Aktar Bloğu

Cildimize Peeling Yapmanın Önemi

Cildimize peeling yapmanin onemi

Cilde Peeling Yapmanın Önemi

Peeling, cildi ölü hücrelerden arındırarak gençleştirme işlemidir. Düzenli olarak peeling yapmak cildin ölü tabakasını temizlemektedir. Bu şekilde cildin kendini yenileme süreci kısaltılmış olur. Cilt tazelenir. Böylece saten gibi parlak bir cilde sahip olursunuz. Siz evde kendiniz peeling işlemi yapabilirsiniz.

Peeling Yapmanın Faydaları

Peeling, cildinizin pürüzsüz görünmesini sağlar. Haftada 2 defa düzenli olarak peeling yapılabilir. Yapılan bu uygulama ile ciltte yıpranmış deri kaybolur, yerine daha sağlıklı bir cilt derisi ortaya çıkar. Bunun sonucunda cilt lekelerinde azalma görülür. Peeling ile ciltteki kan dolaşımı hızlanmaktadır. Böylece ışıltılı bir cilde kavuşabilirsiniz. Ayrıca cilt gözeneklerini sıkılaştırmanın en iyi yolu peeling yapmaktır.

Peeling Yaparken Bunlara Dikkat Edin!

Peeling işlemi bilinçli yapılmalıdır. Aksi halde ciltte çizik veya tahriş oluşabilir. Peeling yapmanın en etkili zamanı uyku öncesidir. Uyumadan önce yapılan peeling daha iyi sonuçlar vermektedir. Yüzünüzü temizledikten sonra 1, 2 dakika cilde masaj yaparak peeling uygulamalısınız. Ardından nemlendirici kreminizi ya da cildinize uygun bitkisel yağınızı sürmelisiniz. Ciltte kısa süreli kızarıklık olabilir. Ancak uzun süre kızarıklık geçmiyorsa kullandığınız yöntem ya da malzeme cildinize uygun değildir. Haftada 1 ya da en fazla 2 defa yapmak yeterlidir. Aksi halde cildiniz kuruyabilir. Göz çevresine asla peeling uygulamayın. Sadece yüzünüze değil el, ayak ve tüm vücudunuza peeling yapabilirsiniz.

Peeling yaparken gözlerinize gelmemesine dikkat etmelisiniz. Gözlere gelmesi durumunda gözlerinizde kızarıklık oluşabilir. Bu durumda mutlaka doktora görünmelisiniz. Peeling sonrasında doğal bitkisel yağlarla ellerinize, ayaklarınıza, yüzünüze, tüm vücudunuza masaj yapabilirsiniz. Bitkisel yağlarla masaj yapmak hem cildinize parlaklık ve canlılık katar hem de daha sağlıklı bir deriye sahip olursunuz.

Arındırıcı Peeling ve Bitkisel Yağlar Nerede Satılır?

Arındırıcı Peeling ve bitkisel yağlar, marketlerde, aktarlar ve kozmetik ürünlerinin satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. Ancak hem güvenilir yerden hem de internetten hızlıca satın almak istiyorsanız e-Aktariye.com’dan sipariş oluşturabilirsiniz.

5/5 (1 Review)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.