Aktar Bloğu

Akne ve Sivilceli Ciltler İçin İncir Çekirdeği Yağı Kullanabilirsiniz!

Son yılların en popüler bitkisel yağlarından incir çekirdeği yağı, cilt bakım uzmanlarının da tercihleri arasında yer alan bir kişisel bakım ürünüdür. Omega3 bakımından oldukça zengin olan bu yağ, özellikle de daha genç ve daha sağlıklı bir cilt görünümü elde edebilme konusunda oldukça etkilidir.

Omega3 yağ asidinin yanı sıra Omega6 ve D vitamini içerikleri ile de oldukça fayda sağlayan bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle cilt üzerinde mucizevi etkiler gösterebilen bu yağ, cildine önem veren insanlar tarafından tercih edilmektedir.

Akne ve Sivilceli Ciltler için İncir Çekirdeği Yağı

Akne ve sivilceli ciltler için incir çekirdeği yağı bir hayli etkili olan bitkisel yağlardan biridir. Cilt üzerinde birbirinden önemli faydalar gösteren incir çekirdeği yağı, ergenlik ya da yetişkinlik döneminde ortaya çıkan sivilceleri giderebilmekte ve yeni sivilce oluşumunun önüne geçebilmektedir.

Aynı etkileri akneler için de gösteren bu yağ, doğru ve düzenli kullanıldığında pürüzsüz bir cilt elde edebilmeye yardımcı olacaktır. Üstelik akne ve sivilcelerden kalan iz ve lekeler de, bu mucizevi kişisel bakım ürünü ile ortadan kalkmaktadır.

İncir Çekirdeği Yağının Faydaları

İncir çekirdeği yağı, günümüzde en çok tercih edilen cilt bakım yağlarından biridir. Bu denli popüler olmasını sahip olduğu çeşitli faydalı bileşenlere borçlu olan incir çekirdeği yağı, cildin daha canlı, parlak, pürüzsüz ve bebek gibi olmasını sağlamaktadır. Bunun ile beraber sık sık kilo alıp vermeden ya da hamilelikten dayı oluşan cilt çatlaklarının da giderilmesine yardımcı olan bu yağ, aynı zamanda göz altı morluklarının da giderilmesi konusunda etkilidir.

Yalnızca sorunlu ciltler için incir çekirdeği yağı kullanılmazken, aynı zamanda genel sağlık ya da saç sorunları için de kullanılabilmektedir. Örneğin; saç dökülmesini engelleyen, saçları nemlendirip uzamasına teşvik etmesi ve daha canlı saçlara kavuşturması, çeşitli kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu bir etki göstermesi, beyin ve sinir sistemine iyi gelmesi, incir çekirdeği yağının faydaları arasında yer almaktadır.

İncir Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

İncir çekirdeği yağını kullanabilme yöntemleri, kullanılacak olduğu alana ve amaca göre farklılık göstermektedir. Örneğin; akne, sivilce ve siyah nokta gibi cilt problemlerinde günde 3 defa sorun bölgeye püskürtülerek kullanılan incir çekirdeği yağı, cilt çatlakları için de masaj yaparak uygulanmalıdır.

İncir Çekirdeği Yağı Nerede Satılır?

İncir Çekirdeği Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen İncir Çekirdeği Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.