çok cilt ve deri hastalıklarına iyi gelen bu sabun, düzenli olarak kullanıldığında saçlar üzerinde de büyük fayda sağlamaktadır.

Birçok kişinin şikayetleri arasında bulunan saç dökülmesinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. İçeriklerini bilmediğimiz kimyasal maddelerden oluşan şampuanları kullanmaktansa bıttım sabunu kullanmak daha faydalıdır. Mikropları öldürmeye yardımcı olan sabunu, cilt sorunlarında en çok kullanılan sabun türlerinden biridir.

Bıttım Sabunu Özellikleri

Bıttım sabununun pek çok özelliği bulunmaktadır. Bunlardan en bilindik ve en önemli olanı ise yüzde 100 bitkisel ve doğal sabun olmasıdır. Tamamen organik yollardan bitkisel malzemelerden elde edilen bu sabun, içeriğinde herhangi bir kimyasal bileşeni ya da koruyucu maddeyi barındırmamaktadır.

Tüm bu özelliklerinin yanı sıra oldukça ideal bir temizlik ürünü olarak bıttım sabunu, antibakteriyal ve antiseptik özellikleri de taşımaktadır. Bu sayede vücuttaki mikropların öldürülmesini ve başka mikropların da yaklaşmamasını sağlayabilmektedir. Ayrıca her bir bıttım sabunu faydaları, bu sabunun bir özelliği olarak gösterilebilmektedir.

Bıttım Sabunu Faydaları

Çitlembik sabunu hem saçlar üzerinde, hem de cilt üzerinde oldukça fayda sağlayan bir temizlik ürünüdür. Tamamen organik yollardan elde edilen bu doğal sabun, özellikle saç dökülmesinin önüne geçmesi ile bilinmektedir.

Saçlar üzerindeki bıttım sabunu faydalarına bakılacak olursa; bu sabun, çağımızın en büyük saç problemlerinden olan dökülmelerin önüne geçebilmekte ve hatta neredeyse durdurabilmektedir. Bunun için devamlı ve düzenli olarak kullanılması yeterli olacaktır. Bunun ile beraber dökülen saçların yerine yenilerinin uzamasını ve kel olan bölgelerde dahi saç çıkmasını sağlayan çitlembik sabunu, saç beyazlamasının yavaşlamasına da yardımcı olmaktadır.

Bıttım Sabunu Faydaları

Bıttım Sabunu Faydaları

  • Faydaları arasında önemli yere sahip olan madde saç dökülmesidir. Saç dökülmesine yardımcı olmaktadır. Dökülen saçlarınızı bıttım sabunu ile yeniden çıkarmak mümkündür.
  • Kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
  • Ergenlik sivilceleri, akne ya da cilt sorunlarını girmeyi hızlandırmaya yardımcı olur.
  • Saç diplerindeki bakterileri yok etmeye yardımcı olur.
  • Saçları besler ve yumuşaklık, canlılık ve parlaklık kazandırır.
  • Bacaklarda oluşan lekelere iyi gelir ve vücuttaki gözenekleri açmaya yardımcı olur
  • Vücudu dinlendirir.
  • Yüz ve vücuttaki sivilcelerin oluşmasını engeller. Çıkmış sivilceleri kurutarak tekrar yinelemesini engeller.
  • Ellerde meydana gelen, çatlaklık ve soyulma gibi sorunlar yaşayanlar ellerini düzenli olarak yıkayabilirler.

Faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Çoğunlukla kişisel bakım amacıyla tercih edilen bu sabun, kuru ciltler üzerinde görülen çeşitli sivilce gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olabilmektedir. Öte yandan kellik problemleri yaşayanlar için de mucizevi bir ürün olan bu sabun, düzenli olarak kullanıldığında saç dökülmesinin önüne geçmekte ve saç olmayan bölgelerde yeni saçların uzamasını sağlamaktadır. Ayrıca mevcut kepeklerin giderilmesini sağlarken yeni kepek oluşumunun da önüne geçmektedir.

Faydalarından bir diğer ise bacaklarda oluşan izler üzerindeki etkidir. Bu problemlere karşı sağlamış olduğu fayda ile bilinen sabun, tavsiye edildiği üzere kullanılması halinde varislerin gözle görülür bir şekilde kaybolmasına yardımcı olmaktadır. Sabunun kullanımının ihtiyaca göre olması gerekmektedir. Saç ya da cilt bakımı için kullanılacak olan sabun, saç için kullanılması halinde herhangi bir şampuanın kullanılmaması gerekmektedir. Sabunun etkilerinden faydalanabilmek için yalnız başına kullanılması gerekmektedir.

