Aktar Bloğu

Bitkisel Yağlar ve Güzellik

Bitkisel Yağlar ve Güzellik

Güzel bir cildin ortaya çıkması için yağların kullanımı çok önemlidir. Cilt bakımında bitkisel yağlar kullanıldığı zaman, cilt her zamankinden daha parlak yapıya ulaşır. Düzenli olarak kullanıldığında ise cildin nem oranında artmalar yaşanır. Vitamin açısından yararlı olan yağlar, cildin genç, temiz ve güzelleşmesi açısından tercih edebileceğiniz seçenekler arasındadır. Ancak her bitkisel yağın cilde faydaları farklıdır. Kuru ve yağlı ciltler için kullanılan bitkisel yağlar farklılık gösterirken, parlaklık ya da matlık için de farklı yağlar tercih edilir.

Bitkisel Yağlar

Bitkisel Yağlar

Bitkisel Yağlar

Argan Yağı

Cilt sağlığında en çok gerekli olan vitaminler A ve E vitaminidir. Bunlar alındığında cildin canlı görünmesini sağlar. Cildin nemlendirmesini sağlayan bu vitaminler Omega 6 açısından son derece zengindir. Cilt hastalıklarında da tercih edilebilir. Sedef ve sivilcelere karşı etkili yöntemlerden biridir. Argan yağı cildin genç görülmesini sağlayacaktır.

Argan yağı, sadece cilt için kullanılmaz. Dudaklar için da faydaları bulunan argan yağı, çatlakların giderilmesine, dudakların pürüzsüz ve yumuşak görünmesine yardımcı olur.

Zeytinyağı

Zeytinyağı

Zeytinyağı

Cilde ve saçlara faydalıdır. Zeytinyağı biraz dövülmüş sarımsakla karıştırıldığında sertleşen deriye ve saçlara sürüldüğünde kolaylıkla yumuşatır. Birkaç limon ve bal ile karıştırıldığında ciltteki kırışıklıklara iyi gelir. Kaya tuzu ile peeling yaparak kol ve bacaklara uygulandığında pürüzsüz cilt elde etmiş olursunuz.

Susam Yağı

Susam Yağı

Susam Yağı

İçerisinde bulanan Omega 9 ile cildin yaşlanmasını engeller. Uygulandığında uzun süreli nem oluşturur. Ciltde oluşan mantar enfeksiyonunu engeller, iyileşmesini sağlar. Bozulmuş tırnakların onarılmasında büyük etkisi vardır.

Jojoba Yağı

Jojoba Yağı

Jojoba Yağı

Yüzdeki makyajı kolayca temizler. Jojoba yağı kuru ciltlere uygulandığında nemlendirir, yağlı ciltlere uygulandığında ciltteki yağı dengeler. Vücutta oluşmuş çatlakları önler. Ciltte oluşan yanmayı hafifletir. Akneleri yok eder.

Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı Çekirdeği Yağı

Cildi sıkılaştırır ve yüz temizliğinde kullanılır. Sivilceleri temizler ve yüze canlılık verir. Kayısı yağını sürdükten sonra güneşe çıkılmamalıdır, yan etki yapabilir.

Gece Çuha Çiçeği Yağı

Gece Çuha Çiçeği Yağı

Gece Çuha Çiçeği Yağı

Cilt sorunlarında etkili şekilde yardımcı olur. Linolenik asit içeren son derece zengin olan çuha çiçeği yağı egzama ve iltihap gibi hastalık durumlarında doğru bir çözümdür.

Elma Yağı

Elma Yağı

Elma Yağı

Elma yağı, yara izlerinin ve kesiklerin ortadan kaldırılmasına, ciltte bulunan çatlakların giderilmesine, cildi sıklaştırmaya ve parlaklık kazandırmaya yardımcı olur. Hem kuru ciltlerde hem de yağlı ciltlerde kullanılır. Eğer badem yağı ve Hindistan cevizi yağlarla birlikte kullanılırsa vücuttaki yağın dengelenmesine yardımcı olur. Saçlara da faydası bulunan elma yağı, saç derisini besleyen ve saçları güçlendiren en önemli bitkisel yağlardandır.

Ardıç Yağı

Ardıç Yağı

Ardıç Yağı

Ardıç yağı, ciltte oluşan çeşitli yaraların ve lekelerin hızlı bir şekilde giderilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda yorgunluk, uykusuzluk ve depresyon gibi olumsuz durumlar ile baş etmemize kolaylaştırır. Vücuttaki ödem ve şişkinliklerin giderilmesine yardımcı olan ardıç yağı, saç köklerini güçlendirir, saçların dökülmesini yavaşlatır, çatlakların oluşumunu engeller.

Badem Yağı

Badem Yağı

Badem Yağı

Badem yağı, cildin nemlenmesine, ciltte meydana gelen tahrişlerin hızlı bir şekilde geçmesine, ciltteki döküntü ve çatlakların giderilmesine yardımcı olur. Cildi yumuşatan badem yağı, dudak çatlaklarını da yok eder. Cildin elastik yapını korur, bu nedenle de yaşlanmayı geciktirir. Güneş ışığının zararlı etkilerinde korur, vücutta kalkan görevi üstlenir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.