Aktar Bloğu

İncir Çekirdeği Yağı Ne İçin Kullanılır?

İncir Çekirdeği Yağı Ne İçin Kullanılır?

İncir çekirdeği yağı, halk arasında cennet meyvesi olarak bilinen incirin çekirdeğinin soğuk pres işleminden geçirilmesi ile elde edilmektedir. Çoğunlukla pek bilinmeyen ve duyulmayan bitkisel yağlar arasında yer alan bu yağ, insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

Son yılların en popüler bitkisel yağlarından incir çekirdeği yağı, cilt bakım uzmanlarının da tercihleri arasında yer alan bir kişisel bakım ürünüdür. Omega3 bakımından oldukça zengin olan bu yağ, özellikle de daha genç ve daha sağlıklı bir cilt görünümü elde edebilme konusunda oldukça etkilidir.

İncir çekirdeği yağı, Omega3 yağ asidinin yanı sıra Omega6 ve D vitamini içerikleriyle oldukça fayda sağlayan bir üründür. Bu özelliğiyle cilt üzerinde mucizevi etkiler gösterebildiğinden, cildine önem veren insanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Günümüzde birçok insanın seveerk tükettiği bir meyve olan incir, daha çok sıcak iklimlerde yetişmektedir. Neredeyse tüm vitamin türlerini içeriğinde barındıran bu meyve, oldukça çekirdekli bir yapıya sahiptir. İncirin çekirdeğinin soğuk pressleme işleminden geçirilmesiyle elde edilen yağın içeriği de dolayısıyla aynıdır. En az meyvenin kendisi kadar yağı da insan sağlığı için etkili ve faydalı olabilmektedir.

Neden İncir Çekirdeği Yağı Kullanmak Gerekir?

İncir çekirdeğinin insanlara sunmuş olduğu her bir fayda, kullanımı için birer neden olarak gösterilebilmektedir. Cildine önem gösteren, sağlığını düşünen ve bakım yapmak isteyen fakat kimyasal kullanmaktan kaçınanlar için incir çekirdeği yağı önerilebilir.  Çünkü incir çekirdeği yağı, tamamen doğal, bitkisel ve organik bir üründür. Dolayısıyla insan sağlığını tehlikeye atacak herhangi bir kimyasal içermediğinden önemli faydalar sağlayabilmektedir.

İncir Çekirdeği Yağının Faydaları

İncir çekirdeği yağı, günümüzün en çok tercih edilen cilt bakım yağlarından arasında yer alır. Bu denli popüler olmasını sahip olduğu çeşitli faydalı bileşenlere borçlu olan yağ, cildin daha canlı, parlak, pürüzsüz ve bebeksi bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. Bunun ile beraber sık sık kilo alıp vermeden ya da hamilelikten dayı oluşan cilt çatlaklarının da giderilmesine yardımcı olurken, aynı zamanda çeşitli nedenlerle oluşan göz altı morluklarının giderilmesine de fayda sağlamaktadır.

Binbir derde deva olduğu düşünülen incirin çekirdeğinden elde edilen bu yağ yalnızca sorunlu ciltler için  değil, aynı zamanda genel sağlık ya da saç sorunları için de kullanılabilmektedir. Örneğin; saç dökülmesini engellemesi, saçları nemlendirip uzamasına sağlaması, daha canlı bir görünüme kavuşturması, incir çekirdeği yağının faydaları arasında yer almaktadır. Ayrıca çeşitli kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu bir etki göstermesi, beyin ve sinir sistemine iyi gelmesi gibi özellikleri de yine bu yağın faydalarına birer örnke olarak gösterilmektedir.

İncir Çekirdeği Yağının Bilinmeyen Faydaları

Bitkisel yağlar arasında oldukça popüler olan incir çekirdeği yağı, insan sağlığı açısından büyük faydalar sağlayabilmektedir. Özellikle de kişisel bakım alanında mucizevi etkilere sahip olan bu yağ, hamilelik döneminde meydana gelen çatlakların giderilmesi açısından oldukça etkilidir. Üstelik iyi bir toparlayıcı olma özelliğine sahip olduğundan,, göğüs sıkılaştırıcı olarak da uygulanabilmektedir.

İncir çekirdeği yağının saç üzerindeki olumlu etkileri de son derece önemlidir. Örneğin; saç dökülmesinin önüne geçmeye, saçların beslenmesine ve saça doğal bir canlılık katmasına yardımcı olması, bu yağın faydalarındandır.

