Aktar Bloğu

Aspir Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Aspir Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Her doğal yağ gibi aspir yağı da çeşitli faydalara sahip olarak öne çıkan ve gün içinde kullanımı mümkün olan bir bitkisel yağ türüdür.

Asya ülkelerinde, Orta Doğu’da ve Afrika’da sıkça kullanılan, çeşitli ülkelerde vazgeçilmez bir ürün olarak görülen aspir bitkisi daha çok Akdeniz iklimine yakın yerlerde yetişir. Dikenli ve dikensiz olacak şekilde iki ayrı türü olan bu bitkinin tohumlarından elde edilen yağ çeşitli sanayi alanlarında kullanılmaktadır.

Aspir Yağı Nedir?

Aspir bitkisinin tohumlarından elde edilerek ortaya konan bu yağ çeşidi zayıflamaya yardımcı olması ve saçlara daha iyi şekilde bakım yapılması için kullanılmaktadır.

Aspir, kuraklığa dayanıklı, otsu, yaklaşık olarak 4 ila 5 ayda bir yetişen bir bitkidir. Bu bitkiden elde edilen bir yağdır. Yüksek oranda antioksidan içeren, B, C ve E vitaminleri, Omega-3 ve Omega-6 açısından oldukça zengindir.Ayrıca demir, fosfor, kalsiyum gibi mineraller içermektedir. Aspir bitkisinden soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen yağın, beden sağlığı açısından birçok faydası bulunmaktadır. Ayrıca zayıflatıcı etkileri de bu bitkisel yağ ile ilgili en çok merak edilen konudur.

Aspir Yağının Faydaları Nelerdir?

Aspir Yağının Faydaları Nelerdir?

Aspir Yağının Faydaları Nelerdir?

Birçok özelliği bulunan ve ciddi anlamda kullanışlı olan aspir yağı şu faydaları sağlar;

  • Kilo vermeye yardımcı olma amacı ile de kullanılan yağ, obezite ile mücadelede kullanılır.
  • İçinde bulunan omega 6 ve diğer yağ asitleri sayesinde bağışıklık sistemine güç katar.
  • Sindirim sistemini de rahatlatması nedeni ile kullanılır.
  • Kolestrol seviyesini dengeler ve bu sayede yağ metabolizmasını düzenler.
  • İçeriğinde bulunan organik yağ asitlerinin afrodizyak özelliği gösterdiği bilinmektedir.
  • Ciltteki tıkanmış gözenelerin açılmasını ve cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar. İçeriğinde bulunan linoleik asit cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir.
  • Doğal bir nemlendirici özelliği gösteren yağ, birçok kozmetik ürün içerisinde yer almaktadır.
  • Doğrudan cilt yüzeyine uygulanması durumunda, kaz ayağı ve kırıklık görünümünü azaltır.
  • Saç köklerini besler, saçların hızlı uzamasında etkilidir ve saçlara parlaklık kazandırır.
  • Bitkisel yağlar içinde zayıflatıcı etkileri ile bilinmektedir.

Aspir Yağı Zayıflatır mı?

Aspir Yağı Zayıflatır mı?

Aspir Yağı Zayıflatır mı?

Aspir yağının içeriğinde bulunan antioksidan bileşenler metabolizma hızı üzerinde oldukça etkilidir. Bağırsak hareketlerini düzenlediği için de metabolizma fonksiyonları sağlıklı bir şekilde işler. Antioksidan bileşenleri vücuttaki toksinlerin atımını sağladığı için dolayısı ile zayıflatıcı etkiler de gösterir.

Yağ yakımını hızlandırarak aynı zamanda fazla suyun da atılımını sağlar. Omega-6 yağlarından conjuge linoleik asit, yap metabolizmasını düzenleyerek hem yağ yakımını hızlandırır hem de yağ depolanmasını engeller. Sağlıklı bir beslenme rutini ile birlikte kullanıldığında zayıflatıcı özelliği yüksek bir yağdır.

Aspir Yağı Kullanım Alanları

  • Kilo kontrolü ve zayıflatıcı özelliği dolayısı ile gıdalar ile birlikte veya tek başına kullanılır.
  • Saç köklerini beslemesi ve cilt sağlığı üzerindeki etkileri dolayısı ile kullanılır.
  • Bronzlaştırıcı etkisi ile güneş yağı olarak da kullanılabilir.
  • Soğuk olarak tüketilmelidir, ısıtılarak kullanıma uygun değildir.

Aspir Yağı Fiyatları

Kullanımından etkili bir sonuç alabilmek için mutlaka doğal ve katkısız olarak kullanımı önerilmektedir. Fiyatları da bu içeriğe göre değişmektedir. Ayrıca kapsül şeklinde tüketilmesi veya yağ olarak satın alınması da fiyatı üzerinde etkilidir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.