Aktar Bloğu

Balın Faydaları Nelerdir?

Balın faydaları saymakla bitmiyor. 7’den 70’e herkese deva niteliğinde bir besin. İçerdiği protein, vitamin ve aminoasitler sayesinde doktorlar tarafından en çok tavsiye edilen besin grupları arasında yer alıyor. Balı sade, süt içerisine karıştırarak, ekmeğimizin üzerine sürerek ya da yapılan kurabiye, keklerde sürekli olarak tüketiyoruz.

Balın Faydaları

  • Özellikle grip olduğumuz zaman kuru öksürükten kurtulamıyorsak karabiber-bal karışımı bunu önlemek için oldukça faydalıdır.
  • Sıcak suyun içine bir miktar bal karıştırırsak kabızlığın geçmesine yardımcı olur.
  • Nezlenin en büyük düşmanlarından bir tanesidir. Özellikle doktorlar tarafından sürekli olarak süt ile karıştırılması önerilir.
  • Tam bir enerji kaynağıdır.
  • Besin değerleri oldukça yüksektir.
  • En büyük özelliklerinden bir tanesi bal bozulmaz. Bu nedenle içinde asla bakteri oluşmaz.

  • İçine besin konulduğu zaman tazeliğini üç ay süreyle koruyabilmektedir.
  • Kansızlar için kan takviyesi olarak yardımcı olur.
  • Boğaz ağrılarını gidermeye, ılık su-bal karışımı karın ağrısını gidermeye, sakinleştirmeye yardımcı olur.
  • Bağırsaklarımız için oldukça faydalıdır. Bağırsaklarda ki parazitleri temizlemeye yardımcı olur.
  • Mitoz bölünmeyi hızlandırır. Böylece vücutta oluşan yaralar daha hızlı iyileşir.
  • Tadı beğenilmeyen şuruplarla karıştırıldığı zaman tadını daha güzel hale getirir.
  • Mantar zehirlenmesini önlemeye yardımcı olur.
  • Dolaşım yaparak kanı temizlemeye, kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur.
  • Bal, vücudu daha zinde tutar.
  • Felç ve yüz felci gibi rahatsızlıklara karşı oldukça faydalıdır.

  • Bal tüketen kişilerde gıda zehirlenmesi geçirme riskinin çok düşük olduğu söylenmektedir.
  • Zihni açmaya yardımcı olur.
  • Hazımsızlık çekenlerin bal tüketmesi oldukça faydalıdır.
  • Sabah vakti aç karnına tüketilen ballı süt uykudan kalma sersemliği gidermeye ve güne zinde başlamamıza yardım eder.
  • Çocukların kemik gelişimi için son derece önemlidir.
  • İshal oluşumunu engellemeye yardım eder.
  • Baş ağrısını dindirmeye yardımcı olur.
author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.