Aktar Bloğu

Argan Yağlı Sabununun Faydaları Nelerdir?

Argan Yağlı Sabununun Faydaları Nelerdir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Kimyasal içerikli kişisel bakım ürünlerinin belli bir zamanda sonra da çeşitli sorunlara neden olması ya da bu riski taşıması nedeniyle günümüzde pek çok insan alternatif tıbba yönelmiştir. Yüzde 100 bitkisel içeriğe sahip olan ürünler insan cilt ve saç sağlığına büyük ölçüde fayda sağlarken, argan yağlı sabun da bu amaçla kullanılan ve oldukça etkili olan ürünlerden biridir.

Günümüzde kişisel bakımına özen gösteren pek çok insan, kimyasal bileşen içerikli kozmetik ürünlerinin yerine artık bitkisel ürünlere yönelmektedir. Hem saç bakımı hem de cilt bakımı için fayda sağlayacak onlarca bitkisel ürün mevcut bulunurken, her bir ürünün farklı özellikleri ve farklı faydaları bulunmaktadır. Saç bakımı denildiğinde ise akla ilk gelen ürünlerden biri argan yağlı sabundur.

Özellikle saç üzerindeki faydaları ile bilinen argan yağlı sabun, omega3, omega9 ve çeşitli vitaminler gibi pek çok faydalı bileşen içermektedir.

Doğal yöntemlerle elde edilen bu sabun, keşfedildiği günden bu yana kişisel bakım alanında sıklıkla kullanılmaktadır. Öte yandan pek çok kozmetik ürününün içeriğinde de yer alan argan yağı, sabun haline de getirilerek saç ve cilt bakımı için ideal bir ürün olarak tercih edilmeye başlandı.

Argan Yağlı Sabunu Özellikleri

Günümüzün en faydalı bitkisel sabunlarından biri olan sabun, oldukça etkili olan bir sabundur. İçeriğindeki E vitamini cildin hem parlak hem yumuşak hem de sağlıklı ve canlı görünmesini sağlarken, düzenli olarak kullanıldığı takdirde ciltte gençleşme etkilerini görebilmek mümkündür. Argan sabunu faydaları bu denli çok olurken, doğal yöntemlerle elde edilmesinden ötürü kozmetik ürünlerinin ciltte oluşturduğu tahribatı da giderebilmektedir.

Argan sabunu faydalarından bir diğeri ise kuru ciltlerde nem dengesini kurumasıdır. Bu nedenle kuru cilt yapısına sahip olanlar için ideal bir ürün olan sabun, temizleyici etkisi ile cildin kirlenmesini geciktirmekte ve aknelerin giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Öte yandan ciltteki kötü bakteri ve mikropların ortadan kaldırılması konusunda oldukça etkili olan bu sabun, bu mikropların oluşturmuş olduğu olumsuz etkiyi ortadan kaldırarak hücrelerin yenilenmesini sağlayabilmektedir.

Neden Argan Yağlı Sabunu Kullanmalısınız?

Argan sabunu kullanmak için gösterilebilecek en önemli neden, yüzde 100 doğal ve bitkisel sabun olmasıdır. İçeriğinde herhangi bir koruyucu ya da kimyasal bileşen bulundurmayan bu sabun, oldukça etkili bir temizleyici olabilmektedir. Cilt ve saç bakımına özen gösterenlerin tercih edebileceği ideal bir bakım ürünü olan argan sabunu, cildin nem dengesinin sağlanması, daha canlı ve sağlıklı saçların elde edilmesi, cilt lekelerinin giderilmesi ya da daha yumuşak bir cilde sahip olunabilmesi amacıyla kullanılabilmektedir.

Argan Yağlı Sabunun Faydaları Nelerdir?

Argan sabunu, yüzde 100 bitkisel ve organik yollardan elde edilen bir sabun olarak bilinmektedir. Cilt problemlerini gidermek, saç bakımını gerçekleştirmek ve cildi nemlendirmek üzere kullanılan bu sabun, cildin doğal görünümüne katkı sağlamaktadır. Öte yandan tahriş olan cildin onarılması, yüz ve diğer bölgelerdeki aknelerin giderilmesi, cilt hücrelerinin onarımına yardımcı olması, ölü hücrelerin ciltten atılmasını sağlaması ve cildin kirlenmesini geciktirmesi gibi etkileri, yine sabunun faydaları arasında yer almaktadır.

Argan Yağlı Sabunun Faydaları Nelerdir?

Argan Yağlı Sabunun Faydaları Nelerdir?

