Aktar Bloğu

Açlık Otu Nasıl Kullanılır, Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Aclik otu nasi kullanilir faydalari ve zararlari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Etkili bir biçimde bağırsakları çalıştırmak sureti ile zayıflamaya yarayan açlık otu, bitki çayı formu ile insanların kilo vermesine yardımcı olmaktadır. Kilo problemi yaşayan ve sağlıksız beslendiğini düşünen herkes için oldukça kullanışlı bulunan söz konusu bitki, özellikle de bağırsak çalıştırıcı yanı ile dikkat çekmektedir. Şimdi sırası ile açlık otunun nasıl faydaları olduğuna ve hangi şekilde bu otun kullanılabileceğine göz atabiliriz.

Açlık Otu Faydaları Nelerdir?

En çok merak edilen otlardan biri olan açlık otun faydaları şunlardır;

  • Açlık otu ile vücutta oluşan yağlar yakılır ve yağ oluşumu önlenir.
  • Açlık otu kişinin acıkmasını geciktirir ve tokluk hissi yaratır.
  • Açlık otu ile mide hastalıklarına karşı şifa bulmak daha da kolaylaşır.
  • Metabolizmayı hızlandıran açlık otu daha çok yağ yakılmasını sağlamaktadır.
  • Kabızlık problemini ortadan kaldıran açlık otu bir çeşit müshil olarak da görülebilir.
  • Yüksek tansiyonlu kimselerin tansiyonlarını düzenlemek için açlık otu kullanılır.
  • Bağırsak parazitlerini önleyen açlık otu aynı zamanda bu parazitlere karşı vücudu korur.
  • Böbrek kumu sıkıntısı çekenler için de açlık otu faydalı olmaktadır.

Açlık Otu Nasıl Tüketilir?

Aclik Otu Nasil Kullanilir Faydalari Ve Zararlari Nelerdir

 

Açlık otu çayı kür ya da çay olarak hazırlanıp tüketilmektedir. İlk olarak açlık otu çayına göz atabiliriz;

Hazırlanışı; 10 yaprak açlık otu bir bardak su ile karıştırılıp cezveye konulur ve kaynatılır. 1 ila 2 dakika arasında kaynatılan otun çayı soğumadan içilir.

Benzer olarak bir bardak sıcak su içine 10 yaprak açlık otu konulup demleme yöntemi ile de çayın hazırlanması sağlanır. 5 dakika bu şekilde beklendikten sonra çay içime hazırdır.

Açlık otu çayı yatmadan önce ve kalktıktan 10-12 saat sonra içilmesi tavsiye edilmektedir. Yani uyku zamanından önce ve sonra epey bir zaman bırakılmalıdır.

Açlık Otu Zararlı Mıdır?

Bilinen herhangi bir zararı bulunmayan bu ot doğal bir müshil olduğu için kimi insanlarda aşırı ishal yapabilir. Bu noktada dikkatli olunduktan sonra başka herhangi bir yan etki ya da sıkıntı yaşanmayacaktır. Ancak yine de olağandışı durumlarla karşılaşılırsa doktora gitmekte yarar vardır.

Açlık Otu Zayıflatır Mı?

Zayıflamak isteyen herkesin en çok merak ettiği sorulardan biri de “Açlık otu zayıflatır mı?” sorusudur. Ancak bilinmesi gereken önemli bir nokta vardır. Bu da hiçbir ot, yemek ya da içecek tek başına zayıflatmamaktadır. Açlık otu ve benzeri ürünler sadece zayıflamaya yardımcı olmaktadır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.