Aktar Bloğu

5 Adımda Yumuşak Cilt

Adımda Yumuşacık Bir Cilt

 

Yumuşak Ciltler

Yumuşak cilte sahip olmayı kim istemez ki. Her kadın bunu mutlaka ister. Hem sağlıklı hem de pürüzsüz bir cilt her kadının hayalidir. Ancak bazı etkiler cildimizi ciddi şekilde olumsuz yönde etkiler. Bu etkenler nedeniyle cildimiz soluklaşır, yumuşaklığını kaybeder ve pürüzsüz olmaktan uzaklaşır. Cildimiz rüzgar, soğuk ve gözenekleri tıkayan kirli şehir havasının etkisinde kalıyor. Cilt tüm bu etkiler karşısında bozuluyor. Cildin bozulmaması için yapılması gereken bazı tavsiyeler var. İşte bunlardan bazıları şunlar:

Arınma

Cildinizi derinlemesine temizlemek için öncelikle köpük jellerden kullanmak faydalı olur. Cilt tipinize uygun bir köpük jel kullanmanız faydanıza olacaktır. Yağlı, kuru ve karışık cilt tipleri için farklı seçenekler vardır. Daha az kimyasal içeren meyve asidi özlü kremlerin tercih edilmesi de cildiniz için faydalı olacaktır. Aynı zamanda doğal sabunlar tercih edilmelidir. Güzel bir arınma için doğal sabunlar son derece önemlidir. Örneğin lavantalı sabun hem cildi arındırır hem de güzel kokusu ile rahatlık hissi sağlar. Benzer şekilde kükürt sabunu cildi ölü hücrelerden temizler, hem pürüzsüz hem de sağlıklı görünmesini sağlar. Yağlı ciltlerde yağ dengesinin korunmasına yardımcı olan kükürt sabunu, gözenekleri açar ve cildin nefes almasına yardımcı olur. Defne sabunu ise özellikle de ergenlik çağında olan çocuklar için sivilcelerin giderilmesine yardımcı olur. Bununla birlikte defne sabunu sayesinde siyah noktalar ortadan kalkar, gözenekleri açar ve cildin nefes almasını sağlar.

Pul Pul Dökülme

İçeriğinde meyve asidi özlü peeling kremleri cildin yaşlanmış katmanlarıyla derinlemesine savaşır. Ciltte bulunan ölü hücrelerin dökülmesine ve yeni hücrelerin oluşmasında etkili olur. Dökülen ölü derinin altından daha parlak ve yumuşak bir deri ortaya çıkar.

Ara Maske

Su bazlı bir maske peeling işlemi gören cildinizi ferahlatır. Cildinizin durumuna ve cilt tipinize göre seçeceğiniz maske cildinizin iyileşme sürecini hızlandırır

Bitkisel Yağlar

Cildiniz canlandıktan sonra parlaklığını koruması ve çevredeki olumsuz faktörlerden etkilenmemesi için cildinize özem göstermelisiniz. Bu nedenle cildinizi yumuşatan ve rahatlatan bitkisel yağlar kullanmanız faydanıza olacaktır.

Kremler

Yatma vaktiniz gelince cildinizi rahatlatması için gece kremi kullanabilirsiniz. Böylece cildiniz gece de onarılmaya ve temizlenmeye bu şekilde de devam eder

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.