Aktar Bloğu

Beyaz Dutun Faydaları Nelerdir?

Beyaz dutun faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Dut, çok faydalı meyvelerden bir tanesidir. Ancak dut bekletilmeden yenmesi gereken narin meyvelerden biridir. İnsan sağlığına faydalı olan önemli bir yaz meyveleri arasında yer almaktadır. Dut doğal bir antibiyotik olarak bilinmektedir.

İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücutta koruyucu bir fonksiyon sağlar. Beyaz dutun faydaları bilinirse ondan daha büyük yarar sağlamak mümkündür. Ancak pek çok insan bu meyvenin yararını bilmemektedir. Sadece dutun yaprakları bile sağlığa son derece faydalıdır. Özellikle insan vücudunda açılan yaralara dut yardımcı olmaktadır. Yaraların ve iltihapların kapanmasına da yardımcı olan dut, taze olarak tüketilmelidir. Kış aylarında ise dut kurusu ya da pekmez olarak tüketilmektedir.

Beyaz Dutun Faydaları

Beyaz dutun faydaları saymakta bitmez. Beyaz dut, kansızlığa karşı oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Özellikle kandaki pıhtılaşmaların geçmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra kanda bulunan iltihapların giderilmesinde büyük rol oynamaktadır. Kanın düzenli olarak vücutta dağılımına yardımcı olur. Böylece organların daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Özellikle karaciğerde bulunan zararlı maddelerin vücuttan atılmasında etkilidir. Böbreklerin daha düzenli faaliyetini sağlar. Özellikle dut kurusu, kışın nezle ve grip karşısında oldukça güçlü bir koruyucu olduğu için mutlaka tüketilmelidir. Kalp ve damar sağlığında da önemli bir yere sahip olan dur, özellikle kötü kolesterolü düşürerek kalp krizlerini engeller. İçeriğinde buluna antioksidanlar sayesinde bağışıklığı güçlendirerek, kansere karşı kalkan olur.

Kara Dutu Beyaz Duttan Ayıran Özellikleri

Kara dutun da beyaz dut gibi kan yapmaya, mide ve bağırsakları güçlendirmeye, idrar söktürmeye yardımcı olması gibi özellikleri bulunur. Ancak kara dut diş eti şişmelerine, diş eti iltihaplarına bademcik iltihaplarına, ağız içi yaralarına iyi gelmektedir.

Dut Nasıl Tüketilir?

Beyaz Dutun Faydalari Nelerdir 2

Dut, meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra salatalarda, marmelat olarak, pekmez olarak, hoşaf olarak, ezilip suyu içilerek de tüketilmektedir. Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan pekmez ve hoşaf, sofralarımızdan hiç eksilmemektedir. Taze olarak tüketilmesi gerektiği için konserve yapılarak saklanmaktadır. Aynı zamanda meyveleri dondurularak buzdolaplarında saklanabilmektedir.

Dut Pekmezi Nereden Alınır?

Dut pekmezi, marketlerde, pazarlarda ve hemen hemen tüm aktarlarda satılabilmektedir. Pekmez alırken son kullanma tarihi ile pekmezin kalitesi önem arz etmektedir. Bu nedenle güvenilir yerlerden alışveriş etmek oldukça önem arz etmektedir. Hemen satın almak isteyenler ise e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.