Aktar Bloğu

Adet Öncesi Dönemde Hint Yağı Kullanılır mı?

Adet Öncesi Dönemde Hint Yağı Kullanılır mı?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kadınların gençlik yıllarından itibaren aylık periyotlar halinde adet dönemine giriş yaparlar. Ancak, bu döneme giriş yapmadan önce kadınların büyük bir bölümü adet döneminden bir veya iki hafta önce adet öncesi dönem adı verilen evreye giriş yaparlar. Fiziksel ve duygusal olarak çalkantıların başladığı bu dönem, adet dönemine geçiş yapana kadar devam eder. Kadınların büyük bir kısmının günlük yaşantısına dahi etki eden bu durum, bazı anlarda kadınların hiçbir şey yapamamasına dahi neden olabilmektedir. Böyle dönemlerde kadınların bir kısmı hint yağı kullanırlar. Ancak yine de akıllarda adet döneminde ve adet öncesi dönemde hint yağı kullanılır mı sorusu merak edilenler arasındadır.

Adet Öncesi Dönemde Hint Yağı Kullanılır mı?

Adet öncesi döneminin neden yaşandığı tam olarak bilinmemektedir. Bu konuda belirli teoriler ve düşünceler ortaya konmuştur. Bu teori ve düşüncelerden en çok konuşulanı bu döneme hormonsal dengesizliklerin neden olmasıdır. Her ne kadar nedenleri tam olarak bilinmese bile kadınlar açısından bu evre çok sıkıntılı ve sorunlu geçebilmektedir.

Kadınlar bu evrede sadece ruh hali değişiklikleriyle boğuşmak zorunda kalmazlar. Yeme isteği, baş ağrıları, şişkinlik, depresyon, libido değişiklikleri ve yorgunluk gibi daha farklı durumlarla mücadele etmek zorunda kalabilirler. Tüm bu rahatsızlıkların arasından en çok dikkat çeken ve belki uğraşılması en zor olan adet sancısıdır. Kadınlar adet döneminden önce yaşadıkları bu rahatsızlıkla mücadele etmek için yoğun çaba sarf ederler.

Kadınlar bu evrede yaşadıkları ruh hali değişikliklerini ortadan kaldırmak için çok fazla bir şey yapamayabilirler ama adet sancısı konusunda bir çözüm arayışında bulunabilirler. Adet sancısı bazı kadınlarda hafif olur, bazılarında ise oldukça şiddetli yaşanır. Bu sıkıntıya doğal bir çözüm üretmek isteyen kadınların yardımına ise bitkisel bir yağ olan hint yağı koşar. Hint yağı ile oluşturulan bir sıcak su torbası veya paketi sancıların hissedildiği bölgeye uygulandığında ağrıları hafifletmeye yardımcı olduğu söylenir.

Soğuk preslenmiş hint yağının cilde nüfuz etmesi ve doğrudan kaslara etki ederek ağrıyı hafifletme özelliği bulunmaktadır. İlgili bölgede yaşanan sirkülasyonu yükselten hint yağı, ölü dokuların temizlenmesini ve diğer dokuların daha sağlıklı hale gelmesini sağlamaktadır. Basit bir şekilde, hazırlanmış olan sıcak hint yağı torbasını karın bölgenizin alt kısmına koyarak sancılar ve ağrılar hafifletilir. Ancak önemli sancılarda mutlaka doktora danışılması önerilmektedir.

Hint Yağı Nerede Satılır?

Hint Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Hint Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2749, 1548, 2797, 2708″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.