Aktar Bloğu

Asilbent (Cavi) Faydaları Nelerdir?

Asilbent cari faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Asilbent aslında bir ağacın öz suyudur. Bu ağacın yaprakları uzunca ve yuvarlak, altları tüylüdür. Çiçeklerinin ise dışı beyaz içi ise kırmızıdır. Aynı zamanda ağacın meyvesi bulunur ve kırmızı renktedir. Ağacın öz suyunu yani Asilbentin ağaçta yarıklar bırakarak ardından akması beklenerek, suyun da havada donması beklenir. Asilbentin faydaları bu doğallıktan da gelmektedir. Ayrıca Asilbentin içinde ise güzel kokulu esanslar ve başka çok çeşit tesirli ve şifalı olduğu bilinen maddeler bulunmaktadır.

Asilbent Faydaları

Bazıları Asilbenti alkol veya çeşitli maddelerle karıştırıp farklı türlerde ilaçlar yaparlar. Kokusundan ötürü birçok mikropları öldürmekte oldukça etkisi vardır. Bununla birlikte asilbent faydaları arasında belirginleşmiş olan göğüs nezlelerinde yumuşatıcı ve balgam söktürücü özelliği de bulunmaktadır.

Alkol ile yapılan karışımlarda ise merhem ve krem niyetine de kullanılarak meme çatlaklarında, donmalarda ve birçok deri hastalıklarında oldukça faydalı olmaktadır. Hatta öyle ki eczanelerde içinde asilbent bulunan birçok ilaç bulunmaktadır. Bunlar ise ev ilacı değil doktor reçetesi ile ya da eczacıların bilgisi ile hazırlanmış olan ve rahatlıkla kullanılabilecek ilaçlardır. Ayrıca asilbent nemlendiricilerin, losyonların, temizleyici kremlerin ve toniklerin içinde ise antiseptik ve koruyucu olarak yer almaktadır. Asilbent tentürü ise oldukça faydalıdır.

Asilbent faydaları arasında hafif yaraların kapanmasında yardımcı olmak ve her cilde de oldukça yarar sağlamak da bulunmaktadır. Her gün kullanılmasında ise bir sakınca görülmediği gözlemlenmiştir. Buna ek olarak solunum sistemi hastalıklarına karşı da iyi geldiği söylenmektedir. Ancak emziren annelerin, hamilelerin, yaşlıların ve herhangi bir hastalığı olan kişilerin asilbent kullanımında doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Asilbent Nerelerde Yetişir?

Sumatra, Siyam/Laos gibi Uzak Doğu ülkelerinde yetişmektedirler. Ticaret kısmında ise Siyam ve Sumatra asilbenti olarak ikiye ayrılmaktadır. Siyam asilbentinin şekli damlaya, Sumatra asilbentinin şekli ise mermere benzemektedir. Bu iki çeşit asilbentin içerikleri aynı olmasa da benzerlikler göstermektedir. Her ikisi de reçineli bileşikler, organik asitler ve uçucu yağlar taşımaktadır. Ayrıca asilbent Ortodoks kiliselerinde de buhur olarak yakılmaktadır. İstanbul’da bulunan aktarlardan veya çeşitli baharat satan yerlerden Sumatra veya Siyam asilbenti olarak temin edilebilmektedir. Bir diğer ismi de “cavi” olan asilbent göğüste oluşan ağrılara da iyi geldiği söylenmektedir. Asilbenti kullanırken de hekime danışarak kullanmakta fayda vardır.

Asilbent Nereden Satın Alınır?

Asilbent, hemen hemen tüm aktarlarda satılmaktadır. Hemen satın almak için e-Aktariye üzerinde sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.