Aktar Bloğu

Bademin Faydaları Nelerdir?

Bademin Faydaları Nelerdir?

Günümüzün en fazla tüketilen besin ürünlerinden biri de bademdir. Başta ülkemizde olmak üzere dünyanın birçok ülkelerinde yetiştirilen bu harika besin ürününün en belirgin özelliklerinden biri de birçok yönden bizlere birçok faydalar sağlamasıdır. Beslenme ve Diyet Uzmanları ile doktorlar tarafından sürekli olarak düzenli tüketmemiz önerilir. Her gün ana ya da ara öğünlerimizde yer vermemiz önerilir. İçerisinde bol miktarda E Vitamini, kalsiyum, fosfor ve demir bulunur. Bunların yanı sıra çinko, selenyum, niasin ve bakır bulunup, diğer türleri ile kıyasladığı zaman besin değerleri ve faydalı bileşenleri ön plana çıkmaktadır.

Bademin Başlıca Faydaları

Bademin Başlıca Faydaları

Bademin Başlıca Faydaları

Bademin birçok faydaları bulunmaktadır. İşte günümüzde ve hatta eski dönemlerde dahi çokça tüketilen bu harika besin ürününün bizlere sağladığı başlıca faydalar şunlardır.

  • Günlük yorgunluğu minimum derecede indirmektedir.
  • Vücudu kuvvetlendirmeye yardımcı olmaktadır.
  • Zihni geliştirmeye yardımcı olmaktadır.
  • Damar sertliği rahatsızlığını önlemeye yardımcı olmaktadır.
  • Diyabet rahatsızlığına iyi gelmektedir. Ancak yine de diyabet rahatsızlığı bulunan kişilerin doktorlarına danışmadan tüketmemeleri önerilmektedir.
  • Kabızlığı önlemektedir.
  • Kolesterolü düzenlemeye, sağlıklı yağların vücudumuza almamıza yardımcı olmaktadır.
  • Kilo verirken vücudumuza yağ da almamız gerekmektedir. Yağ almadan kilo vermek mümkün değildir. Bu nedenle de Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından aşırıya kaçmamak şartıyla tüketilmesi önerilmektedir.
  • İçerdiği çok sayıda vitamin ve mineral sayesinde mükemmel bir şifa kaynağıdır. İçerisinde yer alan önemli maddelerden biri de fosfordur. Fosfor ise kemiklerin ve dişlerin dayanıklılığını artırmaya yardımcı olmaktadır.
  • Cilt sağlığı için de faydaları saymakla bitmiyor. Badem yağı genellikle yeni doğan bebekler için öneriliyor. Badem sütü ile ise cilt sağlığını koruyan sabunlar üretiliyor, kozmetik sektöründe de sık sık kullanılıyor.

Bademin Yan Etkisi Var mı?

Yan Etkisi Var mı?

Yan Etkisi Var mı?

Görüldüğü üzere bizlere sağlık açısından oldukça fazla faydaları bulunmaktadır. Peki bu harika besin ürününün herhangi bir yan etkisi veya zararı bulunuyor mu? Bademin bilinen herhangi bir yan etkisi veya zararı bulunmamaktadır. Bu nedenle uzmanlar bu harika besinin güvenle tüketilebileceğini vurgulamaktadırlar. Fakat bununla birlikte yine uzmanlar aşırı miktarlarda tüketilmemesini de belirtmektedir. Çünkü aşırı tüketildiğinde gaz problemlerine neden olabilmektedir. Aynı zamanda hamilelerin, emziren annelerin ve herhangi bir rahatsızlığı bulunan kişilerin tüketmeden önce doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.