Topuk çatlakları, el ve dudak çatlakları açısından oldukça faydalı olan bu yağ, aynı zamanda sivilce izlerine karşı kullanılabilecek en etkili ürünlerden biridir. İçeriğindeki pek çok faydalı bileşen sayesinde yeni sivilce oluşumunun da önüne geçerken, hücre yenileyici özelliğiyle uçuk ve isiliğin kısa süre içerisinde giderilmesine ve göz altı morluklarının giderilmesine yardımcı olabilmektedir.

Yağın faydaları yalnızca bu kadarla sınırlı değildir. Bağışıklık sistemini güçlendiren, cinsel gücü artıran ve kabızlığı gideren bu bitkisel yağ, ayrıca yüzdeki ve vücuttaki sarkmalara karşı da oldukça etkili olan bir üründür. Üstelik ciltte oluşan yaraların iyileşmesine de yardımcı olurken, diyabet, kolesterol ve kilo sorunu olanlar, astım, bronşit ve bunun gibi çeşitli rahatsızlıkları bulunanlar açısından da faydalıdır.

Akne ve Sivilceli Ciltler için İncir Çekirdeği Yağı

Akne ve sivilceli ciltler için bir hayli etkili olan bitkisel yağlardan biridir. Cilt üzerinde birbirinden önemli faydalar gösteren incir çekirdeği yağı, ergenlik ya da yetişkinlik döneminde ortaya çıkan sivilceleri giderebilmekte ve yeni sivilce oluşumunun önüne geçebilmektedir.

Aynı etkileri akneler için de gösteren bu yağ, doğru ve düzenli kullanıldığında pürüzsüz bir cilt elde edebilmeye yardımcı olacaktır. Üstelik akne ve sivilcelerden kalan iz ve lekeler de bu mucizevi kişisel bakım ürünü ile ortadan kalkmaktadır.

İncir Çekirdeği Yağı Ne İçin Kullanılır?

İncir Çekirdeği Yağı Ne İçin Kullanılır?

İncir Çekirdeği Yağı Ne İçin Kullanılır?

Kişisel bakım için tavsiye edilen bitkisel yağlardan biridir. Çeşitli amaçlarla kullanılması mümkün olan bu yağ, erken yaşlanmanın önüne geçebilmek, cildi nemlendirebilmek ve cildi çevresel faktörlere karşı koruyabilmek için kullanılabilmektedir. Cilt üzerinde kullanımı mmkün olduğundan cilt bakım yağları arasında yer almaktadır.

Bunların yanı sıra göz altındaki morluklara iyi gelmesi amacıyla da kullanılan cilt bakım yağlarından incir çekirdeği yağı, göz altlarında meydana gelen morlukların, şişliklerin ve koyu halkaların giderilmesi konusunda son serece etkilidir. Yüzdeki kırışıklıklar açısından da oldukça faydalı olurken, sivilce, siyah nokta gibi cilt problemlerinin önüne geçerek cildin daha sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır.

Cilt Bakım Yağları

Cilt Bakım Yağları

Bu mucizevi yağ, ciltte meydana gelen gece yanığı, uçuk, isilik gibi problemlerin iyileşmesine de yardımcı olan bir kişisel bakım ürünüdür. Sıkılaştırıcı özelliği sayesinde göğüs ve cilt sarkmaları için rahatlıkla kullanılmaktadır. Üstelik hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel problemlere iyi gelirken, sahip olduğu antioksidan ve engin mineral içeriği sayesinde erken yaşlanmanın önüne geçebilmektedir. Tüm bunların yanı sıra vücuttaki insülin oranını düşürmesi de incir çekirdeği yağının faydaları arasında yer almaktadır.

İncir Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

İncir çekirdeği yağının kullanım şekli genellikle kullanım alanına ve amacına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Örneğin; akne, sivilce ve siyah nokta gibi cilt problemlerinde günde 3 defa sorun bölgeye püskürtülerek kullanılan incir çekirdeği yağı, cilt çatlakları için de masaj yaparak uygulanmalıdır.

İncir Çekirdeği Yağını Bebekler Kullanabilir mi?

Bebekler Kullanabilir mi?

Bebekler Kullanabilir mi?

İncir çekirdeği yağı, içeriğinde herhangi bir kimyasal maddeye yer verilmediği takdirde oldukça faydalı olan bir yağdır. İnsan sağlığı açısından çeşitli problemlerin giderilmesi konusunda her ne kadar bu denli başarılı olsa da bebeklerde kullanılması pek de doğru olmayabilir. Bebeklerin gerek bünyesinin gerekse cildinin oldukça hassas olması, bazı durumlarda çeşitli reaksiyon göstermesine neden olabilmektedir. Dolayısıyla bir bebekte kullanılmadan önce mutlaka bir doktora başvurulması gerekmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.