Aktar Bloğu

Bitkisel Çilek Yağının Faydaları Nelerdir?

Bitkisel Çilek Yağının Faydaları Nelerdir?

Hoş kokusu ve insanın ağzını sulandıran tadı ile yazın en çok tüketilen meyveleri arasında yer alan çilek, insan sağlığı için oldukça faydalı olan meyvelerden biridir. Meyvenin kendisi kadar soğuk pres yöntemi ile elde edilen bitkisel çilek yağı da fayda gösterebilmektedir. Günümüzde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin içeriğinde yer alan bu yağ, cilt üzerinde büyük etkiler gösterebilirken, özellikle cildin sıkılaşmasına ve daha genç bir görünüm elde edilmesine yardımcı olabilmektedir.

Son yıllarda oldukça popüler bir hale gelen bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. Cilt bakımından saç bakımına, ağız bakımından genel sağlığa varana kadar oldukça geniş bir alanda etkili olan yağ, A, C, B6 ve B12 vitaminleri bakımından bir hayli zengin olması ile bilinmektedir. Bu özelliğinin yanı sıra antioksidan bakımından da önemli bitkisel yağlardan biri olan çilek yağı, demir, fosfor, sodyum, magnezyum gibi mineralleri de bünyesinde barındırmaktadır. İnsan sağlığı için önemli bir yere sahip olan bu yararlı bileşenler sayesinde pek çok sağlık sorunu için kullanılabilmektedir.

Bitkisel Çilek Yağının Faydaları

Bitkisel Çilek Yağının Faydaları

Bitkisel Çilek Yağının Faydaları

Bitkisel çilek yağının faydaları bir hayli çoktur. Hoş bir kokuya sahip olması sebebiyle aroma terapi olarak kullanılabilen bu yağ, insanın bedenini güçlendirmekte, cilde tazelik ve güzellik kazandırabilmektedir. Bunun ile beraber cildi sıkılaştırması, beslemesi, gözenekleri temizlemesi, pasta ve kek yapımında güzel bir tat ve koku kazandırması, ağız ve diş sağlığına iyi gelmesi, alerjiyi gidermesi, cildi koruyup yumuşatması, güneş lekelerini gidermesi, cildi derinlemesine nemlendirmesi gibi özellikleri de yine yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Tamamen organik ve doğal bir içeriğe sahip olan yağ, A, B12, B6 ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin olan bitkisel yağlardan biridir. Bunun ile beraber kalsiyum, sodyum, fosfor, magnezyum ve bunun gibi pek çok yararlı bileşeni bünyesinde barındıran bu yağ, sağlığa faydalı olması ile son günlerde sıkça gündeme gelmektedir.

Güzel bir kokuya sahip olması nedeniyle aroma terapide masaj yağı olarak kullanılabilen yağ, vücudu güçlendirebilmekte, cilde güzellik ve tazelik katabilmektedir. Bunun ile beraber ciltteki kırışıklıkların giderilmesini sağlayan bu yağ, düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde etkisini  gösterebilmektedir. Üstelik kısa sürede etki göstermesi sayesinde kişisel bakım ürünü olarak sıklıkla tercih edilirken, cildi sıkılaştırıp besleyebilmekte ve gözenekleri açarak cildin rahat bir nefes almasını sağlayabilmektedir.

Cilt için Faydaları

Cilt için Faydaları

Cilt için Faydaları

Cilt üzerinde önemli etkiler gösteren çilek yağ, en etkili cilt bakım yağları arasında yer almaktadır. Bu nedenle kişisel bakım alanında sıklıkla tercih edilmekte, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde sivilce, siyah nokta ve akne gibi problemleri ortadan kaldırabilmektedir. Üstelik yeni sivilce oluşumlarını engellemenin yanı sıra, bu sorunların etkilerini de en aza indirgeyebilmektedir.

Öte yandan doğal bir gerginleştirici olarak kullanılabilen bitkisel yağlardan çilek yağı, sarkmış ve kırışmış olan bölgeleri onarabilmekte, cilt donukluğunu giderebilmekte ve daha genç bir cilt yapısı elde edilmesini sağlayabilmektedir.

Sivilceli Ciltler için Bitkisel Çilek Yağı

Pek çok cilt tipi üzerinde etkisini gösterebilen bitkisel yağlardandır. İçeriğindeki pek çok vitamin ve mineral sayesinde cildin tüm ihtiyacını karşılayan yağ, özellikle de sivilce, akne, siyah nokta gibi cilt problemlerine iyi gelmesi ile bilinmektedir. Bu gibi problemlerin giderilmesi amacıyla kullanılacağı zaman yüzde maske olarak uygulanabilmektedir. Bunun ile beraber bir pamuk yardımı ile cilde uygulanması ve durulanmadan kullanılması da mümkündür.

Saç için Faydaları

Saç için Faydaları

Saç için Faydaları

Kişisel bakım alanında ideal bir tercih olan bitkisel çilek yağı, saç bakımında da önemli etkiler gösterebilmektedir. Özellikle kuru saç yapısına sahip olanların tercih etmesi gereken bu yağ, saçların nemlendirilmesini, saç derisinin beslenmesini ve içeriğinde C vitamini sayesinde saç dökülmesini engellemesiyle bilinmektedir. Tüm bunların yanı sıra daha canlı, parlak ve sağlıklı bir saç yapısı oluşturması da saça faydaları arasında yer almaktadır.

Çilek Yağı Nasıl Kullanılır?

Bitkisel çilek yağı gerek yüzde gerek vücutta, gerekse ayakta kullanılabilecek yağlar arasında yer almaktadır. Ayakta kullanımı halinde bir miktar vazelinin içerisine papatya yağı ile beraber koyulabilirken, bu karışım gece yatmadan önce uygulanmalıdır. Yüze uygulanmak istendiğindeyse maske olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca çilek yağını aroma terapide masaj yağı olarak da kullanabilmek mümkündür.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.