Aktar Bloğu

Akneli Ciltler İçin Karabiber Yağı Kullanabilirsiniz!

Akneli ciltler icin karabiber yagi kullanabilirsiniz

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Karabiber, genel olarak sağlık açısından oldukça faydalı olan bir bitkidir. Bu bitkinin özünden elde edilen karabiber yağı da, en az bitkinin kendisi kadar faydalı olmaktadır. Özellikle de cilt üzerindeki faydaları ile dikkat çeken karabiber yağı, günümüzde en çok kullanılan bitkisel yağlardan biridir.

Karabiber ve karabiber yağı yalnızca yemekleri tatlandırmakla kalmazken, içeriğindeki demir, potasyum, A ve C vitamini gibi vitamin ve mineraller sayesinde vücudun ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Akneli Ciltler için Karabiber Yağı

Kişisel bakım alanında da kullanım mümkün olan bu yağ, cilt üzerinde oldukça önemli etkiler göstermektedir. Örneğin; akneli ciltler için karabiber yağı büyük fayda sağlarken, aynı zamanda siyah nokta ve sivilce gibi problemler de bu yağ sayesinde giderilebilmektedir.

Akneli ciltler için karabiber yağı ile çeşitli karışımlar yapılabilmekte ve bu karışımlar maske olarak uygulanabilmektedir. Bu sayede kısa süre içerisinde bu sorundan kurtulabilmek mümkündür.

Karabiber Yağının Faydaları

Cilt üzerinde göstermiş olduğu olumlu etkileri nedeniyle cilt bakım yağları arasında yer alan karabiber yağı, genel sağlık açısından da oldukça faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. En önemli sağlık sorunlarından biri olan yüksek kolesterolün düşürülmesini ve dolayısıyla dengelenmesini sağlayan karabiber yağı, çeşitli nedenlerden dolayı vücutta meydana gelen ağrıyı ve sancıyı hafifletebilmektedir. Bunun ile beraber vücutta detoks etkisi göstermesi, iştah açması, kan dolaşımına yardımcı olması ve kanserin önlenmesi konusunda etkili olması yine bu yağın faydaları arasında yer almaktadır. Tüm bunların yanı sıra, sindirim sisteminin güçlenmesinde, romatizma ve bel fıtığında, kas kramplarında, anksiyete ve sigara krizlerinde karabiber yağının faydaları oldukça fazladır.

Karabiber Yağı Nasıl Kullanılır?

Diğer pek çok bitkisel yağlarda olduğu üzere karabiber yağında da kullanım şekli, genellikle kullanım amacına göre belirlenmektedir. Örneğin; sindirim sistemi ile bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi amacıyla kullanılacak olan karabiber yağının yemeklere katılarak tüketilmesi gerekmektedir. Sivilce, akne, siyah nokta gibi cilt problemleri nedeniyle kişisel bakım alanında kullanılacak olan karabiber yağının ise, yardımcı bitkisel ürünler ile bir karışım haline getirilerek, maske şeklinde uygulanması ve sonrası da yıkanması gerekmektedir.

Karabiber Yağı Nerede Satılır?

Karabiber Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Karabiber Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2716, 9271, 2710, 2807″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.