Aktar Bloğu

Acı Badem Yağı Kullanım Yöntemleri

Acı badem yağı, bademlerin toplanması ve soğuk presleme işleminden geçirilmesi neticesinde elde edilen bir yağdır. Soluk bir sarı ve ceviz tadına sahip olan acı badem yağı, saç sağlığı ve bakımı açısından oldukça faydalı bitkisel yağlardan biridir. Acı badem yağının faydaları yalnızca saç ile sınırlı kalmazken, geren insan sağlığı, gerekse cilt bakımı açısından da önemli faydalar sağlayabilmektedir.

İdrar sökücü, kabızlığı önleyici, enerji verici, kan şekerini düzenleyici, mide koruyucu ve tansiyon dengeleyici gibi çeşitli özelliklere sahip olan acı badem yağı, her derde deva olabilecek bir yağdır. Göz altı morluklarını ve şişliklerinin en aza indirgeyebilirken, el ve ayak bakımı için oldukça idealdir.

Acı Badem Yağı Kullanım Yöntemleri

Acı badem yağı kullanımı, günlük olarak gerçekleştirilebilmektedir. Dahilen ya da haricen kullanım yöntemleri ile kullanılması mümkün olan bu yağ, ağız yolu ile alındığı takdirde suyla karıştırılarak içilebilmektedir. Harici olarak kullanımı halinde ise, kullanım amacına göre uygulanacak olan bölgeye masaj yapılarak sürülmesi gerekmektedir. Saça uygulanacağı zaman da yine saç diplerine masaj yapılabilmektedir.

Acı Badem Yağını Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

 

Acı badem yağını diyabet hastası olanların, hamile ya da emzirme döneminde olan bayanların doktoruna danışmadan kullanmaması gerekmektedir. Acı badem yağının fazla ya da yanlış kullanımı, önemli sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Bunların dışındaki herkesin acı badem yağını kullanabilmesi mümkündür.

Acı badem yağı her ne kadar sağlıklı ve doğal yağlar sınıfında yer alsa da, gerek sağlık, gerek cilt için pek çok faydası bulunsa da, yine de günlük kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Acı Badem Yağı Nasıl Saklanmalıdır?

Acı badem yağının diğer pek çok yağ gibi cam şişede ve güneş görmeyen yerde saklanması gerekmektedir. Plastik şişelerde saklanan acı badem yağının bozulması ve şişesini de bozması mümkündür. Bunun ile beraber acı badem yağının muhafaza edildiği yerdeki oda sıcaklığı da oldukça önemlidir.

Acı Badem Yağı Nerede Satılır?

Acı Badem Yağı, marketlerde, bitkisel yağların ve kozmetik ürünlerin satıldığı dükkanlarla birlikte aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen acı badem yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.