Aktar Bloğu

Bamyanın Faydaları Nelerdir?

Bamyanin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bamya Nerelerde Yetişir?

Bamya yüksek ısı olan bölgelerde gelişim gösteren sıcak iklim sebzesidir. Lakin alıştırılarak düşük sıcaklıklara maruz bırakılırsa 5-6 °C gibi sıcaklıklarda da yetişebilir. Fakat mahsül çok fazla olmaz. Gece sıcaklıkların düştüğü bölgelerde sağlıklı ürün veremez. Hava sıcaklığı 15-20 °C, toprak sıcaklığı en az 15 °C olunca tohum ekimi yapılmalıdır. Toprak açısından seçici değildir. Her toprakta rahatlıkla yetiştirilebilir. Diğer sebzelerin yetişemediği yer altı su düzeyi yüksek topraklarda da kolayca yetiştirilebilir. Fakat iyi bir üretim yapmak için derin ve kumlu topraklar ideal toprak tipidir.

Bamyanın Faydaları

Bamyanın içerdiği bol miktarda C vitamini sayesinde ciltte deforme olmuş hücrelerin yenilenmesini, öte yandan ciltte bulunan genç hücrelerin oranını artırarak yaşlanmayı yavaşlattığı bilinir. K vitamini kemik yapısını korumak için ve kan pıhtılaşma proteinlerinin üretimi için önemli bir etkendir. Demir, kalsiyum, manganez ve magnezyum gibi mineralleri barındırır. Kalp hastalığı riskini azalttığı için tavsiye edilmektedir. Ülseri önlemede önemli bir etkisi olan bamya, sindirim sistemindeki asidi etkisizleştirdiği ettiği tespit edilmiştir. Retinayı korur ve kataraktını önlemede büyük destek olur. Üst solunum yolları hastalığına yakalanmamak için tüketilmesi gereken besinlerden biri olduğu ve zararlı hücrelere karşı bağışıklığı güçlendirerek kansere yakalanma riskini azalttığı, güçlü antioksidan özelliği de vücutta oluşan ödemleri idrar yoluyla kolayca atmaya yardımcı olduğu bilinir. Bazı yiyecekler midedeki asit oranının dengesini bozar. Bamya suyu bu oranı dengeleyerek oluşma ihtimali olan ülser rahatsızlığını önlediği öngörülmektedir. Stres ve depresyonu azaltırken, sinir sistemini korumaya da yardımcı olur. Bilhassa böbrek hastalığı olan kişilerin sıvı oranı yüksek besinler tüketmeleri gerekir. Bu nedenle böbrek hastalarının su oranı yüksek bamya sebzesini düzenli tüketmeleri önerilir.

Bamyanın içeriğindeki yüksek lif oranı sayesinde tokluk hissi yarattığı bilinmektedir. Bu nedenle kilo vermek isteyenler bamyayı tercih edebilir. Ayrıca saçların kabarmasını önlemek için de bamya kullanılabilir.

100 gram bamya kaynatılıp suyu soğumaya bırakılır. Daha sonra bu su şampuana karıştırılır. Bamya içerdiği zengin mineraller sayesinde saçın kabarmasını engelleyerek, hacmini ve parlaklığını arttıracaktır.

Bamya Tohumu Nerede Satılır?

Bamya Tohumu, genel olarak baharatçılarda ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.