Saç ve cilt üzerinde oldukça önemli faydalar sağlayan bıttım sabunu, günümüzde en çok tercih edilen bitkisel ürünlerden biridir. Saç dökülmesini durduran, döküle saçların yerine yenilerinin uzamasını sağlayan bıttım sabunu, beyazlaşan saçların da zaman içerisine eski haline dönmesini sağlayabilmektedir. Ayrıca antiseptik özelliği sayesinde saç diplerinde ya da ciltteki mikropları gideren ve cilt sorunları gibi rahatsızlıkların giderilmesini sağlayan bu sabun, saçları besleyerek yumuşak bir hale getirebilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra ergenlik sivilceleri de dahil vücuttaki bütün sivilceleri kurutması, stres ve yorgunluğu gidermesi, saç diplerindeki kepek oluşumunun önüne geçmesi ve tıkanan gözenekleri açması yine sabunun faydaları arasında yer almaktadır.

Bıttım Sabunun Saça Faydası

Bıttım sabunu faydaları saç üzerinde de cilt üzerinde de oldukça fazladır. Herhangi bir katkı maddesi ya da kimyasal içeriği bulunmamasından dolayı insan sağlığına, saç sağılığına ve cilt sağlığına pozitif yönde etki eden bu doğal sabunun, düzenli kullanıldığında mucizevi etkiler gösterdiğine pek çok kez şahit olunmuştur.

Saça Faydası

Saça Faydası

Özellikle saç bakımında oldukça etkili olan bir sabundur. Çoğunlukla da bu yönde kullanılan bıttım sabununun en önemli özelliği ise saç dökülmesinin önüne geçmesi ve dökülen saçların yerine yenilerinin çıkmasına yardımcı olmasıdır. İçeriğinde herhangi bir kimyasal olmaması ve tamamen doğal yollardan elde edilmesiyle saça oldukça faydalı olan bu doğal sabun, mevsimsel saç dökülmelerinin de önüne geçebilmekte ve saçların daha canlı, gür bir şekilde uzamasını sağlamaktadır.

Saçların doğal olarak güçlenmesini sağlayan bu sabun, aynı zamanda saçları besleyerek daha yumuşak bir hale getirmektedir. Saçların daha parlak bir görünüm elde edilmesine yardımcı olurken, su ve yağ dengesini de düzenleyebilmekte ve çok yağlı olan saçların daha sağlıklı olmasını sağlayabilmektedir. Üstelik saçlar için ideal bir temizleyici ve arındırıcı olan çitlembik sabunu, saç derisindeki bakterileri tamamen ortadan kaldırmakta, kuru saçların nemlenmesine yardımcı olmakta, diğer pek çok sabun gibi saçları keçeleştirmeden ve sertleştirmeden bakımını yapabilmektedir.

Kepek oluşumunun önüne geçmesi ile beraber mevcut kepekleri de gideren bu sabun, yağlı saçların daha sağlıklı olmasına ve saçın hem su, hem de yağ dengesini kurmasına yardımcı olmaktadır. Kolay şekil almasını sağlayıp elektriklenmesinin önüne geçerken, saç kırılmasını engellemesi, saça dolgunluk vermesi, sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olması, kuru saçları nemlendirebilmesi, saçlar besleyip parlaklık kazandırması da yine bu sabunun faydalarındandır.

Tüm bunların yanı sıra kıvırcık olan saçların daha kolay şekil almasına yardımcı olması, saç kırılmalarının önüne geçmesini, saçların daha sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlamaktadır.

Saç foleküllerinin besleyerek saçı yumuşacık bir hale getiren sabun hem saçta hem de saç derisinde oluşan mikropları öldürebilmekte ve antioksidan özelliği sayesinde saç derisinde gözenek kapanması gibi problemleri gidermektedir. Öte yandan saçlarda oluşan fazla yağların giderilmesini sağlarken, saçtaki yağ dengesini kurmakta, beyazlaşan saçları zamanlar eski rengine kavuşturmakta ve saç uçlarında meydana gelen kırıkları onararak yeni kırılmaların önüne geçmektedir. Saç diplerindeki bakterileri yok etmek, yeni bakteri oluşumunu engellemek ve kuru saçları nemlendirmek de bıttım sabunu faydalarındandır.

Kellik probleminden deri hastalıklarına varana kadar her alanda etkisini gösteren bu sabun, ancak yanında kimyasal içerikli bir ürün kullanılmadığında etkisini göstermektedir.

Saçlar için ideal bir temizleyici ve arındırıcı olan sabun, dipten uca kadar etkileyici bir saç temizliği elde etmeyi sağlamaktadır. Saçların doğal bir şekilde güçlenmesini ve saçların su – yağ dengesini sağlayan bu doğal sabun, parlaklık derecesini artırmaya, çok yağlı saçların daha sağlıklı bir hal almasına, saç kırılmalarının önlenmesine ve kıvırcık saçların kolay şekil almasında yardımcı olmaktadır. Saçlara hacim vererek dolgun görünmesini sağlaması ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olması da yine sabunun faydaları arasında yer almaktadır.

