Aktar Bloğu

Ardıç Tohumu Yağının Faydaları Nelerdir?

Ardıç Tohumu Yağının Faydaları Nelerdir?

Ardıç tohumu yağı, onlarca faydası olan bitkisel yağlardan biridir. Özellikle de cilt bakımı üzerinde oldukça etkili olan bu yağ, soğuk presleme yöntemiyle elde edilmektedir. Yüzde 100 bitkisel ve organik olması ile fayda sağlarken, etkilerini görebilmek için düzenli bir şekilde kullanılması gereklidir.

Ardıç tohumu yağı, ardıç bitkisinin tohumundan elde edilen bir yağdır. Ardıç otu tohumu çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra yağ haline getirilmektedir. Hem genel sağlık hem de cilt sağlığı açısından oldukça faydalı olan bu yağ, ağırlıklı olarak alternatif tıp alanında tercih edilmektedir.

Bitkisel yağlar arasında her ne kadar adı pek duyulmasa da pek çok sağlık sorunu için şifa kaynağı olan olarak bilinmektedir. Antiseptik özelliğe sahip olan bu yağ, bu özelliği sayesinde böbreklerden bağırsaklara, kalpten adet sancılarına varana kadar birçok hastalığın giderilmesine fayda sağlamaktadır. Bunun ile beraber cilt problemlerini de büyük ölçüde giderdiğinden kişisel bakım amacıyla da kullanılabilmektedir.

Ardıç Tohumu Yağı Nedir?

İğne yapraklı ardıç ağacının tohumlarından elde edilen ve bitkisel yağlar içinde az bilinen ardıç tohumu yağı, buna karşın eski zamanlardan beri kullanılagelen bir bitkisel bir üründür. Ardıç bitkisinin farklı işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen bu yağın birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Olgunlaşmış ardıç kozalakları su buharıyla damıtma yöntemi kullanılarak uçucu bir yağ haline getirilmektedir. Çoğunlukla renksiz olan bu yağ bazen sarı veya kahverengiye yakın bir renk olarak karşımıza çıkabilmektedir.

Ardıç Tohumu Yağı Ne İşe Yarar?

Ardıç Tohumu Yağı Ne İşe Yarar?

Ardıç Tohumu Yağı Ne İşe Yarar?

Bu bitkisel yağ haricen veya dahili olarak kullanılabilmektedir. Doğru ve düzenli kullanıldığı takdirde birçok farklı alanda etkili bir bitkisel yağ olarak bilinmektedir. Cilt problemlerinden uykusuzluğa kadar pek çok alanda etkili olduğu bilinir. Doğal ve canlandırıcı etkisi sebebi ile çok sık tercih edilmektedir.

Ardıç Tohumu Yağı İçilir mi?

Ardıç tohumu yağının rahatlatıcı etkisinden faydalanabilmek için suya damlatılması ve bu şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Fakat mutlaka katkısız ve %100 doğal olduğundan emin olunmalıdır. Birkaç damla damlatılarak su ile birlikte tüketilmesi mide ve bağırsakları rahatlatacaktır.

Ardıç Tohumu Yağının Faydaları

Ardıç yağı, pek çok saç bakım maskesinin içerisinde yer alan bitkisel yağlardan biridir. Kişisel bakım ürünlerinde tercih edilmesiyle bilinen bu yağ, saç dökülmelerine, deride oluşan mantara, kepeğe, sindirim sistemine, dolaşım sistemine, hazımsızlığa, böbreklere, iskelet kas sistemine, sinüzite, selülitlere, adet sancılarına, kanın temizlenmesine ve gribe karşı iyi gelmektedir. Genel olarak ardıç tohumu yağının faydalarıysa şunlardır:

  • Toksinlerden arındırır.
  • Soğuk havalarda solunum yollarını rahatlatıcı etki gösterir.
  • Kilo alamayan kişiler için iştah açıcı özelliği vardır.
  • Saç derisine masaj yapılarak uygulanması durumunda saç köklerini güçlendirir.
  • Saçların sağlıklı uzamasını sağlar ve dökülmelerin azalması üzerinde etkilidir.
  • Cilde canlılık ve parlaklık verir.
  • Rahatlatıcı etkisi sayesinde uykuya dalmayı kolaylaştırır.
  • Antioksidan özelliği vardır.
  • Sıkılaştırıcı özelliği sebebi ile kadınlar tarafından çok sık tercih edilmektedir. Masaj yapılarak uygulanır.
  • Cildin yağ ve kirden arınmasını sağlayarak gözeneklerin sıkılaşmasında rol oynar. Bir pamuk yardımı ile cilde uygulanabilir.
  • Saç derisindeki kaşıntılı döküntüler üzerinde etkili olduğu bilinmektedir.
  • Kozmetik ürünlerin içine katılarak kullanılabilmesi mümkündür. Bu sayede uygulandığı bölgede rahatlatıcı ve ferahlatıcı bir etki yaratmaktadır.
  • Kandaki şeker seviyesini dengelemede etkili bir yağdır.

