Aktar Bloğu

Alabalık Yağının Faydaları Nelerdir?

Alabalık Yağının Faydaları Nelerdir?

Alabalık, tatlı sularda ve denizlerde yaşayan balık türlerinden biridir. Soğuk suları seven bu balık besin olarak tüketildiği gibi, insan vücuduna olan faydalarından dolayı yağ olarak da kullanılmaktadır. Alabalık yağı vücuttaki eklem ve romatizma sorunlarına, beyin ve hafıza rahatsızlıkları, çocukların gelişime oldukça iyi gelen yağlardan biridir. Bitkisel yağlar kategorisinde değerlendirilen yağ, ayrıca cilt bakımı açısından da oldukça faydalıdır.

Aslında hayvansal bir yağ olmasına rağmen bitkisel yağlar kategorisinde değerlendiriliyor olmasının nedeni ise içeriğinde hiçbir katkı maddesine yermemesi ve sağlık açısından oldukça önemli bir yağ olmasıdır.

Günümüzde özellikle de çocuklar için kullanılan yağ, bilinenden çok daha fazla faydalı olan bir yağdır. Özellikle de cilt üzerinde mucizevi etkiler gösterebilen bu yağ, doğru ve düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde yumuşak, pürüzsüz ve genç görünümde bir cilde kavuşmanıza yardımcı olmaktadır.

Bu yağ yalnızca alabalıktan elde edilmemektedir. Bu yağın içeriğinde ayrıca hayvansal ve bitkisel yağlar da bulunmaktadır. Adeta şifa kaynağı olarak nitelendirilirken, çeşitli sağlık problemlerine iyi geldiği keşfedilmiştir.

Alabalık Yağının Faydaları

Alabalık Yağının Faydaları

Alabalık Yağının Faydaları

Alabalık yağının faydalarından bir diğeri de ağır işlerde çalışan kişilerin kas ağrıları için kas gevşetici görevi üstlenmektedir. Kireçlenmeye neden olan etkenleri de ortadan kaldırırken, en önemli faydalarından biri de hafızayı güçlendiriyor olmasıdır. İçeriğindeki bol Omega 3 sayesinde sınavlara hazırlanan çocuklar için ideal bir ürün olan bu yağ, küçük çocukların beyin ve vücut gelişimi açısından oldukça faydalıdır.

Alabalık yağı, insan sağlığına her açıdan büyük faydalar sağlayan bitkisel yağlardan biridir. Aslında hayvansal bir yağ olmasına rağmen bitkisel yağlar kategorisinde değerlendiriliyor olmasının nedeni ise içeriğinde hiçbir katkı maddesine yermemesi ve sağlık açısından oldukça önemli bir yağ olmasıdır.

Günümüzde özellikle de çocuklar için kullanılan yağ, bilinenden çok daha fazla faydalı olan bir yağdır.

Alabalık Yağının Cilt için Faydaları

Cilt için Faydaları

Cilt için Faydaları

Bugüne kadar daha çok genel sağlık açısından kullanılmıştır. Son yıllarda ise cilt ve saç üzerindeki etkileri de keşfedilen yağ, kişisel bakım alanında da kullanılmaya başlanmıştır.

Yağın cilde faydaları nereneyse sayamayacak kadar çok olurken, cildin daha parlak görünmesine yardımcı olması, akne, sivilce ve siyah nokta gibi problemleri ortadan kaldırması, cildi yumuşatması, kırışıklıkları en aza indirgemesi ve yeni kırışıklıkların oluşumunu engellemesi, mimiklerden dolayı ortaya çıkan çizgilere kesin çözüm olması, tıkanmış gözenek sayısını azaltması gibi etkileri, bu yağın faydaları arasında yer almaktadır. Ayrıca günümüzde en çok kullanılan cilt bakım yağlarından biri olarak karşımıza çıkan bu yağ, cilt kırmızılığını, kaşıntıları, cilt hastalıklarını, çatlakları, göz altı morluklarını, uçukları gidermekte ve hatta güneşe karşı hassas olan ciltleri güçlendirmektedir.

İnsan sağlığına olduğu kadar cilt sağlığına da faydalı bir yağdır. Omega 3 yağ asitleri sayesinde cildin pürüzsüz ve parlak bir görünüm elde edilmesini sağlayan alabalık yağı, sivilcelerin azalmasına, hatta yok olmasına yardımcı olmaktadır. Leke ve çil oluşumunun önüne geçerken, selülit ve kaşıntı gibi cilt hastalıklarına da çözüm olmaktadır. Öte yandan hücrelerin yenilenmesi, nasır oluşumunun engellenmesi ve bakterileri karşı savaşıp cildin yaşlanmasını geciktirmesi de alabalık yağının faydalarındandır.

Alabalık Yağının Saç için Faydaları

Saç için Faydaları

Saç için Faydaları

Kuru ve yıpranmış olan saçlar için birebir olan alabalık yağı, saç dökülmesini en aza indirgerken, saç derisindeki hücreleri yenilemekte ve saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlamaktadır. Bunun ile beraber saça doğal bir parlaklık ve canlılık kazandıran bu alabalık yağı, saç köklerinin doğal bir ortama kavuşmasını sağlamakta, güçlü, sağlam ve hacimli saçlar elde edilmesine yardımcı olmaktadır.

Alabalık Yağı Nasıl Kullanılır?

Gerek genel sağlık açısından gerekse cilt ve saç bakımı açısından yağın faydaları oldukça fazladır. Her türlü sağlık bakımından kullanılabilen bu yağın kullanım şekli, çoğu zaman amacına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; genel sağlık bakımından kullanılacak olan bu yağ daha çok dahili olarak tüketilirken, cilt ya da saç bakımı gibi kişisel bakım alanlarında ise harici olarak kullanılmaktadır.

Cilt bakımı için direkt olarak cilde uygulanabilen bu yağ, aynı zamanda çeşitli malzemelerle de maske haline getirilebilmektedir. Örneğin; 2 adet alabalık yağı kapsülü bir kaçık bal ile karıştırılarak makyaj pamuğu yardımı ile yüze ve ellere uygulanabilmektedir. Yaklaşık olarak 30 dakika kadar bekletildikten sonra da yıkanması gerekir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.