Aktar Bloğu

Bergamut Esansı Yağı (Bergamot Yağı) ile Yapılabilecek Cilt Bakımları!

Bergamut esansı yağı, pek çok kişinin kullanması gereken, oldukça faydalı bitkisel yağlardan biridir. Oldukça hoş bir kokuya sahip olması nedeniyle esans olarak da kullanılabilen bergomut yağı, bu nedenle bergomut esansı yağı olarak da nitelendirilmektedir.

Bergamut yağı, insan vücudunda meydana gelen kasılmaların giderilmesi konusunda oldukça faydalı bir yağ olurken, ayrıca sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına da yardımcı olmaktadır.

Bergamut Esansı Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Cilt bakım yağları arasında yer alan bergamut esansı yağı, cilt hastalıklarına büyük faydalar sağlamaktadır. Dolayısıyla kişisel bakım amacıyla da kullanılabilen bu yağ ile pek çok cilt bakımı yapabilmek mümkündür.

Bergamut esansı yağı, içeriğindeki faydalı bileşenler bu gibi cilt sorunlarını çözerken, dezenfekte özelliği sayesinde ciltteki bakteri ve mikropları öldürerek cildi derinlemesine temizleyebilmektedir. Bu gibi özellikler sayesinde bergamut yağı ile sivilcelerden kurtulabilmek amacıyla cilt bakımı yapabilmek mümkündür.

Bergamut Esansı Yağının Faydaları

 

Tamamen organik içeriğe sahip olan bitkisel yağlardan bergamut esansı yağı, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan bir yağdır. Sinek ısırması, kaşıntı gibi cilt problemleri, depresyon, yağlı cilt ve sivilce gibi problemler için kullanılabilen bu yağ, oldukça hoş bir kokuya sahiptir. Bu hoş kokusu sayesinde depresyon, stres gibi durumlarla başa çıkma konusunda yardımcı olurken, ağız içinde meydana gelen yaralar ve ağız kokusu için de tercih edilebilmektedir. Öte yandan bazı kişisel bakım ürünlerinde yer verilen bergamut esansı yağı, ciltteki yağı azaltarak sivilce oluşumunun önüne geçebilmekte ve mevcut sivilceler ile akneleri de giderebilmektedir. Ayrıca ateşli hastalıklarda ateşin düşmesine yardımcı olmakta, baş, kas ve eklem ağrısı çeşitli ağrıların ve acıların en aza indirgenmesine fayda sağlamaktadır.

Bergamut Esansı Yağının Yan Etkileri Var mı?

Bergamut esansı yağı doğal bir ürün olmasından oldukça faydalı olurken, bazı özellikleri hassas ciltlerde olumsuz durumlara neden olabilmektedir. Örneğin; fototoksik özelliğinden dolayı bergamot yağını kullandıktan sonra güneşe çıkmamak gerekirken, bu yağın yoğunlaştırılmış halinin de direkt olarak cilde uygulanmaması gerekmektedir. Bu gibi bir kıvama sahip olan bergamut yağını diğer yumuşatıcı yağlarla beraber kullanmakta fayda görülmektedir.

Bergamut Esansı Yağı Nerede Satılır?

Bergamut Esansı Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Bergamut Esansı Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.