Aktar Bloğu

Aspir Tohumu Yağıyla Yapılabilecek Cilt Bakımları!

Aspir tohumu yağı, insan sağlığına çeşitli faydaları olan bitkisel yağlardan biridir. Alternatif tıp alanında oldukça eski zamanlardan bugüne kadar şifa kaynağı olarak kullanılan aspit tohumu yağı, genel sağlıktan kişisel bakıma kadar pek çok alanda kullanılabilecek olan bir üründür.

Aspir Tohumu Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Cilt üzerinde sağlamış olduğu çeşitli faydaları sayesinde cilt bakım yağları arasında yer alan aspir tohumu yağı, Ayçiçek yağına benzer bir yağdır. Aspir yağı, diğer pek çok faydalı bitkisel yağlar ile harmanlanarak çeşitli amaçlarda cilt bakımları yapılabilmektedir.

Omega3, omega6 gibi yağ asitleri, K ve E vitamini bakımından oldukça zengin olan bu yağ ile cildi nemlendirmek, cilt hücrelerini yenilemek, tıkanmış gözenekleri temizlemek ve cilt kızarıklıklarını azaltmak gibi cilt bakımları yapılabilmektedir.

Aspir Tohumu Yağının Faydaları Nelerdir?

Saç, cilt ve genel sağlık açısından oldukça faydalı olan aspir tohumu yağı, daha çok cilt üzerinde göstermiş olduğu etkileri ile dikkat çekmektedir. Günümüzde kullanılmakta olan en önemli cilt bakım yağlarından aspir yağı, cildin parlaklık kazanmasına, doğal ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına, kış aylarında cildin kurumasının ve solmasının önüne geçmesine, yumuşatıp nemlendirmeye, kırışıklık ve yara izlerinin en aza indirgenmesine ve bebeklerde pişiklerin giderilmesine fayda sağlamaktadır.

Öte yandan saç bakımında da büyük ölçüde etkili olan aspir tohumu yağı, saçların canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasına, saç köklerinin beslenerek daha sağlıklı ve güçlü saçların uzamasına, saç köklerinde meydana gelen yaraların çabuk iyileşmesine ve daha gür saçların elde edilmesine yardımcı olmaktadır.

Genel sağlık açısından da faydalı olan bu yağ, kilo vermeye, romatizma ağrılarının hafifletilmesine, metabolizmanın hızlandırılmasına, vücudu sakinleştirmeye ve yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yaramaktadır.

Aspir Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?

Çoğu zaman saç ve cilt olmak üzere kişisel bakım alanında kullanılan aspir tohumu yağı, saça ve cilde farklı şekillerde uygulanabilmektedir. Örneğin; saç bakımı için saç diplerine bakım yağı olarak kullanılan aspir tohumu yağı, direkt olarak saç diplerine, parmak uçları ile masaj yaparak uygulanmaktadır.

Aspir tohumu yağının faydalarını görebilmek için mutlaka düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde herhangi bir etkisini görmek mümkün olamayacaktır.

Aspir Tohumu Yağı Nerede Satılır?

Aspir Tohumu Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Aspir Tohumu Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.