Aktar Bloğu

Bitki Çayları Ne İşe Yarar?

Bitki caylari ne ise yarar

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Hayatta karşılaşılan strese neden olan etkiler, genel sağlığımızı etkileyen olumsuz sağlık koşullarına karşı evde demlenerek içilebilen karışık bitki çaylarının faydaları saymakla bitmiyor. Stresin olumsuz etkilerinden kurtulmak amacıyla ve diğer yöntemler için kullanılan bitki çayları hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenler e-Aktariye.com’un Aktar Bloğunu ziyaret edebilirler.

Bitki çaylarının tüketimi aşamasında fazla kullanmamak ve demleme kurallarına dikkat etmek gerekir. Bitkilerin kaynatılması yerine normal çay demleme de olduğu gibi haşlama yöntemini kullanarak yapılmalıdır.

Soğuk kış günlerinde koruyucu olarak kullanılabilen bitki çaylarının sağlığımıza sayısız faydaları bulunmaktadır. Farklı türlerin karışımının çok yararlı hale gelebileceği gibi birbirinin etkilerini engelleyebilecek durum oluşabileceğinden dikkatli davranılmalıdır. Bazı bitkilerin vücudumuzdan su atılımının hızlandırması nedeniyle, oldukça dikkatli ve fazla miktarda kullanılmamalıdır. Gelişi güzel kulaktan dolma bilgiler yerine şikayetlere uygun olarak hakimlerin önereceği çayların kullanılmasına özen gösterilmelidir.

Bitki Çayları Nasıl Demlenir?

Bitki Caylari Ne Ise Yarar 1

 

Demlemede kullanılan suyun klorsuz olması gerekir, demlenecek kabın kaliteli ürünlerden yapılması gerekir. Sürekli ısıtıp içmek yerine bir seferde yeterli miktarda demlenmesi gerekir. Kaynama aşamasında içeriğin suya katılması yerine, biraz bekledikten sonra demlenmesiyle en iyi sonuç alınabilecektir. Demleme süresi birkaç dakikada tamamlanacaktır. Köklü bitkilerin demlenmesi için kaynatma yönteminden daha iyi sonuç alınacaktır. Yapraklar ve çiçeklerin demlenmesinde haşlama şeklinde hazırlık yapılmalıdır.

Bitki Çaylarının Zararları Var mı?

Sık kullanılan bitki çaylarının yan etkileri ve olası zararları hakkında daha önceki yazılarımıza ek olarak verilen tarifler içerisinde gereken açıklamalar ayrıntılarıyla yer almaktadır. Ancak yine de her bitki çayının faydaları olabildiği gibi zararları da mevcuttur. Bu zararlar yanlış tüketimi sonucunda gerçekleşmektedir. Bu nedenle önemli rahatsızlığı olanların doktorlarına danışarak tüketmeleri önerilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.