Aktar Bloğu

Akgünlük ve Akgünlük Yağı Faydaları Nelerdir?

Akgünlük Faydaları Nelerdir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Asıl adı Boswellia Serrata olan bu bitki Türkiye’de akgünlük adıyla bilinmektedir. Faydaları ise epey fazla olan bu bitkinin varlığı ne yazık ki pek bilinmemektedir. Boyları 8 metreye kadar uzanan ağaçlardan elde edilir ve geleneksel tıpta oldukça fazla kullanıldığı görülmektedir. Aslında bir tür ağaç sakızıdır. İçinde ise uçucu yağlar ve organik asitler bulundurmaktadır.

Akgünlük Faydaları Nelerdir?

Akgünlük Faydaları Nelerdir?

Akgünlük Faydaları Nelerdir?

Faydaları iyi ölçülerde kullanıldığı takdirde oldukça fazladır. Sivilce, akne, yara ve çıbanlara karşı etkili olduğu söylenir.

Mantar ve adet sancılarının giderilmesi ve düzenlenmesinde fayda sağlar. Enerji sağlamak, yorgunluk gidermek, bel ve boyun fıtığı ağrılarına iyi gelmek gibi faydalarının olduğu söylenmektedir. Ayrıca eklem ağrılarını gidermek, eklem deformasyonunu önlemek ve kıkırdakları beslemek için de kullanıldığı görülür.

Ayrıca faydaları arasında nefes alma kapasitesinin arttırıcı yanının da olduğu gözlenmektedir. Bunula birlikte araştırmalar sonucunda yara iyileştirici, stres ve depresyon gidermeye yardımcı ve hafızayı güçlendirici etkilerinin de olduğu belirlenmiştir.

Akgünlük Yağı Faydaları Nelerdir?

Günümüzde pek fazla bilinmeyen bitkisel yağlardan biridir. Her ne kadar adı pek duyulmasa da insan sağlığına olan faydaları oldukça fazladır. Akgünlük bitkisinin çeşitli işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağ, genel sağlığa, cilt ve saç sağlığına büyük ölçüde fayda sağlayabilmektedir.

Diğer yandan düzenli bir şekilde kullanılması halinde yaşlılık belirtilerini de belirgin bir şekilde azaltan bu yağ, hafızayı güçlendirici, stres ve depresyonu azaltıcı özellikleri ile de bilinmektedir.

Zararları ya da Yan Etkileri Var Mıdır?

Bu bitki ölçüsüz ve abartılı bir şekilde kullanıldığında kabızlığa neden olabilmektedir. Bu sebeple doktor eşliğinde ve doğru ölçülerde kullanmak önemlidir. Aynı zamanda hamilelerin, emziren annelerin, yaşlıların ve herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin doktorlarına danışmadan tüketmemeleri önerilmektedir.

Akgünlük Nerelerde Yetişir?

Nerelerde Yetişir?

Nerelerde Yetişir?

Afrika, bazı Arap ülkeleri ve Hindistan’da yetişen Boswellia Serrata bitkisi, ülkemizde ise akgünlük adıyla anılmaktadır. Faydalarının çokluğundan ve araştırma sonuçlarının başarılı olduğundan dolayı Hindistan’da geleneksel ayurveda hekimlerince de kullanılmaktadır.

Akgünlük Nasıl Kullanılır?

Bu bitkinin kullanımı oldukça önemlidir. Bitkisel yağ veya organik ürün satan yerlerden yağ şeklinde alınıp kullanılabilir. Aktarlardan alındıktan sonra ise ezilip toz haline getirilerek, su ile yutularak ya da suya katıp karıştırılarak da içilebilir.

Su ile kullanıldığında tıbbi amaçlar için kullanılmış olur. Ancak yakıldığında ise yaydığı parlak ışık ve hoş koku nedeniyle tütsü olarak da kullanılabilir. Tütsüsünün ise nefes açıcı ve rahatlatıcı etkileri vardır.

Akgünlük Yağı Kullanım Yöntemleri

Genel sağlık ve kişisel bakım gibi alanlarda tercih edilen bu yağ, farklı şekillerde kullanılabilmektedir. Genellikle kullanım amacına göre değişiklik gösterebilmektedir. Kişisel bakım amacıyla tercih edilecek olan bu yağ, çeşitli kür ya da maskeler yapılarak cilde uygulanabileceği gibi, masaj yağı olarak da kullanılabilmektedir. Genel sağlık amacıyla kullanılmak istendiğinde ise, dahili olarak tüketilebilmektedir. Akgünlük yağını çeşitli besinlerle karıştırarak kullanabilmek mümkündür.

Akgünlük Yağı Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Bu yağ, hemen hemen herkes tarafından kullanılabilir. Fakat gebe olanların ve emziren annelerin kullanmadan önce mutlaka doktoruna danışması gerekmektedir. Bunun ile beraber kişisel bakım alanında kullanılmadan önce alerjik reaksiyona neden olup olmayacağını anlayabilmek için ciltte test edilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu yağ, bebeklerin kullanımına uygun değildir.

Akgünlük Yağı Nasıl Saklanmalıdır?

Tıpkı diğer bitkisel yağlar gibi cam şişede, güneş görmeyen bir alanda ve sıcak olmayan yerlerde saklanmalıdır. Aksi takdirde organik bir içeriğe sahip olduğundan bozulması kaçınılmaz olacaktır. Bunun ile beraber çocukların erişemeyeceği yerlerde bulunmalıdır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.