Aktar Bloğu

Avokado Yağı ve Faydaları

Avokado Yağı ve Faydaları

Sıcak iklim bölgelerinde yetiştirilen avokado, Avustralya gibi serin bölgelerde de yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz bölgesinde özellikle Antalya’da avokado yetiştiriciliği yapılıyor. Enerji değeri yüksek olup, yağ ve protein açısından da oldukça zengin bir meyve türüdür. İçerisinde aynı zamanda B grubu vitaminlerini ve potasyumu da barındırır. Vücut dokularının ve cildin yenilenmesine yardımcı olan avokado, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve kabızlığa yardımcı olur. Avokado yağı kullanımı ise cilde faydaları da saymakla bitmez.

Avokadonun kendisinden elde edilen doğal yağlardan biridir. Ülkemizde yetiştirilen avokado genellikle tropik ülkelerde daha çok yetişmektedir. Avokadonun içerisinde bol miktarda A, D, E vitamini ve beraberinde potasyum, doymamış yağ asitleri ve protein bulunur.

Avokado Yağının Faydaları

Avokado Yağının Faydaları

Avokado Yağının Faydaları

Avokado yağının cilde birçok faydası vardır. Mineral açısından zengin bir yağdır. Cildin tonuna ışıltı ve parlaklık veren hücre yenileyen ve onaran bir yağdır. Kırışan, sarkan ve kuruyan ciltlerin toparlanmasına ve canlanmasına yardımcı olur. Nefes alan bir cilt sağlayarak parlak canlı görünüm elde eder. Avokado yağının içerisinde yer alan ve an az 8 tane bileşenden meydana gelir. Yeni cilt hücrelerinin oluşmasında fayda sağlar. Cildin üst tabakasında bulunan ölü hücrelerden cildi arındırır ve derinlemesine temizlik sağlar. Ciltte meydana gelmiş kesik ve yaralarda fayda sağlar. Güneşe karşı iyi bir koruma sağlar ve beraberinde cildin kendini toparlanmasını sağlar. Aynı zamanda orta yaş ve üzeri kişilerde oluşabilecek cilt lekelerini ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar. Kırışıklıkların giderilmesi için avokado yağını doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz.

Avokado Yağı Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Soğuk ve rafine edilmiş halde, gerçek bir yağsa eğer sarımtırak ya da koyu renkte olması gerekiyor.

Avokado Yağı Nasıl Uygulanır?

İsterseniz gece yatarken cildinize sürüp sabaha kadar o şekilde yatabilirsiniz. İsterseniz haftada birkaç kez kür halinde banyo öncesi cildinize sürüp yarım saat bekletebilirsiniz.

Banyo öncesi 10-15 dakika kadar saç diplerine uygulanan yağ zorlu hava koşullarında hem cildinizi hem de saçınızı koruyacak etkiye sahiptir. Su ya da başka yağlarla seyreltilerek yüze uygulanabilir. Zeytinyağı, badem yağı gibi yağlarla eşit şekilde karıştırarak da kullanılabilir. Her cilt tipi için uygun olup, ergenlik dönemlerinde aknelerin ve sivilcelerin geçmesine yardımcı olur. Saçlar için de faydalı olan bu yağ, yağlı görünüm yaratmadan saçları besler.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.