Aktar Bloğu

Anasonlu Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

Anasonlu Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

Anason, Doğu Akdeniz kökenli otsu bir bitkidir. Meyveleri ve yağı da çay harici kullanım şekilleridir. Doğal bir yatıştırıcı olarak kullanılan Anasonlu bitki çayının sakinleştirici etkileri bulunur. Çayın tüketimi, mide, bağırsak beyin ve cilt sağlığı için faydalıdır. Anasonu hem bitki halinde hem de çay halinde aktarlarda bulabilmek mümkündür.

Anasonlu bitki çayı, günümüzde pek çok insanın tüketmiş olduğu bitki çaylarından biridir. Sağlık açısından çeşitli etkilere sahip olan anasonlu bitki çayı, anasonun tohumu ile hazırlanmakta ve tüketimi gayet lezzetli olmaktadır. Özellikle emzirme döneminde olan annelerin süt artırabilmek amacıyla tüketmiş olduğu bu bitki çayı, her ne kadar bilimsel olarak kanıtlanmış olmasa da tecrübelere göre süt artırıcı bir etki gösterebilmektedir.

Anason çayı, günlük olarak bir ya da iki fincan kadar tüketildiğinde pek çok sağlık sorununa çözüm olabilmektedir. Örneğin; anason tohumlarının göz sağlığı üzerindeki etkileri herkesçe malum olurken, bu bitki çayını düzenli olarak tüketen kişi göz sağlığı için gerekli olan vitamin ve mineralleri karşılayabilmektedir. Öte yandan bazı sağlık sorunları karşısında da etkisini gösterebilen bu çay, insanlığa sunulmuş şifa kaynağı olarak kabul edilmektedir.

Anasonlu Bitki Çayının Faydaları

Tarihi oldukça eski yıllara dayanan ve alternatif tıpta şifa kaynağı olarak kullanılan anasonlu bitki çayı, pek çok fayda sağlayabilmektedir. Bu çayın en önemli faydalarından biri ise öksürük ve balgam söktürücü özelliğidir. Dolayısıyla soğuk algınlıklarında vücudun direncini artırmak ve öksürüğü kesmek için anasonlu çay önerilmektedir.

Bunun ile beraber çay, uykusuzluğu giderici, sindirim sistemini düzenleyici, cilt sağlığını koruyucu, mikrobik hastalıklara yakalanma riskini azaltıcı, ağız sağlığını teşvik edici ve hatta metabolizmayı hızlandırıcı, kalp sağlığını koruyucu gibi etkiler de gösterebilmektedir. Doğru ve düzenli bir şekilde tüketilmesi, bu faydaları görebilmek için önemlidir.

Anasonlu Bitki Çayının Faydaları

Anasonlu Bitki Çayının Faydaları

Çayın en bilinen özelliği sakinleştirmeye ve rahatlatmaya yardımcı olmasıdır. Bunun dışında pek çok faydası bulunmaktadır. Anason çayının faydaları genel olarak incelendiği zaman;

  • Hastalık zamanlarında kramp girme olayları, ishal, öksürük ve sinir krizlerine yardımcı olmaktadır.
  • İçeriğinde yüksek miktarda demir, çinko, kalsiyum, potasyum ve magnezyum bulunmaktadır. Bu minerallerin vücut direncini artırıcı etkileri vardır.
  • Anasonlu bitki çayının içindeki bakır oranı, kırmızı kan hücresi üretimini artırmaya yardımcı olmaktadır. Bakır, hücre solunumu için çok faydalıdır.
  • İçindeki potasyum sayesinde kalp ritmini ve kan basıncını düzenlemeye yardım etmektedir. Vücut sıvılarının kontrolünü kolaylaştırmaktadır.
  • Antiseptik özelliği sayesinde enfeksiyonlar ve mikroplar engellenmektedir. Ayrıca yaraların hızlı iyileşmesini sağlamaktadır.
  • Sindirim sistemini hızlandıran özelliğe sahip olduğundan yemeklerden sonra gerçekleşen hazımsızlığı gidermek için kullanılmaktadır.
  • Stres, depresyon ya da gerginlik halinde sakinleştirici olarak da kullanılabilmektedir.
  • Anason bitki çayıyla gargara yapıldığı zaman ağız ve diş sağlığı için önemli faydalar içermektedir. Ağız kokusunu giderici ve diş eti sorunlarına karşı etkileri vardır.

Anasonlu çayın günde en fazla iki fincan tüketilmesi, 2 hafta bu şekilde düzenli olarak kullanımının ardından belli bir müddet ara verilmesi tavsiye edilmektedir.

Gaz Sancısı için Anason Bitki Çayını Tüketebilirsiniz!

