Aktar Bloğu

Alıç Bitkisinin Faydaları

Alic bitkisinin faydalari

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Ülkemizin iç ve orta kesimlerinde mezarlık otu olarak bilinen alıç, boyu 3 metreyi geçmeyen bir tür çalıdır. Aile olarak ise gülgiller familyasına dayanmaktadır. Alıç meyvesi tadının ekşi olmasından dolayı tüketilmektedir. Genellikle tatlı süsleme gibi alanlarda kullanılan alıç, meyvesi doğrudan tüketildiğinde sinir sistemine olumlu etki sağlamaktadır.

Beyaz ya da pembe çiçekli bir ağaç olan alıç meyveleri ise 6 ile 10 mm çapında, 1 ile 3 tohumludur. Meyvelerinin renkleri ise esmer-kırmızı ya da kırmızıdır. Güçlü antioksidan olan alıç, Türkiye’de derelere bakan yamaçlarda, kayalıklarda ve taşlık bölgelerde yetişmektedir.

Alıç Bitkisinin Faydaları

  • Meyvesi kaynatılarak tüketildiğinde sindirim ve sinir sistemine pek çok artıları olduğu tespit edilmiştir. Latince ismi crateagustur. Tansiyonu düşürmeye yardımcı olmasından dolayı tansiyon hastalarının en çok tükettiği bitki türlerinden biridir. Ancak yine de tansiyon hastalarının bu bitkiyi tüketmede önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.
  • Uykusuzluğun vücuda sağladığı olumsuz etkilerini gidermeye yardımcı olduğu yapılan araştırmalar sonucunda tespit edilmiştir.
  • Kusmayı engellemektedir.

Alic bitkisinin faydalari 1

  • Damar sertliği ve göğüste meydana gelen bozukluklara karşı yardımcı olmaktadır.
  • Kalbi güçlendirmeye ve kan damarlarını açmaya yardımcı olmaktadır. Ancak yine de önemli kalp rahatsızlığı olan kişilerin doktorlarına danışmadan tüketmemeleri önerilmektedir.
  • Vücutta oluşan şişliğin oluşmasını ya da oluşan şişliklerin hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olmaktadır.
  • Yaraların geçmesine yardımcı olmaktadır.
  • Stresi gidermeye, vücutta rahatlama hissi yaratmaya yardımcı olmaktadır.
  • Alıç meyvesinin sağlığımız için bir diğer önemi ise yağ yakımında metabolizmayı hızlandırmasıdır. Metabolizmanın hızlanmasıyla birlikte kalori yakımı artar ve kilo veririz.
  • Antioksidan özelliği sayesinde serbest radikallerin etkisiz hale gelmesine yardımcı olur. Bu sayede hastalıklarla savaşıp, kısa zamanda iyileşiriz.

Genellikle sirke yapımında kullanılan alıç, tavsiye edildiği kadar tüketilmelidir. Fazla tüketilmesi sonucunda çeşitli rahatsızlıkları beraberinde getirebilir. Hamilelerin, emziren annelerin, yaşlıların ve herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin alıç meyvesi ve alış sirkesi tüketiminde doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

Alıç Sirkesi Nereden Alınır?

Alıç sirkesi, hemen hemen tüm marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. Hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinde sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer sirkeleri de inceleyebilir ve sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.