Aktar Bloğu

Ayvanın Faydaları Nelerdir?

Ayvanin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Ayvanın tarihsel gelişimine dikkat edecek olursak ona en fazla değeri Romalıların verdiğini görürüz. Romalılar, parfüm yapımında bile ayvadan yararlandıkları için bu bitkiler arasında oldukça büyük bir öneme sahip olmaktadır. Aynı şekilde ayva çiçeklerini kullanan ilk insanların da Romalılar olduğu düşünülmektedir. Günümüzde ise her geçen gün farklı bir faydasının ön plana çıkarılması ülkemiz açısından da son derece büyük bir öneme sahip olmaktadır. Dünya sıralamasında en çok ayva üreten ülkelerin başında Türkiye yer alıyor.

Ayvanın İçeriği

Boya sektöründe kullanılan ayva, tıp ve eczacılıkta oldukça büyük bir öneme sahip olmaktadır. İçeriğinde bulunan protein, şeker ve birbirinden farklı vitaminlerin yanı sıra demir ve bakır gibi minerallerde ayvanın önemini biraz daha ön plana çıkarmaktadır. İlginç olan tarafı ise ayva çekirdeğinde yer alan yağ ve proteinlerin cilt açısından da son derece büyük bir öneme sahip olmasıdır.

Ayvanın Faydaları Nelerdir?

Ayvanin Faydalari Nelerdir 5

 

Ayva çekirdeğinden krem yaparak sivilce ve sivilce izlerinden kurtulmamıza yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda ayvanın çocuk sağlığı açısından da son derece büyük bir öneme sahip olduğu bilinmektedir. Mide, göz, cilt, boğaz rahatsızlıkları için ayvanın faydaları bulunmaktadır. Cildinizi daha parlak ve hoş bir hale getirmek için sağlık adına ayvadan yararlanmanız mümkün olabilir.

Soğuk havalarda ise grip tehlikesinin önlenmesi için uzmanlar tarafından ayva tüketilmesi önerilmektedir.

Ayvanın soğuk havalardaki etkileri olduğu kadar öksürük ve diğer rahatsızlıklar için ayvadan faydalanılabilir. Balla beraber kullanıldığı zaman devamlılaşmaya başlayan öksürüğün geçmesine yardımcı olmaktadır.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.