Tümüyle doğal bir içeriğe sahip olduğundan doğal sabun olarak nitelendirilen argan sabunu, cilt üzerinde ayrı, saç üzerinde ayrı etkiler göstermektedir. Cilt ve saç problemlerini iyileştirmek, saç diplerini ve cilt temizliğini sağlamak, bu bölgelerde nem dengesini sağlamak ve bunun gibi pek çok etkisi, argan sabununun faydalarındandır.

Hem saçlarda hem de cilt üzerinde çeşitli etkiler gösteren sabunun faydaları, iki farklı grupta incelenebilmektedir. Öncelikle saçlar üzerindeki faydalarına bakılacak olursa, içeriğindeki omega9 sayesinde saçları besleyen bu sabun, saçların sağlıkla uzamasına etki etmektedir. Özellikle de günümüzde pek çok kadın ve erkeğin en önemli problemlerinden biri olan saç dökülmesine karşı mucizevi bir etki gösteren argan yağlı sabun, saç dökülmesinin önüne geçerek saçları daha güçlü ve dayanıklı bir hale gelmesini sağlayabilmektedir. Saç derisinin fazlaca yağlanması durumunda saç köklerindeki gözenekler tıkanabilmekte, dökülmeler başlayabilmektedir. İşte argan yağlı bu sabun fazla yağlanmanın oluşumunu engelleyebilmekte ve gözeneklerin açık kalmasını sağlayabilmektedir.

Argan yağlı sabunun cilt açısından faydaları ise; cildin daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. Bunun ile beraber cildi yumuşacık yapan bu doğal sabun, cildin pürüzsüz olmasını, sivilcelerin giderilmesini ve oluşumunun da önüne geçilmesini desteklemektedir. Ciltteki zararlı enfeksiyonların da giderilmesine yardımcı olan sabunu, ayaklarda da kullanılabilmektedir.

Argan Yağlı Sabunun Cilde Faydaları

Cilde Faydaları

Cilde Faydaları

Keşfedildiği günden bugüne kişisel bakım amacıyla oldukça sık kullanılmakta olan sabun, insan cildine oldukça faydalı bir sabundur. Pek çok güzellik sırrında sabun sayesinde cildin doğal bir görünüm elde ettiğinden bahsedilirken, mucizevi etkilere sahip olduğu da ifade edilmektedir.

Argan ağacından elde edilen sabun bu denli popüler olmasını, içeriğindeki yararlı bileşenler, besin değeri ve etkilerinden dolayı vücuttaki besleyici neticelerini ortaya koymasına borçludur. Gerek saç üzerinde gerekse cilt üzerinde oldukça büyük faydalar sağlayan bu sabunun etkileri kanıtlanmıştır.

Tamamen doğal sabun olması nedeniyle oldukça önemli etkilere sahip olan sabun, cildin daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasın sağlamaktadır. Bunun ile beraber daha yumuşak bir cilt yapısı elde edebilme konusunda oldukça etkili olan bu sabun, cildin gerekli olan her ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Argan sabunun cilde faydaları saymakla bitmez. Cilt üzerinde mucizevi etkilere sahip olan sabun, tahriş olan cildin onarılmasına katkı sağlamaktadır. İçerdiği yağ asitleri sayesinde cilt hücrelerinin korunmasını sağlarken, cildin dış etkenlere karşı mücadelesini de sağlamaktadır.

Argan yağlı sabun ayrıca antiseptik özelliğine de sahiptir. Bu özellik sayesinde cildin ölü hücreleri atılırken, yerine yeni hücrelerin çoğalmasını sağlamaktadır. Öte yandan kötü bakteri ve mikropların giderilmesine, cildin daha güzel ve parlak bir görünüm elde etmesine yardımcı olmaktadır.

Temizleyici etkisi sayesinde cildi derinlemesine temizleyen sabun, yüz ve pek çok bölgedeki akneleri giderirken, cildin yorgunluğunu giderebilmekte ve yaşlanma, yorgunluk, kızarıklık gibi olumsuz etkileri de ortadan kaldırabilmektedir. İçeriğinde yağ ile vücut kuruluğunu giderirken, cildin yumuşamasına ve pamuk gibi cilt elde edilmesine yardımcı olmaktadır. Tüm bunların yanı sıra kan dolaşımını artırması da yine sabunun cilde faydaları arasında yer almaktadır.

İçeriğindeki çeşitli vitamin ve mineral gibi faydalı bileşenler sayesinde her türlü cilt için kullanıma uygun olan bu sabun, cildin nemlendirilmesine, yumuşamasına ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Günlük olarak kullanılan sabun, ciltte sivilce oluşumunun önüne geçerken, mevcut sivilcelerinde kurumasına, akne ve siyah noktaların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Öte yandan antibakteriyal özelliği sayesinde ciltteki zararlı ve enfeksiyona neden olabilecek mikroorganizmaları uzaklaştıran argan yağı, aynı zamanda ayak topuklarında meydana gelen çatlamaları hafifletmek, ayakları yumuşatıp dinlendirmek gibi etkiler göstermektedir.

