Aktar Bloğu

At Kestanesi Ağacı Nedir? Ne İşe Yarar?

At Kestanesi Ağacı Nedir? Ne İşe Yarar?

Günümüzde birçok kişi tarafından meran edilen ve hakkında bilgiler alınmak istenen at kestanesi ağacı konusudur. At kestanesi ağacı birçok özellikleri sayesinde günümüzde gerek bazı sağlık sorunlarının giderilmesi amacıyla ve gerekse de süs eşyası alanında çokça tercih edilen harika bir ağaç türüdür. Özellikle de son yıllarda birçok ev ve işyerlerinde süs amacıyla tercih edilen atkestanesi ağacı harika dış görünümü sayesinde insanlara huzur vermektedir.

At kestanegiller ailesinden olan atkestanesi ağacı gövde olarak oldukça büyük bir yapısı bulunan bir tür gölge ağacıdır. Daha çok temmuz ve nisan aylarında çiçeklerini açan atkestanesi ağacı harika meyvelerinin kestane şeklinde olduğundan dolayı atkestanesi adını almıştır. Aynı zamanda meyvelerinin içeriğinde yüksek oranda nişasta, saponin ve yağ bulunan atkestanesi ağacı başta ülkemizde olmak üzere birçok ülkelerde çokça tercih edilmektedir. Aynı zamanda cilt bakım kremlerinde de tercih edilen ağaç türlerinden biridir.

At Kestanesi Ağacının Faydaları Nelerdir?

At Kestanesi Ağacının Faydaları Nelerdir?

At Kestanesi Ağacının Faydaları Nelerdir?

Atkestanesi ağacının birçok faydaları bulunmaktadır. Bunlar;

  • Kabuklarından ilaç yapılmaktadır. Ancak bu ilaçlar sadece doktor tavsiyesi ile tüketilmelidir.
  • Vücudu güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.
  • Tohumları ise daha çok romatizmal ağrılara yardımcı olmaktadır.
  • Cilt sağlığını koruduğu gibi aynı zamanda özellikle de cilt çatlaklarına karşı oldukça fayda sağlamaktadır.
  • At kestanesi kremi ciltteki gözeneklerin sıkılaşmasına, vücudumuzdaki oluşan iltihaplarına kurumasına, enfeksiyonların giderilmesine ve hastalıkların önüne geçmeye yardımcı olur.
  • At kestanesi kremi, kılcal damarların çatlamasını gidermeye, bacaklarda oluşan varislerin geçmesine, güneşten oluşan lekelerin giderilmesine yardımcı olur.
  • Damarlara esneklik kazandırmaya yardımcı olur.

At Kestanesi Kremi Nasıl Kullanılır?

At Kestanesi Kremi Nasıl Kullanılır?

At Kestanesi Kremi Nasıl Kullanılır?

At kestanesi kremi vücuda direkt olarak uygulanır. Ancak hamilelerin, emziren annelerin, alerjik, kronik ya da herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin at kestanesi kremi kullanmadan önce doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

İşlenmemiş at kestanesi ile zehirlidir. Bu nedenle kesinlikle kullanmamalıdır. İşlenmiş at kestanesi tohumları ile uzman tavsiye altında kullanılabilir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.