Aktar Bloğu

Acı Badem Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Aci Badem Bitkisinin Faydalari Nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Yüzlerce yıldır kullanılan dikensiz bir çalı türüdür. Ortalama olarak 7 metre uzamasına rağmen Güney Doğu Amerika’da 20 metreye kadar uzayabildiği de tespit edilmiştir. Latince ismi amygladus amara olan acı badem günümüzde ilaç sektöründen gıda sektörüne kadar oldukça geniş bir alanda kullanılmaktadır.

Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz acı badem faydalarından dolayı sıklıkla tercih edilmektedir. Doğanın en faydalı yemiş türlerinde biri olan acı badem, çok sayıda hastalığın önlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu sebeple de Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından sık sık tavsiye edilmektedir.

Acı Badem Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Acı badem bitkisinin faydaları şunlardır;

  • İdrar söktürmeye yardımcı olmaktadır.
  • Öksürük sorunlarına karşı iyileştirici etki göstermektedir.
  • Dalakta oluşan ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.
  • Vücudumuzdaki kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.
  • Böbrek ve karaciğerde meydana gelen tıkanıkların giderilmesine yardımcı olur.

Tohumlarından yağ elde edilen acı badem bitkisinin faydaları ise şunlardır;

Aci Badem Bitkisinin Faydalari Nelerdir1

 

  • Günel yanıklarının giderilmesine yardımcı olur.
  • Cilt kuruluğunun giderilmesine yardımcı olur.
  • Saçlarda oluşan enfeksiyonların iyileşmesine yardımcı olur.
  • Kepek problemlerini önlemeye, kepek sorunlarını gidermeye, saçlara dolgunluk kazandırmaya, saçlarına yumuşamasına yardımcı olur.
  • Saçların şekil alması için özellikle kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen acı badem yağı, cildin nem değesini korumaya, cilt dokularının güçlenmesine, saç dökülmelerini minimum seviyeye düşürmeye yardımcı olur.
  • Protein açısından oldukça zengin olan acı badem yağı, saç köklerinin güçlenmesine yardımcı olur.
  • Hamilelik sürecinde oluşan çatlakların giderilmesine yardımcı olur. Ancak hem hamilelerin hem de emziren annelerin acı badem yağı kullanımında doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.

Acı Bademin Yan Etkileri Var Mıdır?

Her güzel şeyin faydaları gibi zararları da vardır. Yemişin fazla tüketilmesi, acı badem yağının ise fazla kullanılması sonucunda yararlarından çok zararları ile karşı karşıya kalmamız mümkündür. Acı bademin fazla tüketilmesi sonucunda vücutta zehirlenmesi oluşabilir. Böyle bir durumda acilen doktora çıkmak gerekir. Bu nedenle fazla tüketilmemesi önerilmektedir. Aynı zamanda alerjik, kronik veya herhangi bir hastalığı olan kişilerin acı badem tüketiminde ve acı badem yağı kullanımında doktorlarına danışmaları önerilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.