Argan Yağlı Sabunun Saça Faydaları

Argan yağlı sabunun saça olan faydaları da en az cilde olan faydaları kadar çoktur. İçeriğindeki Omega9 yağ asidi sayesinde saçları besleyen, derinlemesine temizleyen ve daha sağlıklı uzamasını sağlayan bu bitkisel sabun, saçların yağ dengesini de sağlayabilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra saçları dökülmeye karşı koruması ve güçlendirmesi, saç derisindeki gözenekleri açarak saç dökülmesinin önüne geçmesi, E, C ve A vitaminleri sayesinde saç derisini besleyip hızlı bir şekilde uzamasını sağlaması ve saç bakımını sağlaması, yine sabunun faydaları arasında yer almaktadır.

Diğer pek çok sağlık ve bakım ürününde olduğu üzere argan sabunun da düzenli ve dikkatli kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde herhangi bir faydasını görmek mümkün olmayabilir.

Argan sabunu, saç bakımında oldukça etkili olan bir bitkisel sabundur. Saç için mucizevi etkilere sahip olduğunu söyleyebilmenin mümkün olduğu bu sabun, içeriğinde bol miktarda E vitamini içerdiğinden saç tellerini ve köklerini beslemekte ve saçların canlanmasına yardımcı olmaktadır.

Argan Yağlı Sabun Saça Nasıl Uygulanmalıdır?

Günümüzde en çok tercih edilen bitkisel ürünlerden argan yağlı sabunu, saçlara büyük ölçüde fayda sağlayabilmektedir. Ancak bunun için doğru ve düzenli bir kullanım gerektirmektedir. Dolayısıyla bu sabunun kullanım şekli oldukça önemlidir.

Argan yağlı sabunu banyoda şampuan yerine kullanmak gerekir. Islatılan saça sürülen ve köpürtülerek saç diplerine masaj yapılan bu doğal sabunu, birkaç dakika boyunca parmak uçları ile masaj yaparak uygulanmalıdır. Ardından bol su ile durulanmalı ve saç diplerinde sabun kalıntısı kalmadığından emin olunmalıdır. Bu şekilde bir banyoda yaklaşık 2 ya da 3 defa uygulanmalıdır.

Argan Yağlı Sabun Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Argan yağlı sabunun kullanım şekli, genellikle kullanım amacına göre değişebilirken, kullanımından önce gerekli bilgilerin edinilmesi de oldukça önemlidir. Tamamen doğal yöntemlerde elde edilmesinden ötürü doğal sabun olma niteliğine sahip olan sabunun herhangi bir zararı bulunmamaktadır.  Bu nedenle de cilt temizliğinde genellikle bu sabunun kullanımı tavsiye edilmektedir.

Argan sabunu kullanırken ilk olarak uygulanacak olan yüz ya da cildin ıslatılması ve sabunun köpürtülerek cilde masaj yapılması gereklidir. Masaj yöntemi ile belli bir süre cilde temas etmesi sağlanan sabunun sonrasında ise ılık su ile durulanması gereklidir. Argan sabunun kullanımı ile ciltteki gözenekler açılarak ölü hücrelerin giderilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca sabunun kullanımının ardından cildin bol su ile durulanması da gereklidir.

Argan Yağlı Sabunu Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Argan yağlı sabunu tamamen doğal ve organik bir içeriğe sahip olması, herhangi bir kimyasal madde içermemesi sebebiyle hemen hemen herkes tarafından kullanılabilecek bir sabundur. Fakat yine de bazı hassas ciltlerin çeşitli bitkilere alerjisi olmasından ötürü kullanıma başlamadan önce cildin argan yağlı sabuna karşı alerjik reaksiyon gösterip göstermeyeceği konusunda test edilmesi faydalı olabilmektedir.

Argan Yağlı Sabunun Zararları Var Mı?

Tamamen bitkisel ve organik olması ile bilinen bu sabun, cilt ve saçlarda şaşırtıcı etkiler gösterebilmektedir. Buna karşın sabunun zararları hakkında pek bir bilgi bulunamasa da yine de kullanımında dikkatli olunmasında fayda var.

Hem vücut için hem de saç için gönül rahatlığıyla kullanılabilen sabun, faydalarını ancak düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde gösterebilmektedir.  Bu nedenle kişilerin banyo da ya da günlük kullanımlarda özen göstermesi gerekmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.