Cilt için Faydaları

Cilt için Faydaları

Cilt için Faydaları

Ardıç tohumu yağı, günümüzde oldukça popüler bir hal almaya başlayan kişisel bakım ürünlerinden biridir. Ciltte doğal bir tonik olarak kullanılabilen bu yağ, cildin dış faktörlere karşı korunmasını sağlamakta ve derinlemesine temizlemektedir. Bunun ile beraber doğal bir botoks etkisi göstererek cildin sıkılaşmasına yardımcı olurken, yüzde 100 bitkisel bir içeriğe sahip olduğundan vücudun da sıkılaşmasını sağlayabilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra cildi yaşlanma etkilerine karşı koruyor olması, ardıç tohumu yağının faydaları arasında yer almaktadır. Kırışıklıkları gidermesi, yeni çizgilerin oluşmasını engellemesi gibi özellikleri ile dikkat çeken ardıç tohumu yağı, cilt çatlakları ve selülitler konusunda da oldukça etkilidir. Örneğin; cilt çatlaklarına özel olarak hazırlanan maskenin gerektiği şekilde uygulanması ve düzenli olarak kullanılması halinde belli bir zaman sonrasında etkisini görülebilmektedir.

Yağlı Ciltler için Ardıç Tohumu Yağı

Cilt üzerinde kullanılması ile pozitif etkilere neden olan bu yağ, özellikle de yağlı ciltler için idealdir. Bu gibi cilt tiplerinde adeta tonik etkisi oluşturan yağ, cildin güzel bir görünüm elde etmesini sağlayabilmektedir. Cildin canlı ve mükemmel görünmesine destek olan bu yağ, seyreltilip krem gibi kullanıldığında yaraların iyileşmesine de yardımcı olabilmektedir.

Öte yandan yağlı ciltlerin en büyük problemlerinden olan sivilce ve aknelere de iyi gelen ardıç tohumu yağı, çeşitli cilt hastalıkları konusunda da oldukça etkilidir. Kan dolaşımını hızlandıran bitkisel yağlar arasında yer alırken, bu özelliği sayede cildin parlaklık kazanmasını ve genç kalmasını sağlamaktadır.

Saç için Faydaları

Saç için Faydaları

Saç için Faydaları

Cilt bakımının yanı sıra saç bakımında da göstermiş olduğu etkileri sayesinde ideal bir kişisel bakım ürünü olarak kullanılmaktadır. Saçlarda ipeksi bir dokunuş ve yumuşacık bir yapı elde etmeye yardımcı olan ardıç tohumu yağı, saç dökülmesi açısından oldukça etkilidir. Saç köklerinin besleyerek saç dökülmelerini engellerken, dökülen saçların yerine yenisinin uzamasını sağlayabilmektedir. Saçlarda direkt olarak uygulanabilen bu yağın, daha çok diğer faydalı yağlarla karışım halinde uygulanması tavsiye edilmektedir.

Ardıç Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?

Ardıç tohumu yağının kullanım yöntemi, amacına göre değişiklik göstermektedir. Dahili, harici ya da burun yoluyla kullanımı mümkün olan bitkisel yağlardan ardıç yağı, dahili kullanımda suyun içine ya da kesme şeker üzerine damlatılarak tüketilebilmektedir. Harici kullanımda direkt olarak cilde uygulanması mümkün olurken, burun yolu ile kullanımda ise sinüzit için 5 damla yağı pamuklara damlatarak burun deliklerine tıkamak yeterli olacaktır.

Diğer yağlarda olduğu gibi ardıç tohumu yağı ancak düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde fayda sağlamaktadır.

Ardıç Tohumu Yağı Fiyatları

Ardıç tohumu yağı fiyatı katkısız ve doğal olmasına göre değişebilir. Ayrıca miktarı ve üretici firma da fiyatı belirleyici unsurlar arasında yer almaktadır. Etkilerinden tam anlamıyla  faydalanabilmek için mutlaka doğal bir yağ tercih edilmesi gerekmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.