Bıttım Sabunun Cilde Faydası

Saçlarda pek çok fayda sağlayan sabun, aynı etkiyi cilt üzerinde de gösterebilmektedir. Ciltte çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen kaşıntılarda faydalı olan bu sabun, vücudu rahatlatmakta, gevşetmekte ve stresi gidermektedir. Ayrıca ergenlik sivilceleri de dahil olmak üzere cildin en büyük problemlerinden olan sivilce, akne, siyah nokta gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olmak gibi çeşitli cilt sorunlarına iyi gelmek ve cildin nemlendirip nem dengesini sağlamak da yine bıttım sabununun cilde faydaları arasında yer almaktadır.

Vücut temizliğinde oldukça etkili olan bu sabun, bacak bölgesinde meydana gelen iz gibi sorunların giderilmesine, antiseptik özelliği ile ciltteki mikrop ve bakterilerin öldürülmesine yardımcı olabilmektedir.

Ciltte pürüzsüz bir görünüm elde edilmesini, peeling etkisi göstermesi ve bunun gibi pek özelliği, çitlembik sabununun faydaları arasında yer almaktadır.

Neden Bıttım Sabunu Kullanmalısınız?

Neden Kullanmalısınız?

Neden Kullanmalısınız?

Bu sabunu kullanabilmek için pek çok sebep bulabilmek mümkündür. Saçları güçsüz olup dökülenler için oldukça ideal bir sabun olurken, bu gibi problemler için sağlamış olduğu fayda sabunun kullanılması gereken bir sabun olduğunu ortaya koyabilmektedir.

Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır?

Saça dökülüp bol köpürtmenin ardından diplere masaj yaparak kullanılır. Bıttım sabunun yanında herhangi kimyasal madde içeren bir ürün kullanılması sakıncalıdır. Bu sabunu kullanan kişiler ertesi gün farklı bir ürüne, şampuana geçiş yapmamalıdır. Saçların 2 gün bekletilerek yıkanması gerekir. Ancak her gün yıkanması gerekiyorsa sabun kullanmaya devam edilmesi gerekir.

Bıttım sabununun kullanım yöntemleri, amacına göre değişmektedir. Saç bakımı için kullanılacak olan bıttım sabununun, banyoda şampuan yerine kullanılması gereklidir. Islak saça uygulanması gereken bu sabun, köpürtülerek saç diplerine masaj yapılmalıdır. Yaklaşık olarak birkaç dakika bu işleme devam edilmeli ve işlem 3 defa tekrarlanmalıdır. Sonrasında ise bol su ile durulanmalı ve saç diplerinde sabun kalıntısı kalmadığından emin olunmalıdır.

Bıttım sabunu, saçlar üzerinde göstermiş olduğu bu mucizevi etkileri sayesinde pek çok kişinin bir numaralı kişisel bakım ürünü haline gelmiştir. Günümüzde neredeyse her aktarda bulabilmenin mümkün olduğu bu sabun, ancak doğru ve düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman fayda sağlamaktadır. Bu nedenle bıttım sabunu kullanım şekli önemlidir.

Her banyoda kimyasal içerikli şampuanların yerini alan sabun, saçlar ıslatıldıktan sonra saça sürülüp köpürtülmelidir. Parmak uçları ile saç diplerine masaj yaparcasına uygulanması gereken bu sabun, bu şekilde en az 2 ya da 3 defa saça uygulanmalıdır. Ardından bol su ile yıkanmalı ve yanında herhangi bir kimyasal içerikli ürüne yer verilmemesi gerekir. İlk zamanlarda saçların temiz olmadığı ya da yapış yapış bir hale geldiği düşünülse de saçın alışma sürecinden sonra yumuşak bir saç yapısı elde edilebilmektedir.

Cilt bakımı için kullanılacak olan bıttım sabunu ise, yüze ya da sorunlu olan bölgeye uygulanarak birkaç dakika masaj yapılmalıdır. Arından bol su ile durulanmalıdır. Bu sayede kişisel bakım alanında büyük faydalar sağlayabilmektedir.

Günümüzde oldukça yaygın olarak doğal sabunlardan bıttım sabunu, kesin sonuç elde edilebilmesi için kesinlikle kimyasallarla beraber kullanılmamalıdır. Saç bakımı için kullanılması durumun ilk olarak saçın iyice ıslanması ve ardından sabunun saçlara sürülerek köpüklenmesi yeterli olmaktadır. Saç diplerine kadar masaj yapılarak uygulanması ve iyice durulanması faydalı olacaktır. Saçların parlak görünmesi ve bütün sorunların giderilmesini sağlamak için düzenli kullanıma devam edilmelidir.

Bıttım Sabunun Zararları Var Mı?

Günümüzde pek çok kişinin kişisel bakım ürünü olarak kullanmış olduğu bu sabun, içeriğinde herhangi bir kimyasal bileşen bulunmadığından ve tamamen doğal yollardan elde edildiğinden insan cildine, vücuduna ve saçlarına büyük faydalar sağlamaktadır. Bu sabun üzerinde pek çok kez araştırma yapılmış olmasına rağmen herhangi bir zararına ya da yan etkisine rastlanmamıştır. Yani bilinen herhangi bir bıttım sabunu zararları bulunmamaktadır.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.