Pek çok alanda insan sağlığına faydalı olan anason çayı, özellikle de bebeklerde ve yetişkinlerde gaz ile kolik sorununu gidermesi konusundaki faydaları ile bilinmektedir.

Gaz sancısı, dünyaya yeni gelen ve adapte sorunu çeken bebekler ile bazı yetişkinlerin en önemli problemlerinden biridir. Anason tohumlarının özellikle bebeklerdeki gaz sıkışması ve kolik sorununa büyük ölçüde fayda sağladığı bilinirken, emziren annelerin bu bitki çayını sık sık tüketmesi ve anne sütü yolu ile bebeğe ulaştırılması tavsiye edilmektedir. Bazı anneler ise bebeklere damlalar halinde belli bir miktar anason çayı içirebilmektedir.

Öte yandan yetişkinlerde meydana gelen gaz sancılarına da iyi gelen bitki çaylarından anason çayı, şişkinliği, gazı ve geğirme sorununu ortadan kaldırabilecek etkiler de göstermektedir. Fakat bu gibi anason çayın faydalarını görebilmek için düzenli ve doğru kullanmak önemlidir.

Yalnızca gaz, şişkinlik gibi sorunlara değil, bunun yanı sıra daha pek çok sağlık sorununa fayda sağlayan anasonlu çay, hemen her aktardan kolaylıkla temin edilebilen ve hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bitki çayıdır. Bir fincan kaynamış suyun içerisine bir çay kaşığı kadar ilave edilen anason tohumları sayesinde 15 – 20 dakika içerisinde hazır olabilmektedir.

Anasonlu Bitki Çayı Zayıflatır Mı?

Zayıflatır Mı?

Zayıflatır Mı?

Anasonlu bitki çayı sindirim sistemini korumaya yardımcı bir yapıya sahiptir. Özellikle hazımsızlık sorunu yaşayan kişilerde mide ve bağırsak sorunlarını engellemeye yardım etmektedir. “Anason bitki çayı zayıflatır mı?” sorusuna ise cevap şu şekilde verilir. Yatıştırıcı etkisinden ötürü akşamları içilmesi önerilen çay sindirim sistemini düzenli olarak çalıştırdığından ötürü zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Her insanın sindirim sisteminin hızı aynı olmadığından, anasonlu çayı içen herkes zayıflar diye bir kural da yoktur. Buna karşın zayıflatıcı etkileri bulunduğu bilinen bir gerçektir.

Anason Bitki Çayı Kaç Kaloridir?

Anason ilaç yapımında kullanılan bir tohum olmakla birlikte antiseptik, hazmettirici, gaz giderici, balgam söktürücü olarak da kullanılabilmektedir. Antioksidan özelliğe sahiptir. İçinde B vitaminleri, kalsiyum, demir, çinko, magnezyum içeriği zengindir. Çayın kalorisi 5 gramında 17 kaloridir.

Anason Çay Nasıl Tüketilmelidir?

Anason çayı tüketimi, günde en fazla iki fincan kadar olmalıdır. Aç ya da tok fark etmeksizin tüketilebilen bu çay, fazla tüketildiğinde faydadan çok zarara yol açabilmektedir. Bu nedenle de aşırıya kaçmadan günlük maksimum iki fincan kadar tüketilmeli, iki haftalık kullanımın ardından belli bir süre ara verilmelidir.

Anason Bitki Çayın Zararları Var mı?

Zararları Var mı?

Zararları Var mı?

Çağımızda bir hayli popüler olan bitki çaylarından anasonlu çayı, oldukça faydalı olan bir çaydır. Bilinen herhangi bir anasonlu çayın zararları bulunmazken, yaşlılarda ve çocuklarda fazlaca tüketildiği takdirde istenmeyen sonuçlara neden olabilmektedir.

Anasonlu çayın hamileler ve yüksek tansiyon problemi yaşayan hastalar tarafından pek fazla tüketilmemesi tavsiye edilmektedir. Bunun nedeni ise hamilelerde vücudun hormonal dengesini bozabilmesi, bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek olmasıdır. Buna göre anasonlu çayın zararları hamilelerde risk teşkil etmektedir.

Anasonlu Bitki Çayının Yan Etkileri Nelerdir?

Anasonlu çay her ne kadar insan sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahip olsa da doğru bir şekilde tüketilmediği takdirde yan etkilere neden olabilmektedir. Anasonlu çayın yan etkileri ise çoğu zaman alerjik reaksiyon olarak kendini göstermektedir. Yani ciltte kaşıntı, kızarıklık ve bunun gibi belirtiler, bu bitki çayının yan etkileri arasında yer almaktadır.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.