Aktar Bloğu

Besbasenin Faydaları Nelerdir?

Besbasenin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Besbase içerik bakımından oldukça zengin bir besindir. Besbase faydalarının da oldukça fazla olması tercih edilmeye bir sebeptir. Diğer adı macis olan besbasenin oldukça acı ve ağır bir kokusu vardır. Tadı ise Hindistan cevizine benzemektedir fakat toprak kokusu daha ağır basmaktadır. Genelde ise kurutulup toz haline getirilir ve çeşitli yemeklerde veya yiyeceklerde baharat olarak kullanılır.

Aşırı kullanımının büyük zararları olabileceğinden dolayı doktor veya uzman kontrolünde kullanmakta fayda vardır. Besbase hakkında da bazı detaylar damerak edilmektedir. Bunlardan biri ise “Besbase Nedir?” sorusudur.

Besbase Nedir?

Besbase, hindistan cevizinin içindeki çekirdeği örten özlü bir zardır. İçeriğinde ise yoğun miktarlarda esans ve yağ barındırmaktadır. Dünyada ve ülkemizde fazlaca tüketilen bu besini genelde aktarlarda veya baharat satan bazı yerlerde uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Sağlığa birçok faydası bulunan besbase uzmanlar tarafından da sıklıkla tavsiye edilmektedir. İnternetten hemen besbase almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

Besbasenin Faydaları

Besbase faydalarının başlıca olanları şunlardır;

  • Çok iyi bir sakinleştiricidir. En belirgin özelliklerinden olan sakinleştirmek ve sinirlerin yatıştırılmasına yardımcı olmak uzmanlar tarafından da tavsiye edilmesine sebeptir.
  • Diğer bir faydası ise iştah açıcı olmasıdır. Düzenli tüketildiği zaman iştahsızlık sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve gün içinde tokluk hissi verir.
  • Besbase aynı zamanda vücuda kuvvet de vermektedir. Gün içerisinde belirli bir ölçüde alındığında hem kuvvet hem de enerji vermektedir.
  • Aynı zamanda besbase, idrar söktürmeye ve kabızlık gidermeye yardımcı olur.
  • Bağırsaklarda rahatsızlık veren kurtları da düşürmeye katkı sağlar.
  • Sigara ve alkolden kaynaklanan balgamı da söktürmeye yardımcı olmaktadır.
  • Dalak rahatsızlıkları, bağırsak hastalıkları, ishal, kan tükürme, bağırsakta meydana gelen yaraları ve soğuktan kaynaklanan ileri gelen idrar kaçırmaları ise besbasenin iyileştirmede kolaylık sağladığı bazı hastalıklardır.
  • Karanfil ile birlikte tüketiminde ise bel gevşekliğine neden olur ve rahatlatır.
  • Hamilelerin, emziren annelerin, kronik, alerjik ya da önemli rahatsızlığı bulunanların besbase tüketiminden önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.

Besbase Nerelerde Yetişir?

Anavatanı Moluk adaları olan besbase, sonrasında ise Endonezya ve çevresindeki ülkelere hızlıca yayılmıştır. Arap tacirleri ise besbase ve besbase faydalarını dünyaya duyurmak adına uzun yıllar ticaretini yapmışlardır. Bu sayede besbase de birçok kıtaya yayılmış ve Portekiz, Hollanda, İngiltere gibi ülkelerde de sıkça görülmeye ve kullanılmaya başlanmıştır.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”3″ include=”1781, 1779, 1780″ columns=”3″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.