Aktar Bloğu

Zencefil ve Tüketimi Hakkında

Zencefil ve tuketimi hakkinda

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bebekler Zencefil Tüketebilir mi?

Zencefil sağlığa çok yararlı olan bir bitkidir. Fakat böyle olmasına rağmen 2 yaşından daha küçük olan bebeklere verilmesi biraz sakıncalıdır. Üst solunum yollarına karşı hassas davranılması gereken bebeklere zencefil vermekten kaçınılmalıdır. 2 yaşından sonra ise dozuna uygun verilmelidir. Bir yetişkinin yediği zencefilin 3’te 1’i kadar zencefil bebeklere verilmesi tavsiye edilmektedir.

Bebeklere 2 yaşından sonra öksürüğü kesilmesi amacıyla zencefil verilebilir. Bağışıklık sistemi tam gelişmediğinden bebeklerin hepsinde olumlu etki gösterilmeyebilir. Bebeklerin zencefili tüketebilmeleri için bal ve limon suyuyla beraber bir karışım hazırlanabilir. Ancak yine de öncesinde doktora danışılması tavsiye edilmektedir.

Çocuklar Zencefil Tüketebilir mi?

Zencefilin faydaları çoktur. Karbonhidrat, protein ve lif açısından çok güçlü bir bitkidir. Mide bulantısını hafifleten bir bitki olduğu için çocuklar tüketebilir.

Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelme etkisi vardır. Sindirime fayda sağlar. Aşırı gaz birikimini önler. Astımı hafifletmeye yardımcı olur. Çocuklarda hafızaya iyi gelir. Kilo vermeyi önler. Çocukların gelişimlerini hızlandırır. Öksürük olduğu zamanlarda çocukların zencefil tüketmesinde sorun bulunmaz. Ancak öncesinde doktora danışılması tavsiye edilmektedir.

Kimler Zencefil Tüketebilir, Kimler Tüketemez?

Çok zayıf insanların zencefil tüketimi sakıncalıdır. Çünkü zencefilin metabolizmayı hızlandırma özelliği vardır ve zayıf insanların daha çok kilo vermesine olanak sağlar. Bu da sağlıklı bir yaşam için sakıncalı bir durumdur.

Pıhtılaşma bozukluğunuz varsa eğer bu durumda da sakıncalıdır. Çünkü zencefil, tansiyonu dengeleyip kan akışını hızlandırıyor, kas ağrılarını geçirmeye yardımcı oluyor. Bu durum ise pıhtılaşma bozukluğu olanlar için çok tehlikelidir. Zencefil pıhtılaşma bozukluğu olan insanların kullandığı ilaçların etkisini zayıflatıyor ve işe yaramamasına neden oluyor.

Eğer hamileyseniz fetüsün gelişimini yavaşlattığı için doktorunuza danışmadan tüketmemelisiniz. Zigottaki bazı hücrelere zarar verdiği bilinmekle beraber kullanmadan doktora başvurulması gerektiği önemle vurgulanır.

Birden fazla ilaç kullanıyorsanız sakıncalıdır. Nedeni zencefilin kan akışını hızlandırdığı ve düşürdüğü bilindiğinden zencefil birkaç ilaçla etkileşimi sonucu ters etki yapabiliyor.

Bunlarında haricinde zayıflamak isteyenler tercih etmesi gereken besin grupları arasında bulunan zencefilin tüketiminde herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

Zencefil Nerede Satılır?

Zencefil, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen zencefil satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.